RKSVN App


Wil jij als eerste op de hoogte zijn van het nieuws rondom RKSVN? Download dan nu de RKSVN app!


Met de fiets naar Kessel?

Geplaatst op: 17-09-2019 - 1154 keer gelezen

Door: Peter Claessen

Het mooie weer nodigt uit om met de fiets naar Kessel te gaan, maar diverse spelers hebben verplichtingen na de wedstrijd en besluiten toch maar de auto te nemen. Rich neemt de honneurs van Ruud over en is als supporter van harte welkom. Met de fiets gaan dan toch 4 man John B (onze kersverse nieuwe leider), Rich, John T en Peter C (die geen warming up meer nodig hebben)

Leiding: Fred en John B.
Opstelling (v.l.n.r.) : Dave,  Wim, Rob, Ruud E, Erik, John, Jos, Mathijs, Fons, Danny en Danny V.
Wedstrijdleiding: John Gubbels (Peter en …buitenspel vlagger)
Reserve: Patrick, Tom en Stefan

Ondanks het vroege tijdstip  moeten we wederom gebruik maken van onze reserve poule. Danny Verhaegh en Ruud Emonts helpen ons gelukkig weer uit.

Voor John Gubbels is het zijn eerst wedstrijd geeft hij voor de wedstrijd aan en hij hoopt op begrip mocht hij niet alle spelregels kennen.

De wedstrijd gaat van start en onze aanvalsdrift is meteen duidelijk. Als snel is het Dan V die in de zestien zijn tegenstander voorbij gaat maar even gehaakt wordt. Iedereen denkt meteen Strafschop maar dat vindt John te vroeg (na de wedstrijd gaf hij aan dat Danny volgens hem gewoon struikelde).

De aanvallen volgen snel op elkaar zo wordt een perfecte diepe bal van Mathijs op Jos net niet door Jos binnengekopt (hij kan hem net niet bereiken) even later is het wederom Jos die vrij voor de keeper verschijnt maar nog steeds blijft het 0-0. De bank begint al te morren (wissele dae man). Dan is het plots Kessel die eindelijk beginnen te voetballen. Het overwicht wordt wat minder, maar als Mathijs de bal diep speelt op Jos en deze lang genoeg wacht tot Mathijs is aangesloten lijkt de 0-1 in de maak maar ook Mathijs heeft het vizier nog niet  op scherp. Maar gelukkig is het niet veel later Mathijs die met een mooi schot de 0-1 binnen schiet. Dan hapert onze aanvalsdrift en Kessel komt er gevaarlijk uit een scherpe voorzet kan niet door Dave worden onderschept maar door zijn beweging is het ook de tegenstander die de bal net niet kan binnenkoppen. We zijn gewaarschuwd. We merken dat Kessel er toch wel goede spelers heeft bij gekregen en vooral bij corners zijn ze vaak gevaarlijk. Een corner wordt goed ingekopt en Dave is geslagen maar John  staat op de lijn en brengt redding. Ondanks groot overwicht is het met rust pas 0-1.

Na rust nemen Stefan (voor Dave) Tom (voor John) en Patrick (voor Fons) plaats in de basis.

De spanning stijgt wie zou de 11de goal maken? We starten wederom sterk maar het scoren wil nog steeds niet lukken en de strijdt gaat goed tegen elkaar op doordat we af en toe wat slordig zijn. Bij een corner van Kessel is het Stefan die redding brengt maar ook meteen weet dat hij zich goed moet beschermen want hij ligt na een botsing een paar meter naar achter. Niet veel later verschijnt er een speler van Kessel vrij voor Stefan maar wederom weet hij zijn doel schoon te houden met een katachtige reflex. Dan is er eindelijk weer eens een mooie voorzet en dit maal weet Jos eindelijk te doen wat hij in de eerste helft verzuimde, met een prachtig schot 0-2. Dit is meteen ook het breekpunt in de wedstrijd want de weerstand is weg. Mathijs komt na een solo vrij voor de keeper en schiet de 0-3 binnen. Dan is het wederom Dan V die zijn tegenstander voorbij gaat maar nu wordt hij niet gehaakt maar eventjes flink in de rug geduwd nu wordt de bal wel op de stip gelegd. Patrick denkt meteen dat is iets voor mij (eventjes twijfel wie hem gaat nemen want Dave neemt de plaats van Wim in). Maar Dave maakt geen beweging richting de penaltystip en bijna iedereen neemt al de aftrappositie in het vertrouwen in Patrick is er duidelijk. Hij faalt ook niet en de 0-4 staat genoteerd. Even later staat hij weer vrij voor de keeper maar nu weet hij het even niet en de keeper redt. Dan V wordt wederom teruggefloten voor schijnbaar buitenspel (De vlag ging wel erg vaak de lucht in). Hij vindt dat hij er toch iets van moet zeggen tegen de scheids en deze dreigt de wedstrijd te staken. Maar Rob gaat even met hem in gesprek en maant ook onze spelers om geen commentaar meer  te leveren.

Dan is het na goed breed leggen op de 20m Rob die de bal mooi naast de keeper binnenschiet 0-5. Patrick laat zien dat hij in een uitstekende vorm verkeerd hij zorgt nog voor de 0-6 en 0-7 (Was Donyell Malen ook stiekem aan het kijken om te zien hoe het moet, of heeft Patrick even met hem gesproken voor de wedstrijd). John G vindt het genoeg en hij fluit voor het eind van de wedstrijd.

De derde helft kan beginnen.

Helaas kan ik niet alle goede mogelijkheden noteren maar komt kijken dan kunt u het zelf zien en hoeft u het niet te lezen.