RKSVN App


Wil jij als eerste op de hoogte zijn van het nieuws rondom RKSVN? Download dan nu de RKSVN app!


Maatje te groot

Geplaatst op: 01-10-2019 - 1353 keer gelezen

Door Dave Nellen

Na een aantal wedstrijden, waar de krachtsverhoudingen een beetje te ver uit elkaar lagen, lijkt er vanmiddag weer eens een pittige wedstrijd in te zitten voor de veteranen van Neer. Er wordt namelijk afgereisd naar Meijel, waar normaal behoorlijk tegengas wordt gegeven. Het leiderstrio moet op zaterdag nog even in actie komen na een late blessure van Jos, maar weet Fer op tijd tussen de Nunhemse zaden uit te plukken. Leider John moet nog flink in de buidel tasten om een sleutel voor het kleedlokaal te krijgen, maar even later kan Ruud de opstelling bekend maken en zijn wedstrijdpraatje houden. Achterin weinig verrassingen met bijv. Erik die de snelle ‘naef van Edje’ (v. Pol, red.) aan banden moet leggen. Bij het opnoemen van het middenveld, trekt menigeen zijn wenkbrauwen op: onze nestor Henk, terugkomend van een hernia-operatie nota bene,  komt op de midmid-positie. Een plek, waar van oudsher het meeste loopwerk wordt verwacht, zeker als ‘dae roeije van Meijel‘ daar door de tegenstander wordt geposteerd.

Opstelling: Dave, Marcel, Thijs, Tom, Erik, Fer, Henk, Joost, Naard, Maurice, Danny
Reserves: Patrick, Thei en John, maar die laatste neemt de vlag ter hand.

Als Meijel de bal heeft, zetten ze hun sterkste wapen zo snel mogelijk in, namelijk hun aanval. De (bijna) altijd aanspeelbare spits en de snelle linksbuiten blijken in het begin een plaag voor de Neerse verdediging. Qua rugdekking heeft Neer de verdediging nog niet op orde en mag dan ook blij zijn dat Meijel in deze fase tot 3x toe op Dave schiet. Stellen de veteranen hier dan niets tegenover? Natuurlijk wel. Steeds vaker rolt er een aanval richting Meijels doel, maar het vizier staat vooralsnog niet op scherp. Dit duurt tot aan de 20e minuut, wanneer Naard voorlegt op Danny, die op zijn gemak nog een tegenstander uitkapt en de bal simpel in het doel deponeert. 0-1. Meijel is even van slag en Neer profiteert daar optimaal van. Nog geen minuut na de openingstreffer ligt de bal er namelijk alweer in. Danny legt de bal terug op de instormende Joost, die de bal hoog en onhoudbaar inschiet. 0-2. Deze klap lijkt Meijel gedurende de rest van de wedstrijd niet meer te boven te komen. Dat het nog 0-2 met rust is, heeft meer met onze afwerking te maken, dan met de tegenstand van Meijel.

Na de thee blijft Marcel achter in de kleedkamer en wordt vervangen door Thei, Henk neemt de vlag over van John, die Tom doorschuift naar Henk’s voormalige plek en Patrick komt op de plaats van Danny. De Neerse veteranen beginnen zoals gewoonlijk met veel verve aan de 2e helft en het aantal kansen is niet meer op één hand te tellen. Het aantal doelpunten daarentegen wel, dat blijft gewoon 2. Fer kopt een bal op de dwarsligger en de rebound schiet hij tegen een Meijels been. Meerdere 1 tegen 1 situaties met de doelman worden beslecht in de doelman’s voordeel. Zelfs een penalty wordt tegen de ballenvanger geschoten i.p.v. het doelnet. Naard en Fer worden nog vervangen door Danny en Henk, maar het blijft angstvallig lang 0-2. Meijel begint weer een sprankje hoop te krijgen, maar dit wordt 5 minuten voor tijd koelbloedig door Maurice de grond in geboord. 0-3. Dit is tevens de eindstand.

Tot overmaat van ramp (voor onze Meijelse tegenstander) worden ook nog twee van de drie prijzen van het dobbelen (legaal) meegenomen naar Neer.

Helaas haalde Meijel niet hun gebruikelijke niveau en was ook hier uiteindelijk de krachtsverhouding, zeker in de 2e helft, te groot. Maar niet getreurd, volgende week de thuiswedstrijd tegen het altijd pittig strijdende Egchel.