RKSVN App


Wil jij als eerste op de hoogte zijn van het nieuws rondom RKSVN? Download dan nu de RKSVN app!


Kort Kessels treffen

Geplaatst op: 15-11-2022 - 606 keer gelezen

Door: Dave Nellen

Vandaag de derby tegen Kessel met normaal gesproken een lang en gezellig samenzijn in de kantine. Dat laatste zal er dit keer door het ‘vorst-oetrope’ niet van komen en het eerste is door het onderlinge krachtsverschil en de daarmee gepaarde hoge uitslagen de laatste jaren ook al minder. Wat niet wil zeggen dat Kessel niet vecht voor wat het waard is. Daar komen we snel genoeg achter.

Ook nu zijn we genoodzaakt door blessures een beroep te doen op gastspelers. Dit keer Maurice Wijers, Roy Delissen en onze vaste gastspeler Fer Nijssen. Allen dank hiervoor.
Het tactisch brein Ruud, John B. en Fred worden vandaag geassisteerd door John T.
De volgende opstelling komt uit hun hoge hoed:
Doel: Dave
Slot op de deur: Ruud B., Rob, Tom en Rens
Renpaarden: Fer, Jos en Roy
Doelpuntenmachines: Danny, Maurice W. en Joost
Vendelier: John B.
Bankverwarming: Thijs
Stenograaf: Fons

We starten in het schemerdonker op het hoofdveld. Kessel begint scherper en feller aan de wedstrijd. De eerste kansen zijn dan ook voor hen. Dave redt een 1 op 1 situatie en Rens verijdelt een aanval door in onze eigen 16 per ongeluk op de hiel van een tegenstander te gaan staan. Gelukkig voor ons heeft de scheids dit niet gezien. Na 10 minuten verkassen we toch naar veld 2, waar de verlichting brandt. Daar stelt Maurice W. snel orde op zaken door de 0-1 te maken. Vanaf dat moment komt het meeste gevaar van ons, alhoewel we toch enige hulp krijgen van Kessel bij ons 2e doelpunt. Een onzuivere pass van Danny wordt door de rechtsback gemist en de daaropvolgende bal van Joost wordt verkeerd ingeschat door de keeper en hobbelt het doel in: 0-2. Tot de rust gebeurt er verder niet zo heel veel.
Dave blijft in de kleedkamer achter en geeft zijn handschoenen af aan Ruud B., die deze niet nodig zal hebben. Thijs maakt zijn opwachting op het middenveld, waardoor Roy een plekje zoekt in de verdediging. De snelle aanvallers van Kessel zijn niet opgewassen tegen dit Neerse verdedigingsbolwerk en naarmate de wedstrijd vordert, krijgt Neer zelf kans op kans. Toch duurt het tot de laatste 15 minuten, voordat we er echt doorheen lopen. Het begint met een voorzet van Tom, die door Thijs keurig wordt afgewerkt: 0-3. Daarna laat Danny zijn klasse zien door een bal in de verre hoek te deponeren: 0-4. Thijs geeft de doelman wederom het nakijken: 0-5. Jos zet de einduitslag van 0-6 op het scorebord.
De grote schalen met snacks in de Kesselse kantine vormen een prima bodem voor de rest van de verplichtingen van die avond!