RKSVN App


Wil jij als eerste op de hoogte zijn van het nieuws rondom RKSVN? Download dan nu de RKSVN app!


Mager resultaat en natte voeten

Geplaatst op: 22-10-2018 - 802 keer gelezen

Mooi herfstweer te Nederweert-Eind met het lastige laagstaande zonnetje er gratis bij. Vooraf even de personele problemen delen met de leiding van de tegenstander die nog dieper in de problemen zitten. Zelf zijn we met invallers Ruud Emonts en vaste invaller Fer afgereisd. Leider Ruud is ook in zijn uppie en de enige supporter krijgt diverse taken (erbij).
Door een gevalletje waterschade moeten we naar een ander lokaal verhuizen. Gevolg van een kwajongensstreek die niet gewaardeerd wordt en menige nieuwe sporttas is zeiknat. Tot overmaat van ramp hier een tweede gevalletje als “iemand” struikelt over de net gevulde waterzak en weer de trekker er aan te pas moet komen. Zelfs Henk’s schone onderbroek is nu nat.

Ruud blijft rustig en motiveert de spelers. De tactiek lijkt op die van die andere wedstrijd hier in de buurt (Merefeldia, 0-3) maar of dat ook vandaag gaat werken.

De opstelling: Dave, Henk, Rob, Ruud B., Marcel, Thei, Ruud E., Fer, Maurice, Patrick en Fons. Reserve is Jan tevens assistent scheidsrechter.


De tactiek gaat niet helemaal op omdat we snel een overwicht hebben en het juist de tegenstander is die countert. Kansen krijgen we voldoende en Patrick schiet in de verre hoek maar net naast, Maurice vindt de sterke keeper op zijn pad en de ijverige Fer ziet zijn treffer, na mooi aangeven, wegens buitenspel afgekeurd. Onze aanvallen zijn vandaag niet op snelheid gebaseerd maar op een goede opbouw en met gebruikmaking van de spitsen als aanspeelpunt. Ruud E. speelt een goede partij als spelverdeler op mid-mid. In de 10e minuut is het wel raak als Fer een prima steekballetje netjes afrond. 0-1. De uitvallen van de groenwitten lijken ongevaarlijk en Dave heeft vooralsnog alleen werk met een paar voorspelbare afstandsschoten. Tien minuten na onze verdiende treffer staat het echter toch gelijk. Een steekpasje wordt door de spits beter beoordeeld dan door onze back én Dave, die op klassieke wijze wordt omspeeld waarna het afronden een klein kunstje is. Maar niet getreurd, kansen komen er voldoende en na een mooie actie van Maurice over de achterlijn kan hij de perfecte assist op Fons geven. Alle ervaring uit zijn carrière helpt hem niet om deze 100% kans af te ronden. Over!. Tot de rust blijft het 1-1 en doen we ons zwaar te kort.

Leider Ruud, is natuurlijk ziek van de gemiste kansen maar laat niets merken en geeft zijn mannen het vertrouwen. “Er wordt best goed gevoetbald en de kansen blijven komen”. In de tweede helft neemt Jan(tje) in zijn echte debuut de linksbackpositie van Marcel over en Herman gaat vlaggen. En er is zowaar een extra Neerse supporter gearriveerd, Frank ontvlucht voor even de jachtige supermarkt business en verschuilt zich anoniem in een dugout op een B-veld op ’t Indj. Er is zelfs even tijd om het Oktoberfest van de vorige week, waar hij ook bij betrokken was, met Ruud te evalueren.

Qua voetbal hetzelfde beeld maar Eindse Boys heeft een goed gevoel over gehouden aan de eerste helft en gaat de duels nu feller aan. Te veel direct spel van onze kant leidt tot veel balverlies en het wordt rommeliger. Een flinke blunder van de thuisclub moet er aan te pas komen om ons in het zadel te helpen. Maurice kan profiteren en we staan verdiend voor met 1-2. Waar wij in de eerste helft verzaakten om uit te lopen, lijkt dat nu wel te gaan lukken. Ettelijke kansen worden echter niet benut, en ja hoor….. de misser van de dag (Fons) wordt nog twee! keer geïmiteerd door Fer en Maurice! Bovendien raakt de keeper opgewarmd door schoten van Patrick en houdt hij alles uit zijn doel. Ook de ver naar voren spelende Rob lukt het niet! De Boys blijven in leven en zijn geduldig. Dave heeft nog geluk als een bal recht in zijn handen wordt gekopt. Na de zoveelste expeditie richting het vijandelijke doel zijn we net met te weinig mensen terug om de opkomende schutter te blokkeren. Zijn verraderlijk, laag schot doet Dave capituleren en de resterende 3 minuten zijn natuurlijk te kort om nog iets recht te zetten.

Eindse Boys voelt zich de morele winnaar en wordt beloont voor het niet opgeven. Voor ons een teleurstelling die we vooral aan ons zelf te wijten hebben.

Volgende week de derby tegen Kessel.