RKSVN App


Wil jij als eerste op de hoogte zijn van het nieuws rondom RKSVN? Download dan nu de RKSVN app!


Kansen voor de Neerse Dames

Geplaatst op: 26-11-2018 - 786 keer gelezen

Door: Eva Custers

Het is vrijdagavond 19.30 als we bij de thuiswedstrijd tegen Montfort de bal aftrappen. Dit is een inhaalwedstrijd, omdat we op zondagmorgen 11-11 andere prioriteiten hadden ;).  We hebben weer geluk met iedereen die ons uithelpt; Kriske en os mam Rianne van de 30+ en Sem, Roos en Brynja van de MO-19.

Het is een gehaaste voorbereiding, want iedereen komt meteen door vanuit werk, collegebanken of bedrijfsfeestjes,

De opstelling is als volgt: Brynja, Rianne, Kim, Lisanne, Sien, Nina, Renee T, Robin, Senna, Demi en Roos.
Reserve: Lana, Kriske, Eva en Sem.

We beginnen wat ‘knommelig’, maar we spelen het grootste gedeelte op de helft van Montfort. In de 11e minuut is het zo ver; Demi geeft een mooie voorzet en Senna weet het af te maken. 1-0 voor Neer! Er wordt weer afgetrapt en vrijwel meteen volgt een vrije trap voor Neer, want Senna wordt flink nagetrapt. Na deze vrije trap moet er van notulist Roos Rienties even in het verslag vermeld worden dat niet alleen Eva, maar ook Roos Bongers rent als een sierlijk paard. Eindelijk een bondgenoot gevonden. Door met de wedstrijd; voorin worden er mooie kansen gecreëerd voor Neer, maar toch wordt het steeds net niet afgemaakt. Met alleen pingelen gaan we er niet komen, maar toch durft vooralsnog niemand écht uit te halen. We belonen onszelf dus niet, want de bal had er al tien keer in kunnen liggen. Na een kwartier wisselt Lisanne vanwege haar blessure voor Eva. We krijgen een corner, en Renee T. neemt deze. Ook nu wordt het weer niet afgemaakt en is het de spits van Montfort die met een goeie counteractie voor onze goal komt. Gelukkig is daar os mam Rianne en hoeven we ons geen zorgen te maken. De bal belandt bij Robin in de voeten en die waagt een schot op goal, maar helaas te zacht. Bij onze duck-out is inmiddels Marion erbij komen staan, ondanks de vrieskou komt ze ons toch aanmoedigen. Nu moet het toch goed gaan komen…

Helaas laten we het toch een beetje liggen, want we geven teveel passes weg. Er wordt slordig gespeeld, waardoor de bal te vaak bij Montfort belandt en Brynja geacht wordt een paar goeie reddingen te maken. Ook Sien lost een gevaarlijke actie van Montfort goed op, maar dit is wel een teken dat er harder gewerkt moet worden. Demi vindt dit ook en weet zich door de verdediging heen te werken, maar de keeper heeft de bal in de handen. Deems loopt door op de keeper, want de keren daarvoor viel de bal uit haar handen dus er ligt nog een kans. Helaas kan de keeper dit niet zo waarderen en volgen er dramatische waterzak-taferelen. Even lijkt het alsof de keeper van Montfort is uitgeschakeld, maar nee toch niet. Het is tijd voor de rust.

Sepp wisselt Robin voor Lana, Roos voor Sem en Sien voor Kriske. Als we weer beginnen volgt er direct een vrije trap voor Montfort, akelig dichtbij onze goal. Kriske, Kim en Eva vormen een muurtje en Brynja staat gefocust klaar. Helaas heeft de spits van Montfort een goed schot en schiet ze over alles en iedereen heen de bal in de goal. 1-1… Nu wordt het écht eens tijd dat we wakker worden en vijfentwintig goals gaan maken want die hadden er allang in moeten zitten.  Er volgt een corner voor Neer, die genomen wordt door Senna. Door een mooie actie van Sem en Eva met een voorzet van Nina tikken Eva en Sem samen de 2-1 erin, hoe dit lukte weet niemand meer precies maar het maakt niet uit; we staan weer voor! Niet lang, want er wordt gevlagd voor buitenspel… Gelukkig is daar onze scheids die de goal toch telt en kan er worden afgetrapt. Nina wisselt voor Robin. Dan is het wederom Senna die een bal voorgeeft op Eva, maar de bal schiet te ver door. Gelukkig is daar opeens Demi, die met een keurig schot in de kruising de 3-1 weet te maken!

De laatste tien minuten zijn er weer kansen. Alleen maar kansen, maar helaas lukt het niet om er nog een goal uit te halen. Als er wordt afgefloten zijn we toch wel blij met de drie punten die we binnen hebben weten te halen. Zondag hebben we vrij, maar volgende week zondag (02-12-2018) staat de uitwedstrijd tegen Veritas op het programma. Wordt vervolgd…