RKSVN App


Wil jij als eerste op de hoogte zijn van het nieuws rondom RKSVN? Download dan nu de RKSVN app!


Kampioenskans glipt RKSVN 1 uit handen

Geplaatst op: 09-05-2016 - 613 keer gelezen

Na het pijnlijk verlies tegen Maasgouw wist RKSVN 1 wat er moest gebeuren: twee keer winnen, om daarna via een beslissingswedstrijd tegen RKAVC alsnog aanspraak te maken op het kampioenschap. Helaas, in de wedstrijd tegen nummer 3 Leveroy wist RKSVN een 2-0 voorsprong niet vast te houden. Leveroy kwam terug tot 2-2. RKAVC won met maar liefst 0-8 bij Vesta en stevent nu af op de titel…

In een minder sprankelende eerste helft komt RKSVN moeilijk uit de startblokken. Leveroy is in het eerste kwartier een paar keer gevaarlijk en RKSVN speelt slordig. Na die fase komt RKSVN beter in de wedstrijd. Een voorzet van Ben Seuren komt via Paul bij Will, wiens inzet door de keeper gevangen wordt. In de counter komt Leveroy gevaarlijk voor het doel, maar doelman Dave Nellen redt. Het spel golft op en neer, de ploegen zijn aan elkaar gewaagd, maar wie neemt de leiding? RKSVN lijkt het initiatief te gaan nemen. Een bal van Ruud Emonts kan Paul net niet controleren. Even later krijgt Paul Wulms wél een grote kans. Is dit een doelpunt? Nee, de keeper van Leveroy staat in de weg.

De tweede helft zet RKSVN die lijn door. Met goed combinatievoetbal wordt Leveroy tot ver terug op de eigen helft gedwongen. En na vijf minuten is het raak. Nadat diverse spelers de bal hebben aangeraakt, belandt deze bij Ramon Berben. De routinier schiet onberispelijk raak: 1-0. RKSVN gaat op de goede weg door. De ploeg speelt lekker en heeft het eindelijk weer te pakken. Een 8 minuten later komt Paul via de linkerkant knap door. Hij houdt overzicht en speelt de vrijstaande Koen Verheijen aan. En Koen schiet raak: 2-0! De wedstrijd lijkt binnen. Paul wordt gelanceerd door Ben, maar de 3-0 blijft uit. RKSVN consolideert. Een nieuwe kans op 3-0, als Paul perfect aflegt op Will Thiesen. De grensrechter vlagt, de scheidsrechter fluit niet, maar de bal gaat naast… Het blijft 2-0…  

En dan: als een duveltje uit een doosje is het ineens 2-1. Een hoge bal van Leveroy, na een ongelukkig moment in de Neerse verdediging. Doelman Dave zit er nog aan? Over? Ja, toch? Nee, hij zit er ineens in! Het staat 2-1. Een heet kwartier staat de thuisploeg nog te wachten. Maar iedereen gelooft erin. Totdat Leveroy opnieuw een schotkans krijgt. En dan, nee, is het ineens ook zomaar 2-2. RKSVN is het kwijt. Het goede spel ten spijt. Bekend is dat RKAVC uitloopt naar een megascore. Er moet dus gewonnen worden. Toch komen grote kansen niet meer. Dave redt wel een megakans van Leveroy en sleept daarmee het punt over de streep. Maar oh wat zuur, hoe kon dit nog zo misgaan?

Het is waar. De kampioenskans die RKSVN nog had, is zomaar uit de handen geglipt. Onnodig. Onverdiend. Maar ook onoverkomelijk. Het kan je gebeuren en het gebeurt je. En nu staat RKAVC twee punten voor. Normaal gesproken wint RKAVC, volgende week op Pinkstermaandag, thuis van nummer 11 Crescentia. Maar wat is normaal, op een dag dat Ajax een ogenschijnlijk zekere landstitel verliest tegen nummer een-na-laatst De Graafschap? De wonderen zijn de wereld nog niet uit! En anders is er altijd nog de nacompetitie. De RKSVN-dag ging vrolijk verder en het bier smaakte prima.