RKSVN App


Wil jij als eerste op de hoogte zijn van het nieuws rondom RKSVN? Download dan nu de RKSVN app!


Met de minimale middelen naar Maasniel?

Geplaatst op: 18-10-2019 - 969 keer gelezen

Door: Peter Claessen

Door een klein rekenfoutje van Ruud hebben we vandaag genoeg aan 3 auto’s om naar Maasniel af te reizen. Als we aankomen halen we herinneringen op uit het verleden waarbij ooit een A team dat voor ons voetbalde en na de wedstrijd terugkwam een leeg kleedlokaal aantrof. Ook de leider van SVC2000 waarschuwt ons dat we geen waardevolle materialen moeten achterlaten in het kleedlokaal (zou dit de rekenfout van Ruud verklaren).

Leiding: Ruud
Opstelling (v.l.n.r.) : Dave,  Wim, Rob, Tom, Marcel, Joost, Niels, Maurice, Fons Patrick en Danny V.
Reserve: Danny J
Grensrechter: Peter

Veel onbekende gezichten spelen bij SVC2000. Dit kan natuurlijk ook omdat we vorig jaar geen wedstrijd tegen hun hebben gespeeld. We waarschuwen Niels al dat de nr 10 wel zijn tegenstander zou zijn die liep als een kieviet de warming up.

Ook de rechtsbuiten van SVC2000 lijkt een behoorlijke aanwinst.

Patrick neemt de functie van aanvoerder op zich bij de start van de wedstrijd.

Het is aftasten in het begin. Er zit weinig beweging in beide teams en dat blijkt de spelers van SVC beter te liggen dan die van ons. Zij komen er herhaaldelijk gevaarlijk uit via de midmid en de rechtsbuiten die Wim een lastige wedstrijd bezorgt (ook omdat hij Wim herhaaldelijk met overtredingen van zich afhoudt maar dat mag van de scheids). Maar gelukkig zijn de andere aanvallers niet van dat niveau. Toch komen ze in de 12min plots door over links en met een hard schot dat via de paal weer op de penalty stip terecht komt bij een geheel vrijstaande speler deze rond koel af 1-0. Irritatie onderling is al te merken en de spelers van SVC2000 gooien nog wat olie op het vuur. Een schot van ons op doel dat rakelings langs het vangnet gaat wordt door de keeper van hen opgehaald maar terug in het veld is deze keeper plots te geblesseerd om verder te spelen en wordt vervangen door een wisselspeler. We proberen wat meer druk naar voren te zetten en dat lijdt tot resultaat in de 20min wordt goed druk gezet en de bal veroverd de breedte pass die hieruit volgt op de geheel vrijstaande Fons wordt koelbloedig afrondt 1-1. Dan is het niet veel later alweer 2-1 omdat naar de mening van Peter Wim te laat uitstapt en de buitenspelval niet functioneert en zijn tegenstander Dave passeert. De irritatie is duidelijk want Patrick neemt de aftrap door meteen op goal te schieten. We worstelen ons naar de rust, waarbij de tegenstander Joost nog even een ijsbeentje geeft hetgeen wel een vrije trap op een goede positie oplevert. Rob kan dit buitenkansje echter niet verzilveren omdat de keeper de bal toch goed onderschept. Joost is echter wel zo geblesseerd dat hij in de tweede helft niet veel meer kan uitrichten .

Danny neemt de plaats over van Fons en we krijgen meer ruimte in de linies. SVC2000 heeft plots het probleem waar wij de eerste helft mee worstelde en zij komen er steeds moeilijker uit. De druk staat er volop. Een goede pass bij de eerste paal wordt als een duiveltje uit een doosje door Danny J binnengetikt in de 40min 2-2. Niet veel later krijgt Tom de bal in de 16 via een uitstekende 1-2 en is het in de 42min al weer 2-3. Joost denkt nu is het genoeg en wisselt met Fons. Niels slalomt nog eens de zestien in maar schiet met links naast. SVC lijkt gebroken. Maar toch duurt het tot de 50min tot we wat meer zekerheid krijgen en Danny J de 2-4 binnenschiet. Dan is het niet veel later Patrick die door goede inzet een speler en ook de keeper uitspeelt en de bal op doel schiet maar deze wordt door een assistent keeper tegengehouden. De scheids kan er niet omheen en moet een penalty toekennen. Ruud roept Dave erbij om het klusje te klaren (maar dat is nog niet zo eenvoudig tegenover een niet keeper). Maar rustig zoals Dave meestal overkomt schiet hij in de 55min de 2-5 binnen. De buitenspelval van SVC2000 werkt veel beter als die van ons. Zo is het Niels die met een achterstand van 5m nog steeds buitenspel kan staan, en ook Danny J is veel  te snel. Het sluitstuk van de wedstrijd van de wedstrijd wordt verzorgt door de huidige top schutter van RKSVN 2- 6 in de 62min

Peter krijgt nog eens het verwijt dat hij moet vlaggen voor buienspel maar eigenwijs zoals altijd ik vlag alleen als hij vindt dat het buitenspel is (Wim is er weer bij betrokken).