RKSVN App


Wil jij als eerste op de hoogte zijn van het nieuws rondom RKSVN? Download dan nu de RKSVN app!


Kesselse coach bezorgt Veteranen lastige middag

Geplaatst op: 16-11-2015 - 573 keer gelezen

Doordat  de Drie Eenheid veel spelers tot hun beschikking hadden tegen opponent Kessel  vandaag konden sommige spelers zich een baaldag permitteren. Het aantal beschikbare spelers voor de wedstrijd waren namelijk 18 veldspelers en 2 keepers. Jeffrey Berben en Roger Saelmans maakten gebruik van de baaldag om met  't Graotekoeër optimaal aan hun optreden op de Leedjesaovendj 2016  te beginnen. Van harte proficiat met de 1ste plaats, Graotekoeër met het liedje, Allemaol äöveral, namens alle Veteranen. Ruud Boonen, Fons Keltjes en Maurice Vullers maakten ook gebruik van de baaldag en Maurice nam zich zelfs de tijd om als adviseur van de Drie Eenheid naar de wedstrijd te komen kijken.

Bij de wedstrijdbespreking zegt Bas dat er vandaag veel van de spelers verwacht wordt want de poulemeester Har Berben heeft gemeld dat er veel doelpunten dienen gemaakt te worden vandaag volgens diegene die meedoen aan het invullen van de Veteranenpoule.

De volgende spelers beginnen aan de wedstrijd:
Stefan, Niels, Rob, Wim, Gerard, Eric, John, Herman, Danny, Rich, Joost
Reserve: Theo, Jos en Henk
Assistent scheidsrechter: Theo en Gerard

De scheidrechter van vandaag Pascal geeft om 17.00 het sein om aan deze altijd leuke en pittige derby te beginnen. Kessel begint sterk aan de wedstrijd en speelt met een zeer snelle spits voorin waar de verdediging van ons de handen vol aan heeft. Het eerste plaagstootje van Kessel komt ook via hem maar de bal gaat net naast. Maar na 6 minuten neemt Danny een corner en Herman kopt de bal precies voor de voeten van de meegekomen Niels die uithaalt in de draai en scoort. 1-0 voorsprong maar Kessel recht de rug en in de 10de minuut krijgen ze loon naar werken en krijgen een enorme kans die helaas voor hun gemist wordt. Het veld is inmiddels spekglad doordat het maar blijft regenen en er gaat van alles mis met bal aanname, wegdraaien met de bal, en met het uitvoeren van slidings waar Pascal regelmatig voor op zijn fluit moet blazen. Met een ingooi van ons gaat het blijkbaar ook niet goed en we verspelen de bal waardoor Kessel een goede voorzet kan geven en er volgt een kopbal die onhoudbaar is voor Stefan. Herman komt nog voor rust door over de linkerflank door en geeft een niet te missen kans aan Joost die zijn 7de doelpunt maakt van het seizoen en de stand naar 2-1 tilt. Erik krijgt een tikje en deelt meteen ook een tik uit en heeft geluk dat er geen videobeelden worden gemaakt anders had hij niet naar de Leedjesaovendj kunnen gaan maar had hij voor de tuchtcommissie moeten verschijnen.

In de rust komt Henk voor Eric in het veld en ruimt John zijn plek op het middenveld voor Jos. Theo komt voor Gerard die de vlag ter hand neemt. Theo krijgt de opdracht om met zijn loopvermogen de snelle spits van Kessel schaakmat te zetten.

Na enkele minuten in de 2de helft laat Joost een van zijn specialiteiten zien de verre ingooi welke op de kruin van Jos belandt en beheerst de bal in de verre hoek laat vallen en zijn 10de doelpunt maakt en het staat nu 3-1 Wedstrijd gespeeld zou je langs de lijn denken maar niets is minder waar, Kessel geeft zich niet gewonnen en zeker niet de nieuw aangestelde coach van Kessel Frank Jeuken. Voor hem is dit het sein om vol op de aanval te gaan en de blamage van 14-0 van de week ervoor, te doen vergeten en er voor zijn speler een leuke 2de helft van te maken. Vanaf de aftrap komt er direct een grote kans voor Kessel die alleen door toedoen van Stefan niet in een doelpunt omgezet wordt. Er volgt een vrij trap voor ons en Rich gaat achter de bal staan om hem op te eisen maar de coach van Kessel haalt Rich uit zijn concentratie en zorgt ervoor dat niet Rich maar Danny deze neemt en net over doel schiet. Dan volgt er de mooiste aanval van de dag de bal gaat nu eens snel rond en beland bij Herman die de bal in een keer uit de lucht pakt en denkt de keeper van Kessel te verslaan met een volley maar door een geweldige safe voorkomt hij de 4-1. Maar de 4-1 komt er toch nog en wel doordat Joost over links doorbreekt en de verdediger op het verkeerde been zet er volgt een glijpartij op het spekgladde veld maar Joost kan nog net de bal bij de opgelopen Niels krijgen die met een lage schuiver de keeper passeert. Nu is Frank Jeuken het zat en spoort zijn spelers aan om niet op te geven. De aftrap volgt 25 seconden later is er wederom een kans voor Kessel dat het slippertje van Stefan gebruikt om er 4-2 van te maken. Hun coach Frank ziet de onrust bij RKSVN  en brengt good old Manny in het veld en spoort zijn spelers nu nog fanatieker aan in woord en gebaar vanaf de zijlijn. Even later volgt er een lange bal op de snelle spits en Theo kan de bal niet meer onderscheppen en de splijtende pass  komt precies in de voeten van de spits die alleen voor Stefan de bal in het doel trapt en de stand op 4-3 brengt. Nu roept Frank langs de lijn kom op alles of niets Kessel en er volgen nog enkele aanvallen en nog enkele corners maar de verdediging staat hun mannetje en op het middenveld wordt als we in balbezit zijn goed op balbezit gespeeld. Pascal fluit de wedstrijd af en we kunnen terugzien op een leuke pot voetbal met veel glijpartijen en slidings en toch nog 7 doelpunten Har, alhoewel deze verdeeld zijn over beide partijen en het voordeel voor ons.

Theo staat weer voor ons klaar in de kantine om een lekker potje Lindeboom bier te tappen voor de moegestreden spelers en de doorweekte supporters. De spelers van Kessel vragen nog naar der Rudi maar helaas is deze op hoogte stage in Zwitserland gestuurd, Kessel zorgt in de derde helft dat ze het traditionele dobbelen winnen en de fruitschaal meenemen naar Kessel.

In de vierde helft vervangt Bas der Rudi en gaat naar het vertreklokaal van Kessel Cafe Otje en drinkt daar nog een fleske met de spelers van Kessel en coach Frank. Rob Geenen zorgt ook nog voor een succes van de Veteranen en komt op de Leedjesaovendj als Getuuge van ’t Boerebroedspaar.