RKSVN App


Wil jij als eerste op de hoogte zijn van het nieuws rondom RKSVN? Download dan nu de RKSVN app!


Maasgouw veteranen - RKSVN Veteranen

Geplaatst op: 29-04-2022 - 528 keer gelezen

Door: Fons Keltjens

Vandaag staat ons een een leuke tegenstander te wachten. Maasgouw uit heeft sinds voormalig dorpsgenoot en eerste elftal speler Harry Verstegen hun leider is, toch wel iets speciaals. Vandaag zijn we met 14 man en hebben de leiders het rustig gehad. Geen gastspelers.

In Maasgouw aangekomen klinkt er keiharde muziek in de kleedkamer. Actie van Harry om ons uit de concentratie te krijgen?

We beginnen in de volgende opstelling:
Dave op doel.
John, Erik Tom en Rens achter
Joost Maurice Mathijs op het midenveld
Thei, Patrick en Danny vormen de voorhoede
Res: Fons Ruud en Marcel

In het begin is het wat aftasten, maar al snel krijgen we een kans via Danny , maar zijn schot wordt gekeerd. Na 10 minuten wordt Joost op rechts de diepte in gestuurd en zijn voorzet is ditmaal op maat en wordt, zoals men in Belgie zo mooi kan zeggen, in eentijds door Mathijs schitterend afgerond 0-1. Lang kunnen we niet van de voorsprong genieten als drie minuten later Maasgouw op rechts een voorzet aflevert, die in eerste instantie nog wordt weggewerkt, De bal komt echter bij de geheel vrijstaande speler van Maasgouw, die de bal aanneemt en verrassend binnenkant paal en buiten bereik van Dave afrond.  Sorry roep Danny “ mijn fout, ik liet hem lopen”.

Maurice die als midhalf veel moet lopen voert dit naar behoren uit, maar toch klinkt er als hij iets te aanvallend speelt : “ zakkevullers”  . 

Eventjes later krijgt Danny de kans om zijn fout goed te maken als hij vrij voor de keeper opduikt. Deze red echter en dat doet hij ook nog op een schot van Patrick. Het lijkt 1-1 te blijven met de rust, maar in de laatste munuut komt een bal door de verdediging van Maasgouw heen richting een buitenspel staande aanvaller van Neer. Deze krijgt de bal echter niet en via een speler komt de bal bij Mathijs(die niet buitenspel staat) en hij rond heel bekwaam af. 1-2 zou je zeggen maar het doelpunt wordt onterecht afgekeurd voor buitenspel. En het blijft 1-1. RUST

In de tweede helft komen Ruud en Marcel er in voor Rens en Erik en eventjes later Fons voor Thei

We zetten gelijk druk en krijgen al snel een corner, die door Danny op de lat wordt geschoten. Vlak daarna een bijna identioeke aanval zoals bij de 0-1, maar ditmaal red de keeper uitstekend. Dit blijkt echter slechts uitsel van executie als de bal een paar minuten later via een steekbal Danny bereikt en deze vrijstaand voor de keeper de bal breed legt en Patrick rustig kan afronden 1-2

Dit waren een paar snelle aanvalllen die niet alleen de verdediging van Maasgouw voor problemen zetten , maar ook de grensrechter van Maasgouw. In een poging deze snelle aanval van Neer te volgen loopt hij een spierblessure op en moet worden vervangen.

Het mooiste uitgespeelde doelpunt moest echter nog komen als Mathijs in zijn eigen strafschotgebied de bal onderschept en deze via een drietal schijven bij Maurice beland wiens voorzet door de inmiddels  naar voren gesnelde Mathijs koelbloedig wordt afgerond  1-3. Hierna krijgt Maasgouw nog een paar kansjes maar Dave laat zich niet meer verrassen Peter wil nog eventjes laten zien aan de scheidrechter dat er pas gevlagd moet worden als een in buitenspel staande speler de bal echt ontvangt. Dit zijn geen “Neerse regels”

Een verdiende overwinning en hopelijk zien we Maasgouw volgend jaar weer terug in de veteranen competitie.