RKSVN App


Wil jij als eerste op de hoogte zijn van het nieuws rondom RKSVN? Download dan nu de RKSVN app!


Late winst voor Veteranen

Geplaatst op: 24-10-2022 - 650 keer gelezen

Door: Herman Korsten

Onder prima omstandigheden, qua weer en veld, treden we aan tegen de groenwitten uit Panningen. Zonder invallers kan het niet doorgaan en met behulp van Ton, Rick, Sepp en natuurlijk Fer, starten we met 13 fitte spelers. Na beurtelings te winnen en gelijk te spelen is het volgens dat rijtje logisch om vandaag te winnen. Panningen maakt het ons behoorlijk lastig maar met Fer in de hoofdrol wordt vandaag het verschil gemaakt.

Het leiderstrio start met Dave, Rens, Patrick, Niels en Rick als achterhoede. Het middenveld is voor Joost, Ton en Fer terwijl in de voorhoede Thei, Maurice en Sepp voor de doelpunten moeten zorgen. Scheidsrechter vandaag is Tjeu, die het prima afgaat! Peter assisteert hem.

Er wordt van beide kanten voorzichtig begonnen en Panningen merkt al snel dat ze niet te bescheiden hoeven te spelen en gelijkwaardig zijn. Helaas moeten ze al direct wisselen wegens een blessure, niet de laatste keer vanmiddag. Voor de beide doelen gebeurt er voorlopig weinig op een verre ingooi van Joost na die voor enige Neerse druk zorgt. Enkele pogingen om door het midden onze spitsen te bedienen stranden omdat ze te doorzichtig zijn. Tot dat Fer er zich mee bemoeit. Hij behoudt het overzicht en met een leep passje over de laatste man bereikt hij Maurice die zeer alert reageert met een prima aanname en de keeper kansloos laat. 1-0.

Gaande weg zien we wat meer activiteiten in de beide 16-meter gebieden. Patrick scoort bijna maar Dave voorkomt het (eigen) doelpunt. Een Braziliaansachtige Neerse aanval met een hakje hier en poortje daar is het fraaiste wat we verder nog te zien krijgen. Helaas sterft deze opzet in schoonheid. Panningen kan de verdiende tegentreffer nog niet vieren want  Tjeu heeft, al gefloten voor hands voordat de bal in het net verdwijnt. De vrije trap gaat er niet in maar in de 32e minuut is er een verrassende uitbraak waarbij de spits vrij voor Dave opduikt en wel rechtsgeldig scoort. 1-1 Bij de rustpauze!

Thijs en Ruud vervangen Joost en Maurice. Weer het zelfde beeld met op en neer gaand spel maar slechts wat halve kansen die hoog over gaan en/of zwak ingeschoten worden. We zien Niels nog flink rommelen in de vijandelijke 16 en een goede kans boven óp het doel koppen. Inmiddels is de verlate supportersbus voor Maurice gearriveerd dus mag hij samen met Joost weer het veld in voor Rens en de moegestreden Sepp. Ook Panningen mist nog een kans en de sportieve wedstrijd lijkt als een nachtkaars en met een gelijkspel uit te gaan. Echter …. Een laatste aanval loopt wel erg soepel en over verschillende stations wordt de op links doorgelopen Fer ingespeeld die met een laag diagonaal schot in de verre hoek de overwinning binnensleept en zo de Man Of The Match wordt. Zeker niet beter gespeeld maar wel de schaarse kansen beter benut!

Volgende week de uitdaging in Egchel, wordt dat onze eerste nederlaag?