RKSVN App


Wil jij als eerste op de hoogte zijn van het nieuws rondom RKSVN? Download dan nu de RKSVN app!


Jubileum doet veteranen goed, het 11e doelpunt

Geplaatst op: 18-04-2017 - 667 keer gelezen

De geplande wedstrijd tegen Horn gat niet door omdat Horn zich helaas terugtrok vanwege een tekort aan spelers. Gerard lobbyde in de regio naar een alternatief en zo kwam de uitwedstrijd van vandaag tot stand. De leden met een 25+ lidmaatschap meenden ooit tegen de mannen uit Herten te hebben gespeeld maar verder kon niemand het zich herinneren. We ontmoeten een gastvrije vereniging met een mooie accommodatie en mogen op het hoofdveld aantreden. Dit is kunstgras en daar presteren we meestal redelijk op.

De opstelling: Rich, Ruud, Rob, Erik, Marcel, Roger, Erik, Geert, Joost, Henk, Fons
Wisselspelers: Wim, Theo(vlagger), Gerard.

Al snel blijkt dat we van de tegenstander weinig te vrezen hebben. Al in de tweede minuut kan de keeper slechts met kunst en vliegwerk ons eerste doelpunt voorkomen na een schot van Erik en de rebound via Henk. Een verre ingooi van Joost verrast de vijand en Fons de vriend, door met een spectaculaire kopbal de bal achter de doelman te werken. We snijden  regelmatig door hun achterhoede en dat is kaasje voor Joost. Hij is de volgende die scoort na een pass van Jos, die zelf even later verzuimd. Vrij voor doel, maar tegen de keeper maar dan staat de goaltjes dief van vandaag er weer: Fons, en het staat 0-3. We zijn inmiddels een 25 minuten bezig en weer slaat hij toe, 0-4. Rich vereenzaamt onder de lat en Gerard gaat een praatje met hem maken. Ze zien in de verte dat we slordig met de kansen omgaan om dat het te gemakkelijk gaat. Toch kan Henk, na twee falende pogingen van collega’s, de 0-5 aantekenen. Herten zakt de moed nog niet helemaal in de schoenen en bij een scrimmage kan Rich nog in eerste instantie redden maar doordat er “LOS” geroepen wordt laat hij ze de eretreffer scoren.

Thei en Wim lossen Fons en Marcel af na rust. Vooral de eerste is gretig en bij zijn eerste balcontact mag hij de mooiste aanval van vandaag afronden, 1-6. De slordigheid doet weer z’n intrede en Erik mist op een meter van het doel en Henk laat zich vrij voor de keeper door hem intimideren. Niemand heeft het in de gaten, maar de voor de poule belangrijke 11e treffer zou nu ieder moment kunnen vallen. Maar dit zal wel niemand goed hebben deze keer: SHH doet ons nog een keer voor hoe een doelpunt tegen te krijgen: een hatelijk eigen doelpunt en het staat 1-7. Henk behoudt even later wel het overzicht: Na een splijtende pass van Rob rond hij koel af voor zijn tweede van vandaag. Jos pikt ook eindelijk zijn doelpunt mee en het staat al 1-9. Gerard komt ook nog in actie voor Rob met nog een kwartier te spelen. Hij kan zijn al zijn energie in een schot steken als de bal buiten de 16 terug springt.  Keihard onderkantje lat en 1-10. Dit is de tegenstander te machtig en de scheidsrechter fluit, op veler verzoek af, 10 minuten te vroeg. Snel aan de paaseieren!

Of we echt hersteld zijn na drie nederlagen op rij, gaan we pas de volgende week ervaren als we Bevo ontvangen. Het niveauverschil was vandaag te groot om voorbarige conclusies te trekken. De penningmeester zal tevreden zijn