RKSVN App


Wil jij als eerste op de hoogte zijn van het nieuws rondom RKSVN? Download dan nu de RKSVN app!


MVC veteranen- RKSVN Veteranen

Geplaatst op: 12-09-2022 - 534 keer gelezen

Door: Fons Keltjens

Vandaag staat de wedstrijd tegen MVC op het proramma.

Er is vooraf contact geweest met de leiders van MVC en er is afgesproken dat we vandaag 9 tegen 9 spelen op een verkleind veld. Beiden teams hebben problemen om voldoende spelers bij elkaar te krijgen. Hopelijk is dit geen voorbode voor de rest van het seizoen.

Van de leiders is alleen John aanwezig. Hij heeft een papiertje bij zich waarop staat wie de eerst helft komt en weer weg moet en wie later komt of alleen in geval van nood wil voetballen. Kortom een heel gepuzzel en aangezien John al moeite heeft om een rood, blauw of bruin kabeltje uit elkaar te houden heeft hij Fons gevraagd om hem te assisteren.

John Triepels is het weer gelukt om enkele gastspeler op te trommelen. Loek en Ramon bedankt hiervoor.

In Maasbree aangekomen blijkt het toch mogelijk om op een normaal veld 10-10- te spelen en we beginnen in de volgende opstelling

Dave op Doel
Achter: Ruud, Rob, Thijs en Marcel
Midden: Theo, Jos en Loek
Voor: Ramon en Joost
Res: Danny en Nies

We beginnen sterk en na 2 minuten schiet Loek hard op doel. De keeper van MVC bokst de bal de lucht in en als Ramon de bal probeert te koppen volgt er een ongelukkig botsing tussen de keeper en een speler van MVC. De keeper heeft de vinger uit de kom en kan niet verder spelen. Na 20 regenachtige minuten wordt de wedstrijd hervat.

Na enkele minuten krijgt Ramon de bal diep gespeeld van Joost en alleen voor de keeper rond hij bekwaam af. 0-1 Het lijkt een gemakkelijke middag te worden, maar Maasbree heeft enkele zeer goede spelers in hun gelederen. Binnen een paar minuten is het, na een prachtige combinatie, alweer gelijk. 1-1.

We blijven echter wel iets sterker en krijgen kansen via Ramon (na een goede voorzet van theo) en Joost die de lat raakt. Het wordt echter toch nog 1-2 als Maasbree slecht uitverdedigd en Joost de bal onderschept en afrond.

Marcel wordt vervangen door Danny. Jos raakt nog de paal en Maasbree blijft gevaarlijk met uitvallen. Na enkele opstootjes (die je niet verwacht bij veteranenvoetbal) gaan we rusten.

Loek moet eerder weg en kan de tweede helf niet voeballen. Op verzoek van Maasbree spelen we het eerste kwartier van de tweede helft met 9 tegen 9. Thijs blijft aan de kant en Niels gaat op het middenveld voetballen. We spelen de 2e helft in een 3-3-2 formatie wat toch wel veel kracht kost.

Maasbree krijgt de eerste kans en Dave red bekwaam. Eventjes later krijgt Danny een steekbal van Jos en scoort beheerst 1-3. Geen vuiltje aan de lucht zou je denken, maar  Maasbree laat het er niet bij zitten. Ze breken op links door en de scherpe voorzet wordt door Jos ongelukking via zijn knie in eigen doel verwerkt. 2-3.

Thijs komt het veld in en we spelen weer 10-10. Thijs gaat de verdediging versterken en Rob ziet daardoor kans op wat meer aanvallend te spelen. Hij schuift door en krijgt prompt de bal aangespeeld op meter of 5 buiten het strafschopgebied. Hij haalt uit met zijn “zwakkere”  linker been en de bal vliegt prachtig in de linker bovenhoek 2-4

De ruimtes tussen de linies worden steeds groter en Maasbree profiteert hier regelmatig van. Hun 2 aanvallers zijn moeilijk af te stoppen en na een schitterend afstand schot (3-4) en een prachtig uitgespeeld doelpunt staat het vlak voor tijd opeens 4-4.

We krijgen nog een kans waarbij het schot van Jos van de lijn wordt gehaald en na een nuttige overtreding van Thijs is de eindstand bereikt 4-4.

Hopelijk hebben we volgende week genoeg spelers en spelen we weer 11-11.