RKSVN App


Wil jij als eerste op de hoogte zijn van het nieuws rondom RKSVN? Download dan nu de RKSVN app!


Leeuwen getemd

Geplaatst op: 17-08-2015 - 726 keer gelezen

De eerste wedstrijd van het seizoen zit er al weer op. Bas had de hele vakantie zitten broeden op de speech van vandaag en die hadden we eigenlijk moeten opnemen. Als er morgen een buutreedner zou uitvallen bij de  Lindeboom Midzomer Boete Buuttegala, ……….. bel Bas! We moeten even wachten op de ergste periode uit een bui, die de gehele avond zal blijven hangen. Dat komt goed uit want dan kunnen nog laatste aanpassingen in de opstelling doorgesproken worden. Dit komt uit de bus:
Jeffrey, Maurice J., Erik, Ruud B., Gerard, Danny,  Maurice V., Wim, Joost, Rich en Fons.
Res.: Fred, Thei, Herman. De gestopte Coen werd verzocht de tas mee te nemen maar uiteindelijk blijft hij toch aan de kant.
Scheidsrechter: Pascal, assistent-scheidsrechter: Peter

De waarschuwing om ons niet als vorig jaar, door één tegenstander te laten piepelen, was niet aan dovemans oren gericht. Geconcentreerd maar onwennig  wordt de strijd opgepakt.  Het door de regen glad geworden veld is mede oorzaak van de vele misverstanden en fouten. Er is gelijk een licht veldoverwicht voor de groenhemden (dat zijn wij vandaag). Onze nieuwelingen, Wim en Ruud, kwijten zich goed van hun taak en gewennen snel. Na wat kleinere kansen is het Joost die op rechts de back zijn hakken laat zien.  Omdat onze spits altijd met een bus later komt moet hij er zelf iets van maken. Zijn harde lage schot kan nog door de doelman worden tegengehouden maar niet meer dan dat. De rebound is voor de alerte Maurice V. die deze kans resoluut afmaakt 1-0.  Opvallend fit van vakantie terug gekomen met een goede wedstrijd vandaag. Dan doet Leeuwen iets terug en moet Jeffrey al zijn kunnen tonen bij een diagonaal schot. Je zou denken dat hij te ver voor zijn doel staat maar met één vuist zien we een prachtige redding. Rich moet helaas uitvallen met een vervelende blessure en wordt vervangen door Herman die tot aan de rust nodig heeft om er iets van te bakken en ook nog een mogelijkheid op 2-0 mist. Jeffrey daar en tegen ontpopt zich tot “man of the match” met nog enkele vakkundige reddingen.

Fons en Gerard zijn in de rust gewisseld voor Fred en Thei.  Met maar een 1-0 voorsprong blijft het  spannend omdat we wel de kansen krijgen maar niet kunnen afronden.  In de tweede helft wordt dit het beeld van de wedstrijd en behoudt Leeuwen hoop en energie om steeds iets terug te doen. Dan lijkt de spanning definitief weg als we een penalty wegens hands toegewezen krijgen van de onopvallend (dus goed) leidende Pascal. Te zwaar bestraft vindt iedereen en de penalty wordt gemist. Een fase waarin we het gevaarlijkste zijn met uitvallen volgt. Als het Leeuwen lukt om op onze helft te komen maken we daar bij balverlies snel gebruik van maar met een zeer slecht rendement. De overtalsituaties gaan goed tot aan de 16 maar stranden op de keeper of duren zolang dat er weer genoeg verdedigers terug zijn. De aanvallen van de oranjemannen worden door ons onder controle gehouden en Jeffrey staat er ook nog.  Toch krijgen we de verdiende 2-0 die de wedstrijd op slot zet. Joost is er weer eens vandoor gegaan maar lijkt zich in een kansloze positie te bevinden tussen twee tegenstanders. Even een patstelling en een on-Joost bekeken balletje over de doelman in verre hoek. Daarna zijn er nog verschillende goede mogelijkheden maar het kruit is verschoten, zelfs de gemakkelijkste kans van de dag wordt gemist. Als Pascal een einde maakt aan de wedstrijd regent het nog steeds en kunnen we spreken van een lekkere en sportieve pot met een verdiende overwinning.  Ook positief dat de langdurig geblesseerde Fons en Fred weer een helft meespeelden.

De derde helft voelt weer het meest vertrouwd aan, frikandellen, vier jarigen waarvoor gezongen moet worden, Pierre en Coen met het dobbelen en de discussies, zelfs via een live verbinding met Italië.

Medisch
Ook vandaag zagen we het weer, een collega geveld door een liesblessure of te wel te snel en ongeoefend weer beginnen.  Zie deze tips die zeker ook voor voetballers gelden: http://www.sportzorg.nl/_asset/_public/Files/Tennis/Liesblessure.pdf. De meest prangende vraag : Is sex goed of slecht?  Dit valt niet te zeggen maar begin maar eerst met een paar dagen koelen met flink wat ijs.