RKSVN App


Wil jij als eerste op de hoogte zijn van het nieuws rondom RKSVN? Download dan nu de RKSVN app!


Les van vorige keer wordt nog eens herhaalt, hebben we ervan geleerd?

Geplaatst op: 08-09-2016 - 653 keer gelezen

Voor aanvang van de wedstrijd willen de coaches er nog eens voor waken dat we te aanvallend spelen daar Maasgouw bekend staat om zijn snelle spelers. Er dient compact gevoetbald  te worden wordt meegegeven en een duidelijk uitleg dient hiervoor te zorgen en we starten in tegenstelling tot de vorige keer niet een 4 mans middenveld (hoewel onze buitenspelers vaak als middenvelders fungeren). Onze nieuwe aanwinst Rick Beurskens mag zich meteen bewijzen, en Sepp Heinen neemt de keeperstaak voor zijn rekening

Opstelling (v.l.n.r.) : Sepp, Wim, John, Erik, Gerard, Roger, Jos, Thei, Joost, Rich, Rick
Wedstrijdleiding: William en assistent Peter
Reserve: Fons, Herman, Coen, Ruud B

Over het weer hebben we alweer niet te klagen en we starten om klokslag 17:00 onder leiding van William de wedstrijd. Wat snel opvalt is dat onze spelers de les goed hebben opgenomen. Met verzorgd spel en het goed volgen van de tegenstander mogen we wel stellen dat we de wedstrijd aardig “im griff” hebben. Maasgouw is natuurlijk gevaarlijk met hun snelle spelers maar erg dreigend worden ze niet. Dan is er dan toch een voorzet bij de 2de paal en als eerste is het Sepp die de bal probeert weg te grissen voor de voeten van de tegenstander hetgeen helaas niet lukt deze krijgt de bal gelukkig mee maar dan staat daar nog Erik die dacht even die bal is voor mij maar dat is niet het geval en de bal ligt in het doel 0-1. Gelukkig zijn we niet erg geschrokken en het verzorgde spel zorgt dan ook voor veel balbezit. Dan is het onze snelle linksbuiten die zich ontdoet van de snelle rechtsback (zal wel speciaal daarvoor zijn neergezet) en via de linkerzijde de zestien binnendringt. Met een machtig schot in de korte bovenhoek is de doelman van Maasgouw kansloos Joost zorgt voor de 1-1.

Een van de snelle buitenspelers van Maasgouw wisselt net voor rust dat zorgt dat we nog wat meer druk kunnen zetten maar Jos kan een bal bij de 2de paal niet binnenwerken.

Tijdens de rust wisselt Erik met Ruud B, Rick met Herman, Gerard met Fons. Coen wordt nog even verzocht om plaats te nemen in de nog “niet opgezette dug-out”. Joost gaat nu als rechtsbuiten fungeren en Thei rechtsback en Fons Linksbuiten en Herman Rechtshalf.

Het lijkt erop dat Maasgouw niet meteen bij de les is (vooral de linksback), want al snel is het dat Joost buitenom gaat en de bal netjes teruglegtop de 11m waar Rich klaarstaat om de bal kundig aan te nemen en vervolgens netjes binnen te schieten 2-1 (Je hebt maar 1 bal nodig om te scoren wordt al geopperd langs de zijlijn). Even later blijkt dat we toch met een twaalfde man spelen want een voorzet (schot) vanaf de rechtsbuiten gaat over Sepp heen en lijkt bij de 2de paal binnen te vallen maar de LAT doet zijn werk en de bal gaat voorlangs deze wordt echter meteen weer opgepikt door de linksbuiten van hun en net binnengehouden ook nu volgt er een voorzet (schot) en ook nu lijkt Sepp geslagen maar wederom brengt de LAT redding. Het blijft dus opletten geblazen. Dan vallen we in herhaling en is het wederom Joost die buiten om gaat en ditmaal is het Ruud B (onze laatste man) die deze aanval zelf heeft opgezet die met uitgemeten passen de linkervoet tegen de voorzet van Joost kan plaatsen en is de 3-1 een feit. Coen valt in voor Wim en ook Rich maakt even later weer plaats voor Rick die nu als laatste man gaat fungeren. Wederom gaat de aanval over rechts en de bal wordt netjes voorgezet op Thei deze kan de bal echter niet controleren en daarmee is ook de kans voor Fons verkeken.

Even later wederom een voorzet van rechts die op de rand van de zestien keurig en gecontroleerd wort binnengeschoten door Roger 4-1. Maasgouw gelooft het wel lijkt het en doen alleen nog moeite om de nederlaag dragelijk te houden. Dan is het eindelijk zover de veel werk verzettende John wordt dan toch beloond en hij schiet de eindstand van 5-1 op het score bord.

Eindelijk kunnen tegen Maasgouw een overwinning noteren.