RKSVN App


Wil jij als eerste op de hoogte zijn van het nieuws rondom RKSVN? Download dan nu de RKSVN app!


KVW speelt een grote rol vandaag

Geplaatst op: 22-08-2017 - 638 keer gelezen

We starten als volgt.

Opstelling (v.l.n.r.): Dave, Rob, Ruud, Erik, Marcel, Thei, Roger, Henk, Maurice, Rich en Joost.
Scheidsrechter: William
Assistent: Peter
Reserve: Danny, Fons en Wim

Zoals verzocht door menige coach(betaald voetbal)  is er net voor de wedstrijd een flinke plensbui zodat het kunstgras. Maar ja dat is er in Neer “nog” niet.
De velden liggen er weer goed bij hoewel de grasmat her en der nog erg dun is (vooral in het doelgebied).  Rich heeft wat materiaal problemen maar door wat Duck tape wordt dit euvel opgelost. Ons favoriete veld is nog niet gereed om bespeeld te worden de lijnen en goalen zijn nog niet geplaatst.

Voor en tijdens de warming-up is gaan veel gesprekken over de vrijdagavond (zaterdagmorgen).
De afsluiting van het Kvw en het vervolg in het Ven.

Menige speler die hier aanwezig is geweest heeft blijkbaar nog last van Naweeën van deze zware dag.
Als William dan eindelijke het begin van de wedstrijd aankondigt wordt onze aanvoerder erop gewezen dat hij zich nog even moet melden (ff Wennen zullen we maar zeggen) voor de aftrap.

De aftrap is voor ons en heel gezapig wordt de bal rondgespeeld.  Ook de tegenstander geeft niet echt de indruk om er eens flink tegenaan te gaan. Maar dat blijkt niet het geval want na enkel e minuten door ons wat de bal heen en weer getikt te hebben verliezen we de bal en is er plots een snelle uitbraak over rechts van IVO en een afgemeten voorzet wordt netjes bij de 2de paal binnengeschoten, 0-1. Menige speler is blijkbaar toch nog niet goed wakker om 17:03. Wel is het een wake-up signaal en al snel is het Joost die een kans krijgt uit een goed gegeven bal, echter is hij nog niet scherp zat en ook de keeper (Petr Cech)  (die vandaag blijkbaar 2 wedstrijden heeft) verricht uitstekend werk. Enkele mogelijkheden van onze spelers worden door hem , paal/lat of door hun zelf niet tot een doelpunt omgevormd.  IVO komt er soms goed uit en de 2 mans voorhoede vormt gesteund door een goed centraal koppel een gevaar voor ons. Een scherpe steekpass wordt op randje buitenspel opgepikt door de linksbuiten en vrij voor Dave weet hij bekwaam de 0-2 binnen te schieten. Ondanks dat we het meeste balbezit hebben wil het ons niet lukken om goede mogelijkheden te creëren maar net voor rust zetten we nog eens goed aan en Rob schuift in om vroeg druk te kunnen zetten. Maar dat is door onze tegenstander gezien een weer een uitval op rechts waarbij Dave ver uit zijn goal deze probeert te onderscheppen wordt bekwaam uitgespeelt en netjes afgerond 0-3 en het is ook meteen rust.

Tijdens de rust gooit Rich zijn voetbalschoenen (met Duck tape in de prullenbak) en wordt vervangen door Danny, Marcel die al wat last had van zijn knie wordt vervangen door Wim en Henk door Fons.

Ditmaal beginnen we wel scherp en creëren ook wat kansjes. Het is Roger die dan eindelijk met een bekeken schot  de 1-3 binnenschiet. Halverwege de 2de helft moet Rob zich laten vervangen door Henk. We proberen dit nog vele malen maar erg dreigend zijn we niet op een geplaatst schot met rechts van Fons na lukt het ons maar niet om een gaatje te vinden.  Dan krijgt IVO nog een goede kans maar deze wordt door Henk gelukkig geblokt.

Al met al 1ste helft verloren(0-3)  en 2de helft gewonnen (1-0) Het blijkt dat we gewoon nog moesten Wennen.