RKSVN App


Wil jij als eerste op de hoogte zijn van het nieuws rondom RKSVN? Download dan nu de RKSVN app!


Kermisnederlaag voor de Veteranen

Geplaatst op: 06-09-2017 - 625 keer gelezen

Vandaag de wedstrijd tegen Meijel waar tevens ook de kermis is begonnen.

We vertrekken vanaf ons clublokaal Manuslust waar het een gezellige drukte is vanwege bromfietsclub Neer ’t Prónksjtök.
Ze hebben hun kermisrit voor de boeg en staan met een lekker glaasje bier in de hand gezellig na te praten.
Wij zullen nog 70 minuten moeten voetballen voordat wij hetzelfde zullen gaan doen.

Na aankomst in Meijel worden we ingedeeld in kleedkamer 4 en het word al gauw luidruchtig in de kleedkamer, zullen dit de zenuwen zijn voor de wedstrijd van vandaag.
De opstelling wordt opgelezen door Bas met de mededeling dat er voetballend een stijgende lijn is wat het voetbal betreft, doen wat je nog kunt in het veld en niet doen wat je niet meer kunt.
Doel: Dave Nellen. Verdediging: Erik Tobben, Wim Gorissen, Marcel Wellmans, en Ruud Boonen.
Middenveld: Henk Theelen, John Triepels, Herman Korsten.
Voorhoede: Fons Keltjens, Danny Janssen, en Maurice Vullers.
Reserves: Stefan Thijssen, Roger Saelmans, Richard Noblesse, Joost Derikx, Theo a/d Boom.
Grensrechter: Peter Claessen.

Na het eerste fluitsignaal van de scheidsrechter beginnen beide partijen met rustig de bal rond te spelen.
De eerste 10 minuten gebeurt er vrij weinig voor beide doelen.
Dan krijgt de middenvelder van Meijel de bal op de zestien meter aangespeeld en hij kan rustig de hoek uitzoeken waar hij de bal neer wil leggen. Dave ziet de bal in de uiterste linkerhoek gaan en deze is onhoudbaar voor hem.
1-0    voor Meijel maar we geven de moed nog niet op wat volgt is een lange bal op Danny die een goede actie met Maurice opzet
waarbij Maurice net teveel naar de buitenkant wordt gedwongen en niet kan scoren.
Dan vraagt John voor een wissel hij heeft er al 90 minuten als scheidsrechter van de A1 opzitten en dat valt hem toch we zwaar, Roger neemt zijn plaats op het middenveld in.
De eerste helft wordt uitgevoetbald met goed combinatiespel van beide kanten maar geen doelpunten of grote scoringskansen meer.

In de rust komt Theo voor Marcel, Joost voor Fons, Richard gaat spelen voor Maurice. Dave staat zijn plaats af aan Stefan maar houd zich als speler beschikbaar net zoals Maurice.
De bedoeling is om achter een tegen een te gaan spelen als we de laatste 15 minuten nog niet gescoord hebben.

De snelheid van Joost verast de verdediging van Meijel in het begin van de 2de helft enkele keren maar we kunnen niet afronden.
Eenmaal breekt Joost wel door over rechts maar de grensrechter vlagt voor buitenspel en de uitstekend leidende scheidsrechter neemt het signaal over.
Maar ook Meijel heeft een snelle jongen ingebracht waar Theo het moeilijk mee heeft, maar de rest van de verdediging helpt Theo waar het kan. Erik moet een paar keer op het laatst een sliding inzetten en ook Wim loopt een keer een gat dicht waarop gescoord had kunnen worden. Ruud heeft de handen vol aan de spits maar kwijt zich uitstekend van zijn taak.
Op het middenveld worden ook goede duels uitgevochten.
Plots roept Stefan dat zijn schoen het heeft begeven en Dave moet weer aan de bak. Hij en ook de paal brengen redding en de stand blijft 1-0 voor Meijel.
De leiding haalt Herman naar de kant om Maurice weer in te brengen en om achterin 1op 1 te gaan voetballen maar direct daarna geeft Wim aan dat hij de pijp leeg heeft en Herman gaat op de linker backplaats spelen.
Het spel wordt steeds opener, het golft op en neer het wordt alles of niets 2-0 of 1-1
Maurice kan nog een keer diep op een steekbal maar ook nu vlagt de grensrechter. De bal wil er gewoonweg niet in bij beide partijen niet.
Dan fluit de scheidsrechter voor de laatste maal en staan wij even met lege handen, tot na de douche, daarna een lekker kermisbiertje in onze handen.
Volgende week Kessel thuis.

Tegeltje van de week. Alles wordt minder, behalve het geheugenverlies dat wordt meer! (Rich)