RKSVN App


Wil jij als eerste op de hoogte zijn van het nieuws rondom RKSVN? Download dan nu de RKSVN app!


Met 10 man richting het eindsignaal

Geplaatst op: 21-09-2021 - 698 keer gelezen

De laatste bekerwedstrijd stond afgelopen zondag op het programma voor de dames van RKSVN. DESM is de tegenstander en heeft drie punten na twee wesstrijden, er is dus nog vanalles mogelijk. Met 13 speelsters reizen we af naar Weert. Deze week geen laatkomers en de checklist voor het inpakken van de voetbaltas is door iedereen afgevinkt. Daarnaast hebben we een nieuwe speelster, want Jesse Geelen heeft haar voetbalschoenen weer afgestofd en is terug op Neerse bodem! En als toppunt weet onze trouwe supporter Onno zijn weg naar het voetbalveld weer te vinden. Een goede voorbereiding is het halve werk! Toch?

Het fluitsignaal klinkt en al snel merken we dat dit geen gemakkelijke wedstrijd wordt. Brynja wordt getest op haar kwaliteiten en zij weet met een mooie redding het doel schoon te houden. Niet veel later is het Senna die met een prachtige actie voor het doel van DESM komt, maar uit de draai net over schiet. In de 17e minuut ontsnappen we ternauwernood aan een doelpunt; de bal raakt de paal. Een minuutje later is het wel raak en wordt de 1-0 via een fraaie vrije trap ins ons doel geschoten. Nina valt geblesseerd uit en dat betekent dat Jesse haar debuut gaat maken.

De druk blijft hoog we proberen er onderuit te voetballen, maar Brynja komt tweemaal oog in oog met de spits. We blijven op de been maar tien minuten voor rust valt dan toch de 2-0. Kort na het fluitsignaal voor de start van de tweede helft is het weer raak voor Weert. Niet een keer, maar twee keer waardoor we al snel met 4-0 achter staan. Ondanks de achterstand proberen we alles uit de wedstrijd te halen. De strijdlust is nog steeds aanwezig bij de Naerse geitjes. Toch komt na een snelle counter van DESM de stand op 5-0. We raken langzaam uitgeput en Freya en Renee kunnen helaas niet meer verder. Hierdoor staan we nog maar met 10 man op t veld; met nog een kwartier op de klok. Sepp besluit om geen risico te nemen zo vlak voor het begin van de competitie.

Volgende week staat om 12.00 uur de derby tegen Kessel op het programma. Een pittige wedstrijd zo aan het begin van het seizoen, maar we zijn gebrand om te winnen! Alle support is welkom. Ben jij er ook bij?