RKSVN App


Wil jij als eerste op de hoogte zijn van het nieuws rondom RKSVN? Download dan nu de RKSVN app!


Makkelijke ochtend voor RKSVN 3

Geplaatst op: 15-05-2023 - 518 keer gelezen

Zondag morgen 9.45 uur, de mannen van RKSVN 3 verzamelen zich bij Sjaen en zijn vandaag versterkt door Lars Segers en Rick Luijten. Wat direct opvalt is dat er geen shirts zijn. Dit betekent het eerste rondje van Quinn. Het volgende rondje komt op naam van Paul. Hij is te laat en mag voor straf ook nog de shirts gaan ophalen bij Quinn thuis. Er wordt vertrokken naar Asenray waar we eenmaal aangekomen genieten van een fijn zonnetje.  

Mathijs heeft voor deze wedstrijd een uniek haarbandje meegenomen om zijn nieuwe kapsel in bedwang te houden bij het galopperen tijdens de wedstrijd. Wel moest Mathijs erop gewezen worden dat het haarbandje binnenste buiten zat en het geen fashionstrip maar een anti slip laag was op het bandje. 
Dan de wedstrijd. Het was RKSVN 3 die de wedstrijd begon met veel energie en ze creëerden enkele goede kansen in de beginfase. Quinn, een jonge maar getalenteerde speler, was overal op het veld te vinden en leek de tegenstanders te slim af te zijn. In de 10e minuut kwam hij op de rechtsbuiten plaats terecht en levert een goede voorzet af op Tim die makkelijk de 0-1 intik en direct zijn cruijffiaans sprongetje mag maken. In principe geen wolkje aan de lucht, maar binnen 3 minuten wordt de voorsprong weer uit handen gegeven. Een foutieve pass van Miel luidt uiteindelijk de 1-1 in en op de bank heerst voornamelijk ongeloof, hoe kan dit gebeuren. Daarna blijft het spel op en neer gaan en maakt Tim de 1-2 of toch niet. De vlagger van RKAVC, die meer van het zonnetje is aan het genieten dan op het voetbal is aan het letten, blijft maar met de vlag omhoog staan en krijgt na een gesprek met de scheidsrechter gelijk en de goal wordt afgekeurd.
Het is inmiddels de 20e minuut en dan is het moment aangebroken om Noud Claessen te wisselen. Van tevoren werd nog aangegeven dat het maar 10 minuten zouden gaan worden, maar Noud had zichzelf overtroffen kon toch langer voetballen dan van tevoren verwacht.

In minuut 32 is het dan toch raak voor Tim. Na een voorzet van Lars tik Tim hem weer eenvoudig binnen en staat het dan 1-2. Wat opvalt is dat er niet zo uitbundig gejuicht wordt door Tim, maar dat gaat hij nog goed maken ????
RKAVC komt het laatste kwartier van de eerste helft niet meer bij Paul in de buurt en dat is maar goed ook, want Paul is nog een beetje moe. Hij gaat zich op ongeveer een 30 meter van de goal gewoon even op zijn knieën zitten en kan zo rustig bij komen van de avond ervoor.
Dan gaan we de laatste minuut in en is het Tim die het zijn heupen krijgt. Hij legt de bal van een meter of 30 perfect in de kruising, de hattrick is voltooid en uiteraard mag er daarna flink gejuicht worden op zijn karakteristieke wijze, 1-3. We gaan rusten.
Patrick geeft nog even in zijn praatje aan dat het warm is en dat we gewoon zo door moeten gaan. We genieten nog even van de veel te hete thee en beginnen aan de 2e helft.
Hetzelfde spelbeeld is te zien zoals de 1e helft geëindigd was en heel goed om te weten, Noud Becks wordt geadviseerd “zijn eigen spel” te blijven spelen. Na een aantal kansen te hebben gehad is het Noud die aan de bal komt. Zoals Noud is blijft hij heel rustig en schiet maar eens op de goal. Op de bank zien we de bal tussen 6 man door vliegen en zien uiteindelijk de bal naast de keeper op de paal vliegen. Helaas voor Noud, maar hij blijft zijn eigen spel spelen.

Daarna is het de beurt aan Quinn, die met een geweldige flying kick de nr. 6 van RKAVC torpedeert. Niks aan de hand gelukkig, maar deze actie had zeker een geel randje. Quinn komt er met een vermanend praatje van de scheidsrechter af. Even later is het Noud Becks die een aanvaring krijgt met diezelfde nr. 6. Eigenlijk niks aan de hand, maar de scheidsrechter meent toch ook Noud even te moeten aanspreken. Noud denkt hier het zijne van en passeert vanuit het niets 3 man en vergeet dan wel de bal bij een medespeler te krijgen. Oohja, we blijven sterker en maken nog één goal door een makkelijke kopbal van Sander in de 67e minuut, 1-4. Verder zou RKAVC niet meer toch kansen komen en Paul heeft nog een hele tijd op de grond kunnen liggen en is uiteindelijk goed uitgerust om na de wedstrijd nog een rondje te kunnen geven. 

In de laatste minuut is het dan zo ver. Het gebeurt niet vaak, maar aanvoerder Miel wordt gewisseld voor gast speler Rick. Waarom de laatste minuut vragen zich de lezers misschien af, nou Rick was namelijk zijn voetbalschoenen vergeten en had in de laatste minuut de voetbalschoenen van Stef aangetrokken om zodoende toch nog even mee te doen. Na de publiekswissel van Miel en de doeltrap van de keeper fluit de scheidsrechter af en kan Rick zonder een bal te hebben geraakt nog fijn de tegenstander een handje geven en ze bedanken voor de punten. 
De MOTM was uiteraard Tim Verheijden en met nog 3 wedstrijden te gaan is het nog steeds mogelijk om een vat te verdienen. Het zal lastig worden de volgende wedstrijd tegen Leeuwen 3, maar we gaan met vertrouwen strijden voor het vat.