RKSVN App


Wil jij als eerste op de hoogte zijn van het nieuws rondom RKSVN? Download dan nu de RKSVN app!


Kepèl aan de zegekar

Geplaatst op: 17-04-2023 - 468 keer gelezen

Door: Dave Nellen

Vandaag gaan de Neerse veteranen op bezoek bij Panningen. Het is weer een flinke klus om het aantal geblesseerden op te vangen. Zelfs onze vaste invaller Fer zit op het blessurebankje, maar gaat toch mee om ons te steunen. Ramon Berben is weer bereid voor een extra wedstrijdje en in de zoektocht naar (vroeger) talent wordt Frank Sillekens ook aan de selectie toegevoegd. Naar eigen zeggen al 10 jaar niet meer op gras gevoetbald en hij hoopt één volledige helft te kunnen volmaken. Naarmate het tijdstip van vertrek dichterbij komt, begint hij zich toch wat zorgen te maken, want de teller van spelende leden blijft op 10 steken. Met de geblesseerde Dave wordt dit alsnog 11. Voor het leiderstrio Ruud, Fred en John is de opstelling dus niet zo heel moeilijk:
Dave, Ruud B., Thijs, Tom, Rens
Frank, Ramon, Joost
Thei, Maurice G., Danny
Assistent-scheids: Peter

Het veld in Panningen heeft betere dagen gekend en dit zal, i.c.m. de harde wind, het voetbal niet ten goede komen. De 1e kans is voor Neer, maar Ramon is nog niet helemaal warm gedraaid.
De goal valt helaas aan de andere kant, als Dave de bal in de voeten van de rechterbuitenspits van Panningen speelt i.p.v. een medespeler. 1-0 (15e). Neer heeft het meeste balbezit en na wat kleine kansjes, krijgt Ramon de bal aan de linkerkant en schiet deze over de keeper. 1-1 (30e). Bij de volgende actie denkt Ramon dit kunstje te kunnen herhalen, maar zijn inzet mist voldoende kracht. Danny en Maurice hebben een heel mooie variant van een vrije trap uitgedokterd, maar helaas gaat de poeier van Danny net over het doel. Panningen heeft voor rust nog 2 kansen, maar die kunnen de verdediging van Neer niet echt verontrusten.

Uiteraard geen wissels aan Neerse zijde tijdens de rust, maar wel heel zoete thee.

De 2e helft start Neer voortvarend. De ene aanval na de andere wordt richting Pannings doel opgezet. De mooiste, en effectiefste aanval van de wedstrijd komt als Maurice uit de draai een perfecte steekbal op de sprintende Joost geeft. Deze legt de bal met een fluwelen voorzet precies op het hoofd van Ramon, die deze tegendraads in de verre hoek binnenkopt. 1-2 (45e). Panningen staat met de rug tegen de muur en de Neerse combinaties lopen vaak tot in het vijandelijke 16meter gebied. Af en toe moet onze tegenstander aan de noodrem trekken. Dit levert onder meer een vrije trap op, die Ramon zuiver in de handen van de keeper plaatst. Een andere combinatie is niet te stoppen en wederom Ramon rondt deze eenvoudig af. 1-3 (56e). Even later weer een noodstop en de toegekende strafschop is een prooi voor Maurice. 1-4 (60e). Panningen zet nog even aan voor een slotoffensief maar mist de koelbloedigheid voor Neers doel en de 1-4 is ook de eindstand.