RKSVN App


Wil jij als eerste op de hoogte zijn van het nieuws rondom RKSVN? Download dan nu de RKSVN app!


Kapotte damesschoenen in Neeritter

Geplaatst op: 04-12-2018 - 744 keer gelezen

Door: Eva Custers

Het is zondagmorgen 10.30 als in Neeritter het fluitsignaal gaat voor de wedstrijd Veritas Dames 1 tegen RKSVN Dames 1.
Door blessures en ziekte zijn Jolanda, Brynja, Eva, Renee V en Roos R. niet inzetbaar vandaag, dus wat zouden we wederom moeten zonder onze uithelpende meiden van de A; Anna en Anora. Ook op os mam Rianne (bijna vast teamlid maar wil ze nog niet toegeven…) en keepster Marion van de 30+ mogen we vandaag rekenen.

De opstelling is als volgt:
Marion, Rianne, Kim, Lisanne, Sien, Nina, Renee T, Sianne, Senna, Demi en Anna.
Reserve: Robin (want sokken vergeten!!), Anora, Lana, en Janine.

Zodra er wordt afgetrapt hebben we bijna meteen een corner tegen, maar gelukkig is daar Marion met een mooie redding. Niet alleen deze corner zit tegen, ook de scheids is niet bepaald in ons voordeel. Dat merken we direct op, dus dat is een extra tegenslag. Veritas is een sterke ploeg en ze hebben veel balbezit. Na een kwartier wisselt Lisanne vanwege haar blessure met Janine, die fris en fruitig (en bruin!!) terug is uit Cuba.

Dan ontstaat er opeens een kans voor Neer, maar helaas heeft de keeper van Veritas de bal al in handen voordat ze uitgetikt kan worden. De bal wordt uitgeschoten en binnen no time staat het 1-0 voor Veritas. Dit belooft een moeilijke pot te worden…

Het regent pijpenstelen en dit maakt de sfeer er niet bepaald beter op. Senna wordt gevloerd in het 16-meter gebied, dus de scheids fluit, maar ook ditmaal voor Veritas. Niet bepaald handig zo’n scheids, en zeker niet met een achterstand… Er moet dus dubbel zo hard gevochten worden door Neer, en langzaam maar zeker hebben we meer balbezit. Robin komt erin voor Janine en Bexje gaat back spelen. Demi maakt een mooie actie voor de goal van Veritas, maar door een goede uitverdediging van Neeritter belandt de bal bij hun spits en komt ze 1 tegen 1 met onze keeper Marion. Marion heeft de bal nét niet en dan is het 2-0. Al snel volgt de 3-0, door een verkeerd ingeschatte verdedigingstruc. Het is duidelijk; Neer moet meer druk gaan zetten anders blijven de drie punten in Neeritter.

Met 3-0 achterstand gaan we dan ook de rust in. Na de rust is Demi gewisseld voor Anora. Veritas waagt vrijwel meteen een schot op doel. Renee V. wordt naast de lijn bijna bang van Sepp en zijn fanatisme, omdat de bal voor het doel van Veritas komt maar er geen Neerse spitsen staan om de bal erin te leggen.

Veritas vlagt voor een buitenspel actie voor Neer, en dan is eindelijk het moment daar; de scheids fluit voor Neer! Renee T. neemt de vrije trap maar Veritas verovert de bal direct terug en haalt uit op goal. Gelukkig naast het doel. Nina wisselt voor Lana. Dan komt Anna voor de goal met een mooie actie, maar de bal wordt uitgetrapt door Veritas. Na een ingooi is Kim aan zet en ze waagt een schot, maar helaas bij de keeper in de handen. Senna vecht zich door de verdediging heen en haalt mooi uit, maar ook ditmaal is het weer de keeper van Veritas die roet in het eten gooit. Senna wordt bijgestaan door Renee T, die met mooie acties kansen weet te creëren. Veritas is het hier niet zo mee eens en doet een poging bij ons doel en dit resulteert meteen in de 4-0.

Senna wisselt want haar schoenen hebben het na een paar voetbalseizoenen toch echt begeven. En dit is eigenlijk wel tekenend voor deze wedstrijd; helaas hebben we niet meer kunnen brengen. Met een eindstand van 4-0 laten we de drie punten achter in Neeritter. Gelukkig staat ons aanstaande vrijdag de thuiswedstrijd tegen FC Roerdalen te wachten, en daar moeten en zullen we de drie punten thuis laten. Komt dat zien…