RKSVN App


Wil jij als eerste op de hoogte zijn van het nieuws rondom RKSVN? Download dan nu de RKSVN app!


Marc Coolsma al 28 jaar vrijwilliger!

Geplaatst op: 08-08-2022 - 480 keer gelezen

Marc Coolsma is al 28 jaar actief als vrijwilliger bij RKSVN en ZVV de Gastronoom. Niet alleen als vrijwilliger, maar ook als vaste supporter van ons eerste team. De Limburger plaatste een artikel over onze gewaardeerde vrijwilliger.

Marc Coolsma al 28 jaar als vrijwilliger actief bij RKSVN en ZVV de Gastronoom uit Neer: 'Ik regel graag dingen'

Achtentwintig jaar is Marc Coolsma actief als vrijwilliger in Neer voor veldclub RKSVN en zaalvoetbalvereniging de Gastronoom. Hij was bestuurslid, leider van talloze elftallen en vaak een manusje-van-alles.

Tjeu Stemkens (vandaag om 10:00)
Marc Coolsma (50) is een bedrijvig baasje bij de clubs RKSVN en de Gastronoom uit Neer. Bij deze clubs was hij al die tijd leider van een team op het veld en in de zaal. ,,Ik ben iemand die graag de handen uit de mouwen steekt, iets organiseert. Beroepsmatig ben ik werkzaam bij een kinderdagverblijf, waar ik zorg voor de planning van veertig dames voor de opvang . Dat organiseren doe ik ook bij de club. Op het veld ben ik één jaar leider geweest van het eerste, maar ik had een andere mening dan de trainer. Ik voelde me vooral prettiger bij de lagere teams, waar naast het voetbal gezelligheid ook belangrijk is."

Beker
,,In de zaal ben ik twee decennia begeleider geweest van het eerste team. We hebben daar enige successen kunnen boeken. We werden kampioen in de eerste klasse met promotie naar de hoofdklasse en we waren finalist in de Limburgse bekerfinale. Die verloren we nipt. Die beker wonnen we wel met het tweede team."

Zonder kopzorgen
Bij RKSVN zat hij acht jaar in het bestuur. Hij zat ook in de activiteitencommissie. ,,Ik regel graag dingen. Ik heb meegewerkt aan het 75-jarig jubileum van de club. Maar ik hield me ook bezig met andere zaken. Ik zorgde voor nieuwe shirts. We hebben ook een verzamelalbum in het leven geroepen met plaatjes van de Neerse voetballers. Ik heb met heel veel plezier veel uren besteed aan beide clubs. Nu mogen jongeren de zaken oppakken. Ik zal zeker mijn handen nog uitsteken. Eens achter de bar staan, iets mee regelen. Maar ik wil nu ook zonder kopzorgen gewoon naar wedstrijden kijken. Met name naar mijn neef Siep Derikx die in het eerste speelt."