RKSVN App


Wil jij als eerste op de hoogte zijn van het nieuws rondom RKSVN? Download dan nu de RKSVN app!


KEEPERSTRAININGEN RKSVN VAN START

Geplaatst op: 14-09-2018 - 909 keer gelezen

Het voetbalseizoen is begonnen en degenen die afgelopen donderdagen op de velden zijn geweest, zullen ongetwijfeld hebben opgemerkt dat er op veld 2 ook een start is gemaakt met de keeperstrainingen.

Onder aanvoering van Maurice Bouten en een viertal Neerse keeperstrainers, Vital Heijnen, Sven Knoben, Dave Nellen en Roeland Oudenhove zijn de eerste trainingssessies (1x per 2 weken) afgewerkt.

Nadat Ruud van Sint Fiet afgelopen seizoen in de lappenmand was beland, bleek het erg lastig om een goede opvolger voor hem te vinden. Vandaar dat de VTC contact heeft opgenomen met Maurice Bouten, oud keeper en fanatiek eigenaar van keepersschool Challenge Arena om het keeperstrainen in Neer nieuw leven in te blazen. Naast de keepersschool traint Maurice ook keepers van VVV-Venlo, Wittenhorst en sv Venray en geeft hij regelmatig keepersclinics.

Een belangrijke voorwaarde voor Maurice was om niet alleen trainingen te geven maar ook Neerse keeperstrainers op te leiden. Doel hiervan is dat de Neerse trainers op deze manier op termijn zelfstandig door kunnen gaan. In Dave, Vital, Sven en Roeland zijn een viertal (oud-) keepers gevonden die deze bal wilden oppakken. Met deze 5 trainers zijn we van start gegaan om een relatief grote groep keepers specifieke technieken bij te brengen.

Voetbaltrainers kunnen veldspelers voetbaltechnische handelingen en inzichten bijbrengen maar  keepers de juiste techniek aan te leren is een heel ander verhaal. Daarnaast is hier op elftaltraining ook gewoonweg geen tijd voor. In deze eerste trainingen is er nadruk gelegd op het bewegen (korte pasjes, zijwaarts bewegen), hoe gedoken moet worden, de ballen op de juiste manier vangen en het uit de lucht pakken van een hoge bal.

Met veel enthousiasme zijn zowel keepers als ook de trainers van start gegaan en we hopen deze lijn de komende tijd door te kunnen zetten.

P.S. Bij deze willen we ook de commissie van het penalty-toernooi bedanken voor het beschikbaar stellen van de middelen om dit initiatief mogelijk te maken.

Namens de VTC,
Erik Tobben