RKSVN App


Wil jij als eerste op de hoogte zijn van het nieuws rondom RKSVN? Download dan nu de RKSVN app!


Kraker aan de Maas Gouw beslist!

Geplaatst op: 08-11-2021 - 677 keer gelezen

Door: Herman Korsten

Na een roerige week, met het gelukkig ingetrokken besluit om ook bij amateurwedstrijden in de buitenlucht de QR-code te verplichten, vandaag de eerste wedstrijd in de wintertijd. De lichten zijn ontstoken op veld 2, we zien de bekende cirkel van FC Maasgouw met leider Harie aan het woord, kou kleumende toeschouwers ……… we kunnen beginnen aan de wedstrijd!  

Beide ploegen hebben respect voor elkaar en de ervaring leert dat ze goed aan elkaar gewaagd zijn. Het aftasten duurt niet lang en het is Rens die oog in oog met de doelman de score niet kan openen. Bij de tegenstoot hier direct achteraan ziet gelegenheidsdoelman Patrick de bal voorlangs gaan. Echter wordt het al snel duidelijk wie er vandaag de meeste aanspraak op de overwinning gaat maken. Maurice G. mikt een vrije trap in de kruising maar wel aan de goeie kant voor de keeper. In de 11e minuut is het wel raak: Maasgouw kan de bal niet voldoende wegwerken en dat is kaasje voor Rob die genadeloos vanaf 20 meter uithaalt maar zijn schot via de onderkant van de lat het veld in ziet opstuiten. Jos wacht niet op de VAR en verschalkt met een listig kopballetje de keeper. 0-1. De tegenstoten zijn zeldzaam en onze druk wordt op een gegeven moment zo groot dat een eigen doelpunt wordt afgedwongen. De grootste kans voor rust is weer voor Rens maar zijn inzet is te zacht. In de rust grijpt de leiding hard in en mag hij plaatsmaken voor Joost.

Fons vervangt John en Marcel Wim. Maasgouw gaat energiek van start en gaat proberen de aansluitingstreffer te maken. Dat is een spel van alles of niets want de oranjemannen loeren op de counter met de snelheid van bijv. Joost en Mathijs. De laatste biedt een bal op maat aan maar Danny kan deze niet benutten.
Patrick moet nog een keer serieus ingrijpen en brengt stijlvol redding met z’n voet. Na verschillende goede kansen waaronder een gevaarlijke kopbal van Jos na een vrije trap van Maurice G., wordt de genadeklap uit gedeeld door Loek die onder het goedkeurende oog van z’n trotse vader fraai van afstand laag binnenschiet. Maurice krijgt nog een goede mogelijkheid maar het is Joost die de 0-4 aantekent na de assist van Mathijs. Ondertussen wordt de lijdensweg voor Maasgouw alsmaar groter, mede door het uitvallen van geblesseerden. Hun wissels zijn op en tegen 10 wordt het wel erg gemakkelijk!  Waar wij nog de fitte Rens (voor Rob) weer kunnen inbrengen moet de tegenstander noodgedwongen verder met 9 man na alweer een blessure. En als Danny de 5-0 scoort is de lol er voor iedereen af en besluit Pascal af te fluiten!

Opstelling: Patrick(doel), John, Erik, Rob, Wim (achter). Midden: Mathijs, Jos, Loek Theelen(gastspeler), voor: Rens, Danny, Maurice G.
Reserves: Marcel, Fons, Joost.
Scheidsrechter: Pascal, assistent: Ruud van S.

Een mooie derde helft vandaag: In Tiroler stijl. Organisatie: Bedankt!!