RKSVN App


Wil jij als eerste op de hoogte zijn van het nieuws rondom RKSVN? Download dan nu de RKSVN app!


Laatste thuiswedstrijd veteranen: 3-1 winst

Geplaatst op: 28-05-2018 - 714 keer gelezen

Vandaag de laatste thuiswedstrijd die vooral in het teken staat van het afscheid van onze leiders Harrie en Pierre. Naast het warme weer was het een tropenweek om de wedstrijd te organiseren. Leiders en assistenten om de bezetting van ons door blessures sterk geteisterde team compleet te krijgen, maar ook voor de wedstrijdsecretaris die het, na de afzegging van Lomm, toch weer een tegenstander bereid vindt om vandaag te spelen. Het is Leeuwen geworden, een ploeg waar we al een tijdje niet meer tegen in het strijdperk traden. Helaas is er ook een sterfgeval in hun vereniging en beginnen weer met een minuut stilte, net als de vorige week, en spelen ze met rouwbanden.

De opstelling: Dave, Rick, Rob, Erik, Jan Viergever, Roger, Jos, Ruud Emonts, Danny, Maurice, Fons. Reserve: Gerard, Ruud Boonen.

Scheidsrechter Pascal, assistent-scheidsrechter Stephan, 2e helft Dave.

We beginnen sterk en het eerste kwartier wordt de “helft van Dave” nauwelijks belopen. Het eerste gevaar is dan ook voor zijn collega. Van het slappe schot van Jos ligt hij niet wakker maar met de  vrije trap even later kan hij laten zien dat hij vandaag belangrijk kan worden voor zijn ploeg. Een keer onze handbalomsingeling doorbroken maakt Erik een overtreding en voorkomt een zeker doelpunt. Pascal geeft resoluut een penalty. Zou Dave weer redden?  Helaas kiest hij voor een hoek en verdwijnt de bal keihard in het midden van het doel. Tegen de verhouding in staan we nu met 0-1 achter. We voeren de druk op en zien een mooie aanval met Rob  en Danny die door de keeper net over wordt getikt. De bedoeling is duidelijk en na de ingelaste drinkpauze gaan we onverdroten op zoek naar de gelijkmaker. Erik mag het eens proberen maar het povere afstandsschot mist kracht en vooral richting. Ondanks dat hoge voorzetten steeds een prooi zijn voor de goede koppers uit Roermond, gooit Roger er toch nog eentje in. De verraderlijke boogbal wordt slecht ingeschat door de verdedigers maar niet door Danny die de bal vol uit de lucht op z’n slof neemt. We zien een even een diagonale streep gevolgd door een bolling van het net. Prachtig doelpunt, hiervoor ga je weer een seizoen veteranenvoetbal kijken! We zien verder nog kleinere en grotere kansen van onze kant maar Danny, Jos en ook Fons lukt het niet meer voor rust.

Voor aanvang van de tweede helft hét officiële moment waarbij voorzitter Maurice met een korte terugblik op hun carrières, veel lovende woorden van dank en enkele attenties, afscheid neemt van Pierre en Har.

           

Wie denkt dat ze klaar zijn heeft het mis, de 2e helft heeft nog alles in zich. Het wisselbeleid vloekt met de prestatiedrang en verwachtingen van spelers worden op de proefgesteld. Ruud B. komt voor Fons en Stefan voor Dave in de ploeg. Leeuwen is niet onder de indruk van ons feestje en trekt ten aanval en Stefan krijgt het enige malen nog heter dan de 30 graden. De gasten zijn nogal slordig waardoor we deze fase goed door komen. Langzaam krijgen we weer grip en verplaatst het spel zich naar de helft van de tegenstander. Danny neemt weer een bal vol uit de lucht maar deze poging zullen we maar snel vergeten. De tegenstoten zijn nu wel gevaarlijker en Leeuwen mist nog een hele serieuze kans. Tijd om in te grijpen. Gerard, die het niet meer vol houdt in de dug-out, valt gretig in voor Rick, die fysieke problemen kent. Even later pakken wij de 2-1 voorsprong na een prima combinatie waar bij als laatsten Jos overzicht behoud en breed legt op de inkomende Rob die simpel afrondt. Een vrije trap door Danny gaat net over en Stefan moet de hoek in duiken maar de bal is gelukkig al naast. Zo gaat het goed over en weer maar waar Leeuwen niet weet te profiteren lukt ons het nog wel een keer. De steekpass van Erik bereikt de goed diep lopende Maurice. Onze topscoorder staat al enige tijd droog maar deze kans wordt feilloos verzilverd; 3-1. Een actie van Roger brengt hem in een goede schietpositie, de bedoeling is duidelijk: krul in de rechter boven hoek. Echter te onzuiver uitgevoerd. De beste kans is er nog voor Gerard die de binnentikker gegund wordt maar hopeloos overschiet. Een voordeligere stand zou het wedstrijdbeeld ook geen recht doen. Na afloop wordt er aan de rand van het veld al direct nagepraat en is ook RKSVN-voorzitter Piet aanwezig om gepast afscheid te nemen van onze twee stoppende leiders.


Harrie en Pierre………. Bedankt!