RKSVN App


Wil jij als eerste op de hoogte zijn van het nieuws rondom RKSVN? Download dan nu de RKSVN app!


Loekie T verzaakt

Geplaatst op: 23-03-2022 - 627 keer gelezen

Door: Loek Theelen

Zondagochtend 20 voor 10 koffietje of theetje bij Sjaen. Ontspannen sfeer ondanks dat we op papier maar met 12 fitte spelers waren. Die ontspannen sfeer was misschien wel te danken aan de 9-0 overwinning van afgelopen weekend .

EMS uit stond op het programma, dan weet je al dat het geen eenvoudige klus gaat worden.

Eenmaal aangekomen in Roermond en omgekleed gaat de warming-up van start. Hier gaat helaas nummer 12 geblesseerd terug het kleedlokaal in, want betekent dat we geen wissels hebben. Dankwoord aan Lisanne zodat Tonnie ook nog langer kon blijven dan aanvankelijk gepland.

Toch bleef de sfeer ontspannen en gingen we vol goede moed de wedstrijd in.

Met een sterke voorhoede bestaande uit Jordy, Hubertus en Nino zat het fysiek, mentaal en emotioneel helemaal prima.

Ook het middenveld was niet voor de poes. Silverfox Tonnie en zijn jonge knapen Collin en Lars stonden klaar voor een mooie pot.

Achterin was het niet minder spannend, want daar waren de meeste veranderingen.

Rick centraal met Bart (Loekie T had een geldige reden om er niet bij te kunnen zijn, ofneet Rob) linksback oud en vertrouwd Yorrick en op rechts Martijn, die zijn plek voorin verruilde voor een uitstapje in de verdediging.

De eerste helft ging het hard tegen hard en snel tegen snel. De spitsen van EMS waren goed op elkaar ingespeeld (of toch niet) maar ze kwamen wel op een 1-0 voorsprong. Vlak daarna kwamen we snel terug op 1-1, door een wonderschone combinatie van vader (Nino) en zoon (Hub).
Maarliefst 14 seconden hierna lag alweer de 2-1 in het netje, een geweldige goal van hun spits.
Toch bleven we sterk terug knokken en hier mag iedereen voor geprezen worden, maar vooral de snelheid van Hub zorgde voor veel dreiging. Wat ook leidde tot de 2-2. Maar volgens hun grens was het 100% buitenspel! Toch lastig als je vanaf eigen helft start met rennen. Geldig doelpunt!
 Door een goede steekpass lag de 2-3 ook op Hub zijn voeten, als hij zich niet zou verstappen. Balen!
Robbie stond aan de andere zijde ook een geweldige pot te keepen, maar kon helaas de 3-2 niet tegenhouden. Met een lullige penalty tegen kregen we ook nog de 4-2 om de oren en puur op snelheid wist hun spits ook Rick (die weggleed) te slim af te zijn. 5-2.
Toch hadden we de wedstrijd nog niet volledig uit de handen laten glippen en was het de longen en conditie die het tij niet konden keren. Maar niet geheel onverdiend wist Rick ‘m nog een keer vanuit een corner lekker op z’n kletser te krijgen en viel de bal in het netje. Eindstand 5-3, geen onverdienstelijk resultaat met maar 11 man!

Volgende wedstrijd Leeuwen 3 thuis.