RKSVN App


Wil jij als eerste op de hoogte zijn van het nieuws rondom RKSVN? Download dan nu de RKSVN app!


Keine Bundesliga aber BBQ Liga.

Geplaatst op: 12-06-2017 - 855 keer gelezen

Afgelopen zaterdag was het dan eindelijk zo ver. Een jaar lang hadden we op deze wedstrijd moeten wachten. Vorig jaar gingen we als veteranen op bezoek bij onze oosterburen en werden getrakteerd op een nederlaag, halve liters bier en een goed verzorgde BBQ. Thei die helemaal in zijn nopjes was en volop zijn mooiste voetbalmomenten deelde met de ster van Wassenberg die ober Liga had gespeeld. Danny die last kreeg van zijn blessure die hij opgelopen had in de anderhalve dag dat hij dienstplichtig was en Ruud die beter Duits sprak dan Rudi Carrell in zijn beste jaren op de Duitse TV. Als kers op de taart werd er nog een bezoek gebracht aan de molenfeesten in Vlodrop waar we als veteranen de gemiddelde leeftijd aanzienlijk omlaag brachten. Ben Kramer die nog eens uit volle borst "Die clown met zijn lach zong" hetgeen er toe leidde dat Ben diezelfde avond meer CD's verkocht dan de laatste 15 jaar bij elkaar. Maurice V. liet zien buiten de nodige passeerbewegingen, ook te beschikken over een talent aan zorgzaamheid en een mengelmoes van quickstep, Engelse wals en cha cha cha. Iedere bejaarde kwam bij hem aan zijn trekken. Mooi gebaar van onze spits. Nu was het onze buurt om gastheer te spelen richting onze vrienden Die Alte Herren aus Wassenberg. We hadden wat goed te maken in meerdere opzichten. Een heus organisatiecomité kwam er aan te pas dat er voor zorgde dat alles tot in de puntjes geregeld en verzorgd was.

De pijnlijke nederlaag van afgelopen jaar op een veld dat groter was dan het evenemententerrein en veld 3 samen, zat bij de meeste veteranen nog vers in het geheugen. Een conditioneel sterkere tegenstander, die nog elke week traint, zorgde met goed combinatievoetbal dat we van het kastje naar de muur werden gestuurd. Maar niet vandaag, althans dat hadden we ons met zijn allen voorgenomen. Met een gigantische brede selectie waren we afgelopen zaterdag paraat. De combinatie van bier en BBQ in het vooruitzicht doet keer op keer weer wonderen. Een selectie die niet zou misstaan bij een poging om het record Bratwursten eten te verbeteren binnen 1 minuut bij Wetten Dass. We waren echt op alles voorbereid. Bas die iedereen nog eens op het hart drukte zijn fiets goed af te sluiten en ook Rich (Oliver Bierhoff) nam het zekere voor het onzekere en maakte gebruik van een hoofddeksel zoals je ze de laatste jaren niet meer ziet ....... Althans niet in Nederland.

Iedere speler kreeg van Bas een legendarische Duitse naam als voetballer toegewezen. Van Völler tot en met Breitner, allemaal werden ze gebruikt. Vervolgens kregen we nog een korte Teleac cursus wat "kantelen" precies betekent. Waar menigeen dacht dat het hier om het kantelen van een glas bier gaat, bleek dit toch iets heel anders te zijn. Dave Nellen had zich bedacht dit te introduceren bij de veteranen. Het "omgooien van het spel" of anders gezegd het "kantelen" was iets wat bij het 1e elftal afgelopen seizoen veelvuldig werd gebruikt. Wellicht toch verstandiger om onze eigen woorden en spel te gebruiken. Het pleidooi van Bas was vooral gericht op de linkerspits van Die Alte Herren. Die zou uitzonderlijk snel zijn en gevaarlijker dan Klinsmann in zijn beste dagen. Voor ons dan toch altijd weer een geruststelling dat ws de linkerspits van Wassenberg niks nat gaat maken vandaag.

