RKSVN App


Wil jij als eerste op de hoogte zijn van het nieuws rondom RKSVN? Download dan nu de RKSVN app!


Moeizame overwinning in Horn

Geplaatst op: 16-10-2023 - 321 keer gelezen

Vandaag stond de volgende uitwedstrijd op het programma voor de Neerse ploeg, die het opnam in en tegen KSV Horn. Tot dusver kende Horn een uitstekende seizoensstart met 2 overwinningen en 1 nederlaag, wat vooraf geen gemakkelijke tegenstander voorspelde.

De wedstrijd begon onder een aangenaam nazomerzonnetje, en in de openingsfase leken beide teams behoorlijk aan elkaar gewaagd. Na slechts 6 minuten spelen ontving Rolf de bal via een pass van Remy. Na zijn tegenstander te hebben uitgespeeld, schoot Rolf met zijn rechterbeen al snel de 0-1 in het doel, ondanks het feit dat de keeper van Horn herhaaldelijk liet weten dat hij van nature linksbenig is.
Het spel golfde hierna op en neer zonder noemenswaardige kansen voor beide teams. In de 10e minuut kreeg Horn een vrije trap net buiten de 16-meter. Deze werd door onze voormalige teamgenoot Rody tegen de lat geschoten, waarmee Horn liet zien dat ze de punten niet zomaar cadeau zouden doen. In de 15e minuut werd Horn opnieuw gevaarlijk na een uitstekende steekpass, maar gelukkig kon Noud de bal net op tijd onderscheppen, waardoor er geen grote kans ontstond. De rest van de eerste helft verliep redelijk in balans, met iets meer balbezit voor de Neerse ploeg. Grote kansen werden aan beide zijden niet genoteerd, en zo ging de rust in met een 0-1 voorsprong voor de Neerse mannen.

Na de rust was het duidelijk dat Horn meer wilde en hoger druk ging zetten op Neer. De Neerse mannen konden hier meestal vrij eenvoudig onderuit voetballen. In de 58e minuut kreeg Neer een hoekschop aan de rechterkant, en na een aantal hoekschoppen van die zijde, die werden genomen door Rolf, was het nu Remy die de bal panklaar op het hoofd van Sem neerlegde. Sem kopte hiermee de 0-2 op het scorebord.

Het spel golfde daarna weer op en neer zonder grote kansen aan beide kanten. Horn bleef vechten en hopen op de aansluitingstreffer, die in de 71e minuut eindelijk kwam na een mooie aanval waaruit Timo Tiellemans de 1-2 scoorde. Horn wilde meer en zette nog meer druk op de Neerse ploeg, die dit middels lange ballen naar voren wilde oplossen. Hoewel Horn geen echte grote kansen creëerde, behielden ze een licht overwicht. Doordat Horn meer risico nam, ontstond er meer ruimte voor Neer. Dit resulteerde uiteindelijk in de 89e minuut in de 1-3 door Jasper na een assist van Remy. Hiermee leek de wedstrijd beslist, maar Jasper wilde meer en scoorde in de 93e minuut ook nog de 1-4 na opnieuw een assist van Remy, wat tevens de eindstand was.

Al met al was het een uitdagende wedstrijd voor de Neerse ploeg, maar ze verlieten het veld met opnieuw 3 punten in hun zak. Na 4 wedstrijden delen ze de eerste plaats met SV Heythuysen. Over twee weken (29-10) komt deze ploeg op bezoek in Neer voor een wedstrijd om de koppositie. We kunnen alle steun goed gebruiken!