RKSVN App


Wil jij als eerste op de hoogte zijn van het nieuws rondom RKSVN? Download dan nu de RKSVN app!


Kermispartijtje eindigt in gelijkspel

Geplaatst op: 05-09-2019 - 930 keer gelezen

Kermiszondagochtend. Nu is een normale zondagochtend al vaak een ramp voor de leiders van een groep jonge honden, die graag van het nachtleven genieten, maar een kermiszondagochtend…. Toch leek de schade beperkt toen om 11.15 iedereen van de partij was en we richting Baarlo togen voor een bekerwedstrijd. Na de af en toe slapstickachtige, maar toch gewonnen, seizoen-ouverture tegen Roggel (5-3), was het twieëdje al meer dan een jaar ongeslagen en dat wilden we graag zo houden.

De opstelling:

Doel: Pim
Achter: Miel, Boy, Ruud, Jop
Midden: Gerald, Dirk, Max
Voor: Hubertus, Lars, Tim

Assistent scheids: Noud

Reserve: Jort, Jos, Rick, Martijn

Baarlo 3 had zich een klasse lager laten indelen, even goed nog hetzelfde niveau als ons 2e dit jaar, maar voetballen konden ze nog steeds. Het spel golfde aardig op en neer, maar tot grote kansen leidde dit niet. Helaas moest Ruud al vroeg in de wedstrijd naar de kant met een pijnlijke knie, na een onfortuinlijke botsing. De leiders, Leon en Dave, stonden toen met hun handen in hun haar. Die eerste dan, de ander wenste dat hij dat kon. Beide centrumverdedigers van vorig seizoen geblesseerd. Rick kwam er in en nam de back-plaats over van Miel. Miel nam plaats in het centrum naast Boy. Dit gelegenheidsduo trok zich niets aan van enig gebrek aan ervaring als centrumverdedigers in het 2e en zij stonden vanaf het begin hun mannetje. Maar ook zij waren niet bedacht op Rick’s opruimactie op een voorzet van Baarlo: “vollem risico” terugkoppen op Pim. Deze moest dan ook gestrekt naar de hoek om dit terugspeelballetje onschadelijk te maken. Het tempo ging er daarna wel een beetje uit bij onze Baarlose tegenstander en Neer kreeg steeds meer balbezit. Toch kreeg Baarlo de beste kansen tot de rust, maar dit leidde verder niet tot een goal.

Na de thee werden Jort, Jos en Martijn ingezet en Neer kwam fel uit de startblokken. Binnen een paar minuten kregen de oranjehemden hun 0-1 voorsprong. Na een leep steekballetje van de ingevallen Jos, rondde Huub deze koelbloedig af. Neer bleef de bovenliggende partij, maar veel kansen werden er niet meer gecreëerd. De felheid van het begin sijpelde weg, en Baarlo kwam qua spel weer in de wedstrijd. Lijdzaam moest het meegereisde publiek toezien, hoe het onvermijdelijke doelpunt dan toch werd geïncasseerd, nadat de bal bij een hoekschop niet resoluut werd geruimd. 1-1. En vlak daarna nog een dot van een kans voor Baarlo, maar gelukkig voor het 2e werd deze vakkundig om zeep geholpen door de aanvaller van Baarlo. Wakker geschrokken speelde Neer met wat meer vuur, maar kon helaas toch geen overwinning meer uit het vuur slepen. Dit was dan ook wel enigszins onverdiend geweest.

In ieder geval nog steeds dat ongeslagen status. En komende zondag flink aan de bak om daar een overwinning aan toe te voegen in de thuiswedstrijd tegen Belfeldia 2 !