Met 2 scheidsrechters, 2 grensrechters, een 3 koppige leiding, 5 geblesseerde en bijna 20 veldspelers werd er gang gezet richting veld 1. Een heuse DJ die de parade begeleide met opzwepende muziek en de kritische Alte Herren aus Naer die plaats hadden genomen in het Zonnebloem gedeelte van het terras. Er kon begonnen worden.  

De aftrap alleen al verdient het om genoemd te worden. Sportief wordt deze door de veteranen van Wassenberg naar ons toegespeeld. Een uiterst sportief gebaar hetgeen vrij gebruikelijk is in het Duitse veteranen voetbal. Sportief zoals wij zijn zetten we 2 eigen grensrechters naast het veld. Daar waar in Wassenberg werd gevoetbald zonder grensrechters, zetten wij 2 van onze eigen mensen naast de lijn. "Zoals de waard is vertrouwt hij zijn gasten". We treden fel uit de startblokken en er wordt kort gedekt. Met Joost op de rechterflank hebben we vandaag de nodige snelheid tot onze beschikking. De eerste de beste dieptebal van Roger zet Joost vrij voor de keeper van onze Duitse gasten. Of het een poging tot een lob was of een schot is niet geheel duidelijk, maar dat het leidde tot een doelpunt was een feit. Het antwoord van Wassenberg liet niet lang op zich wachten. Ze begonnen elkaar beter te vinden en we kwamen regelmatig in de verdrukking. Gelukkig kon Dave keer op keer redden en bleef de 1-0 op het scorebord staan. Toch hervonden we ons weer en begonnen steeds beter te voetballen. Joost zijn snelheid werd uitgebuit en voor de rust maakte hij nog 2-0 en de 3-0. Hoe de doelpunten precies tot stand kwamen, kan de schrijver van dit verhaal zich niet meer herinneren, maar 3 doelpunten in 1 helft is een glaszuivere ouderwetse hattrick. Nog voordat we konden gaan genieten van een kopje thee, maakte Maurice nog de 4-0. Wat een luxe ......... 4-0 tegen de ploeg die vooraf zo gevreesd werd.

Na de rust gingen we vrolijk verder met scoren. Maurice maakte de 5-0 en dat was voor Ruud van Sintfiet reden genoeg om de BBQ al aan te zetten. Onze gasten waar behoorlijk geërgerd en de nodige verwijten werden naar mekaar toegeslingerd. "Das Spiel is kaput" zegt de speler uit de ober Liga. Niet alleen het Spiel was kaput maar even later ook de reservebank van onze gasten. De 6-0 kwam immers op een zeer knullige wijze tot stand door een speler van Wassenberg. Hij wisselde zich zelf en schopte uit frustratie met zijn volle wreef tegen de reservebank. Het gevolg was een kaputte bank en een kaputte voet. Daar waar wij na de wedstrijd genoten van een ijskoude fles bier, kon hij genieten van een ijszak op zijn voet en een gepeperde rekening van het bestuur van de veteranen. Alsof het nog niet genoeg was, werd ook de 7-0 nog gemaakt. Het was Ruud B die de diepte werd ingestuurd en als een stormram door de verdediging van Wassenberg kon oprukken en uiteindelijk kon scoren. Om toch nog een gezellige avond te hebben met onze Duitse gasten, laten we het toe dat ook zij vandaag hun goaltje meepikken. De technisch zeer goede nummer 7 maakt dmv een mooi afstandsschot de 7-1, wat tevens de eindstand van de wedstrijd is. De laatste keer dat ik deze score in een wedstrijd kan herinneren was nog in het voordeel van een Duits team. Toen was het Brazilië dat kaput werd gespield. Met open armen worden we door John Bouten .........oh nee ....... Met open flessen bier worden we door John Bouten opgewacht en de derde helft kan beginnen.

Een zeer mooie en gezellige avond volgde nog. Ik kan oprecht vermelden dat het een zeer geslaagd initiatief is om tegen onze oosterburen te voetballen.  Frank en Ruud laten zien dat ze over een uitmuntend BBQ talent beschikken en het was wederom top verzorgd en vooral zeer gezellig.

Langs deze weg wil ik iedereen die zijn steentje heeft bij gedragen aan afgelopen seizoen, hartelijk bedanken. Es war Spitze!