RKSVN App


Wil jij als eerste op de hoogte zijn van het nieuws rondom RKSVN? Download dan nu de RKSVN app!


Leudalderby veteranen onbeslist!

Geplaatst op: 04-10-2022 - 475 keer gelezen

Door: Herman Korsten

Een van de sterkste tegenstanders is op bezoek vandaag: KSV Horn. Twee Neer veteranen zijn daar woonachting en gaan hier verschillend mee om. Vaste scheidsrechter Pascal is verhinderd. Of hij elke schijn van belangenverstrengeling wil vermijden om zich veilig te blijven wanen in eigen dorp? Of in Neer? Dave is super gemotiveerd en gaat vandaag voluit voor het beste resultaat voor RKSVN!

Fred staat er alleen voor en krijgt nog steun vanuit Mallorca van Ruud: een foto van een flinke pint en dat al voor de wedstrijd! Vandaag hebben we een compleet team met dank aan invallers Bart W. en Niels de G.

De opstelling: Dave op doel, achterin Tom, Niels, Bart, Marcel. Midden: Thijs, Jos, Niels de G. Voor: Joost, Patrick en Danny. Reserves: Rens na zware Haagse weken en Thei na zijn topprestatie in Nederweert, worden vooralsnog gespaard.

Manusje van alles Henk, geassisteerd door Peter, is bereid om deze zware topper tot een goed einde te brengen. Omdat hij zijn fluitje niet direct vindt starten we met ‘n minuut vertraging.

Dat de tegenstander vandaag geen zin heeft in een afslachting zoals de laatste versies, laten ze direct merken. Ze nemen het initiatief en de eerste waarschuwing aan ons adres zien we via een lobje dat maar net langs gaat. Met ons team van vandaag gaat het moeilijk worden tegen zoveel dadendrang en vooral hun beter verzorgt combinatievoetbal. De 5 minuten zijn nog niet om en we kijken al tegen de verdiende voorsprong voor Horn aan. Eentje die de moeite waard is om in de herhaling te bekijken (maar helaas geen beelden). Dave is kansloos tegen de strakke uithaal die diagonaal in de rechterbovenhoek inslaat.

Marcel raakt al vroeg geblesseerd en kan zich langs de kant aansluiten bij John, Erik, Fons en Maurice in de ziekenboeg. Zo kan Rens al vroeg in de wedstrijd aan de bak.

Voor ons eerste serieuze wapenfeit moeten we wachten tot de 13e minuut als er een corner uit het vuur wordt gesleept. Zonder resultaat en met direct daarop weer een goede kans voor Horn maar het schot gaat nu net over. Ze zijn over de hele linie feller en nauwkeuriger in de passing en we moeten alle zeilen bijzetten.

Een ongelukkige actie, waarbij hands door een Hornspeler wordt geconstateerd binnen de 16, gaat ons flink helpen. Henk wijst resoluut naar de stip en heeft eerst het een en ander uit te leggen. Jos houdt het hoofd koel en stuurt de keeper naar de verkeerde hoek 1-1.

Nadat we even voor rust nog eens geluk hebben met schot rakelings langs is het tijd voor de rust.

Nadat de nodige medische dossiers zijn doorgesproken en de thee is genuttigd starten we met de tweede helft.
Langs de kant wrijven we ons in ogen bij de voortvarende start van de oranje mannen. Joost wordt diep op rechts weggestuurd en vindt Niels de G. die goed mee gesprint is in de midden. Hij kan zich onsterfelijk maken bij zijn veteranendebuut en dit makkie te maken. Maar helaas is hij de zenuwen op dit niveau der “ervarenen” niet de baas en vliegt de bal over! Gelet op het spel voor rust was een voorsprong zeker niet verdiend geweest hoewel het nu redelijk gelijk opgaat. De directe tegenval levert weer een gevaarlijke kopbal af op Dave’s domein. Jos kan aan de andere kant de uitkomende keeper niet verschalken met een listig kopballetje na een mooie voorzet op maat. Het niveau van de wedstrijd zakt en ballen vliegen steeds hoger en verder. De beide doelmannen doen hier ijverig aan mee. Misschien eens interessant om dat bij te houden. Het team met de verste trap krijgt een bonus die bij het naderende gelijkspel de doorslag geeft.
Het slotakkoord kan gezet worden door de nog fitte Danny maar deze kans wordt ook niet benut.

Complimenten voor Henk die vanuit de middencirkel controle houdt over de wedstrijd. Dat er bij de penalty wordt gesputtert doet niets tekort aan zijn goed geleide en sportieve wedstrijd.

Over het resultaat kunnen wij nog het meest tevreden zijn en de inzet was voldoende.

Volgende week trekken we richting Toer, altijd een wedstrijd met een extra tintje.