RKSVN App


Wil jij als eerste op de hoogte zijn van het nieuws rondom RKSVN? Download dan nu de RKSVN app!


Klinische afronding

Geplaatst op: 13-02-2022 - 550 keer gelezen

Ook voor de veteranen is de winterstop voorbij en om 16u vertrekken we vanaf Manuslust richting Velden. John B. en Peter C. blijven achter om het door corona veroorzaakte omzetverlies in 1x goed te maken voor de uitbater. Paul Wulms en Loek Theelen zijn bereid gevonden om hun en ons niveau hoog te houden.

We starten in de volgende opstelling:
Dave, Erik, Tom, Rob, Ruud, Loek, Mathijs, Thijs, Paul, Niels, Maurice.
Fons neemt de vlag ter hand. Rens en John T. zorgen vooralsnog voor de morele ondersteuning.

We starten zeker niet onverdienstelijk. Ondanks een laagstaande zon en een ongelijk veld wordt de bal goed rondgespeeld en creëren we veel goede mogelijkheden, maar de keeper zal vandaag een sta-in-de-weg blijken. Als IVO de bal onderschept, zoeken zij ook steeds de vrije man en doen dit heel aardig. Wat heet: ze exploiteren de counter zoals het bedoeld is. Hun rechtsbuiten zet goed door en legt de bal terug op de inkomende spits, die de bal voor het intikken heeft. De eerste keer dat Dave de bal aanraakt, is om hem uit het net te halen. 1-0 (8e). Neer laat het er niet bij zitten en valt weer verder aan, maar de veldense voetballers en keeper houden hun doel schoon en doen waar ze goed in zijn: de bal bij de spits inleveren, zodat deze kan scoren. En voilà, dit strijdplan werpt weer zijn vruchten af. De IVO-(riaanse?)spits draait zich vrij en schiet hem vanaf de 16 beheerst in de hoek. 2-0 (12e). Als een paar minuten later weer niet adequaat wordt ingegrepen door de neerse defensie, staat het al 3-0. Een oorwassing dreigt. Niels zorgt ervoor dat we, na een mooie aanvalscombinatie,  met een iets draaglijkere stand de rust in gaan (3-1).

Rens en John vervangen Erik en Thijs. Om de vele kansen van Neer een halt toe te roepen, heeft Velden besloten om hoger druk te zetten. Neer gaat hier niet zo goed mee om en de 2e helft is dan ook gelijkwaardig. Beide partijen krijgen nog kansen, waarvan Neer toch de dikste, maar de bal wil er niet meer in. Na 70 minuten is de nederlaag een feit en moeten wij onze wonden likken bij Manuslust.