RKSVN App


Wil jij als eerste op de hoogte zijn van het nieuws rondom RKSVN? Download dan nu de RKSVN app!


Meiden- en vrouwenvoetbal in ontwikkeling bij RKSVN

Geplaatst op: 27-11-2019 - 1363 keer gelezen

In het voorjaar van 2019 heeft RKSVN deelgenomen aan het ontwikkelingsprogramma voor meiden- en vrouwenvoetbal van de KNVB. Het doel van dit programma is om meiden en jongens, vrouwen en mannen dezelfde kansen te bieden. Wij vinden het belangrijk dat iedereen zich thuis voelt bij de club en met veel plezier zo lang mogelijk blijft voetballen ofzich op een ander vlak inzet voor de club.

Het KNVB-ontwikkelingsprogramma:

De KNVB heeft drie avonden met (commissie)leden van RKSVN samengezeten in het kader van het ontwikkelingsprogramma. De eerste keer hebben we kennis gemaakt en bepaalt of het programma voor beide partijen passend is én of er genoeg energieke vrijwilligers bij betrokken kunnen worden. De tweede keer hebben we onze club in kaart gebracht. De derde avond hebben we een drietal thema's uitgewerkt, waarmee we daadwerkelijk aan de slag gaan. Door deze samenwerking met de KNVB hebben we ook de mogelijkheid gekregen om het Leeuwinnen Voetbal Festival bij RKSVN te organiseren. Wij gaan met veel plezier aan de slag met de volgende thema's:

-Hoe zorgen we ervoor dat onze meiden en vrouwen meer binding met de club krijgen?
-Hoe kunnen we ervoor zorgen dat iedereen op haar eigen niveau kan voetballen?
-Hoe kunnen we onze trainers en leiders beter begeleiden en opleiden?

Achter de schermen werken we met de commissie Dames-Meiden druk om deze thema's vorm te geven binnen RKSVN. Zo zijn we op het moment bezig om bij de wedstrijden van RKSVN VR1 een "meiden-pupil van de week" uit te nodigen. Interesse? Geef dit dan door aan je leid(st)er. In de toekomst gaan we ervoor zorgen dat we de Oranje Leeuwinnen tijdens de wedstrijd gezamenlijk in de kantine kunnen aanmoedigen. Verder organiseren wederom een gemengd toernooi, dit is tijdens de seizoensopening een groot succes geweest. Dit toernooi zal plaatsvinden in het voorjaar van 2020, verdere info volgt in het nieuwe jaar.

We zijn met de commissie dames- en meidenvoetbal bezig om nog meer initiatieven aan te laten sluiten bij de thema's en vervolgens om te zetten in concrete acties. Hier gaan we de komende maanden mee aan de slag. Heb je nog vragen, opmerkingen, ideeën, of wil je je graag inzetten voor het meiden- en vrouwenvoetbal bij RKSVN? Dan horen we dat graag. Laat het ons even weten via een berichtje naar secretaris@krsvn.nl of spreek een van onzecommissieleden aan.