RKSVN App


Wil jij als eerste op de hoogte zijn van het nieuws rondom RKSVN? Download dan nu de RKSVN app!


Maatje te groot voor Dames 1

Geplaatst op: 13-09-2021 - 678 keer gelezen

Door: Eva Custers

Op zondagochtend 19 september mochten we eindelijk weer de Neerse wei in voor een wedstrijd. Om 08:45 staan de meesten van ons dan ook al te dartelen om de kleedkamer te betreden waar trainert Sepp klaar staat met een tactisch plan van aanval. We spelen vandaag een bekerwedstrijd tegen Brevendia (Stramproy), een vijfdeklasser. Een klasse hoger dan wij, en ze hebben de vorige bekerwedstrijd met 6-2 gewonnen. Dat belooft wat…We zijn weer goed uitgerust met maar liefst 17 speelsters vandaag. Vlaggert Sven haast zich door het Veurtje om op tijd te komen en precies om 09:45 trappen we onder leiding van scheidsrechter Rens af tegen Brevendia.

Het duurt niet lang voordat Brevendia op 0-1 voorsprong komt. Ze spelen tactisch, snel en heel erg balvast. Het is lastig om de tegenstanders in het gareel te houden want ze lijken steeds met een paar man meer te staan om zo keer op keer weer vrij door het midden te kunnen spelen. Na vijf minuten hebben we ook al twee uitvallers aan onze kant die meteen gemist worden; zowel Fay als Lisan moeten het veld verlaten met last van de spieren. De wedstrijd van kermisdinsdag lijkt bij iedereen nog in de benen te zitten. Brevendia krijgt nog een aantal kansen die benut worden en we gaan met 1-3 de rust in. De goal aan onze kant is mooi erin gelegd door Senna na een goede voorzet van Freya via Robin. Na de rust duurt het niet lang voordat Brevendia de 1-4 erin legt. Ze weten elkaar goed te vinden tijdens het kaatsen en tikken ons zo snel eruit. Simpelweg een maatje te groot voor ons. Maar we geven niet op en proberen zowel aanvallend als verdedigend er genoeg tegenover te zetten. Demi krijgt nog een mooie kans voor de goal maar helaas mag het niet zo zijn. Brevendia pakt door en we eindigen de wedstrijd met 1-7.

Jammer genoeg geen resultaat om blij mee te zijn, maar met de competitiestart over twee weken in het vooruitzicht zetten we de komende weken alles op alles om hier goed te kunnen starten. Aanstaande zondag spelen we onze laatste bekerwedstrijd om 12:00 uit tegen DESM (Weert). Tot dan!