RKSVN App


Wil jij als eerste op de hoogte zijn van het nieuws rondom RKSVN? Download dan nu de RKSVN app!


Moeizame overwinning dankzij Sinterklaas surprise

Geplaatst op: 03-12-2018 - 753 keer gelezen

Met minimale middelen; twee invallers(Ruud E. en Fer), één coach en één supporter, reizen we af naar de duistere en gure buitengebieden achter de gevangenis te Herkenbosch. De poulewedstrijden van voor de winterpauze zitten er op en Gerard weet dan altijd wel SVH’39 te strikken voor een onderlinge wedstrijd. O ja, geen slidings vandaag!

Bas heeft niet lang werk met het bedenken van de opstelling en we starten met Dave op doel, achter: Thei, Erik, Ruud B., Jan. Midden: Fer, Jos, Ruud E., voorin: Joost, Maurice en Fons. Reserves zijn Henk en Stefan die ook de vlag hanteert.

Jos schudt voor de wedstrijd nog even de reservebank wakker met een gevaarlijke actie.
We starten behoudend maar vrij snel pakken we het initiatief waardoor SVH vooral op eigen helft speelt. Met een vrije trap van een meter of 30 laat Jos weten dat we willen winnen. De bal zeilt richting rechterbovenhoek en spat boven de wel erg onbezorgde doelman tegen de lat. Een visitekaartje zonder verder indruk te maken. Joost wordt redelijk in toom gehouden en Maurice zit in een diepe crisis, te zeer gefixeerd om die ene, bevrijdende treffer te scoren. Zijn eigen commentaar bij een slecht genomen vrije trap “Vullers manne!!!!!”
De tegenstanders voelen de bui aankomen en wijzen elkaar duidelijk op de onvolkomenheden. Bij hun sporadische uitvallen hoor je “Zakke Jordi, zakke Jordi, zakke Jordi” wat dan overgaat in “jakke Sordi, jakke Sordi”. Onze verdediging staat als een huis. Ze geven pas een eerste kansje weg in de 20e minuut. Fons kampt met ouderdomskwaaltjes en trekt met zijn been. De altijd gretige Henk pakt een goede warming-up waardoor Fons helaas nog even door moet strompelen. Hij wenst in 2018 niet meer in actie wil komen. Weer een klap voor de leiding.

Nog voor rust is er voldoende gelegenheid duidelijk afstand te nemen maar Jos, Maurice en Henk (2x van afstand), lukt het niet.
Stefan vlagt verder in de tweede helft en blijft beschikbaar als Dave, in geval van nood, zal moeten aantreden als veldspeler. Gaan we nu dan wel scoren? Het lijkt er wel op als Thei (sinds zijn Vorstperiode niet meer echt de oude) een mooie solo afsluit met een voorzet op maat voor Maurice, die te zwak inkopt. Ook Jos heeft een goede kopkans maar ook dat leidt tot niets.

We mogen de tegenstanders wel heel erg bedanken. Uit medelijden met ons onvermogen om vandaag niet één maal zelf te scoren delen ze een cadeau uit. Bij de pupillen leer je al terug te spelen LANGS het doel maar Sinterklaas vertrouwt te veel op zijn knecht die door zijn grandioze misser de Zwarte Piet krijgt toegewezen. 0-1 Met nog een halfuur te gaan, genoeg tijd om de overwinning uit te bouwen en deze op eigen kracht te verdienen. Helaas speculaas. De bal gaat er niet meer in…. 0-1 is erg krap en het doemscenario van Eindse Boys gaat bij menigeen spoken. Dan nog een zeer hectische fase tegen het einde met 4x op rij een open kans waarbij de altijd ijverige Fer tot 2x toe van dichtbij het vonnis kan voltrekken. Nu maakt de keeper zijn blunder meer dan goed en het blijft 0-1.