RKSVN App


Wil jij als eerste op de hoogte zijn van het nieuws rondom RKSVN? Download dan nu de RKSVN app!


John te gast bij Humberto Tan

Geplaatst op: 20-10-2015 - 705 keer gelezen

Na de afgelasting van de vorige week tegen Maasgouw kon er afgelopen zaterdag gelukkig wel gevoetbald worden. We moesten het opnemen tegen een tegenstander die we rustig als lastig mogen omschrijven. BEVO zit bij menigeen nog vers in het geheugen, als de tegenstander die een paar jaar geleden in de laatste minuut een 1-0 overwinning in de wacht wist te slepen. Daar waar het nu in Beringe echt kermis is, kwam het Nederlands elftal afgelopen week van 2 koude kermissen thuis. Net zoals wij als veteranen in de laatst 2 gespeelde wedstrijd van een koude kermis terugkwamen. Twee keer verlies op rij tegen Meijel en Belfeldia zou toch tot de nodige gretigheid moeten leiden.

Met een 15 tal fitte spelers werd er afgereisd naar Beringe. Bij aankomst kon Rich het niet laten om 1 van de jeugdspelers in de voorafgaande wedstrijd van de A1, enorm te motiveren en hem voor Joost uit te maken, bij het niet afspelen van de bal in kansrijke positie. Na het prijsgeven van de opstelling en het altijd bijbehorende kommentaar van de spelers die het er niet mee eens zijn, kon er om 5 uur worden afgetrapt.

Beide ploegen begonnen zeer aftastend en het duurde ook even voordat er überhaupt iets noemenswaardigs gebeurde. Een enkel schot op goal was het enige gevaar wat wij in de eerste 10 tot 15 minuten konden stichten. Het was BEVO dat de score opende door balverlies van ons op het middenveld. Er zat te weinig verrassing in ons spel en ook onze medespelers werden niet gevonden. Het had niet veel gescheeld of we hadden tegen een 2-0 achterstand aangekeken. Een slippertje centraal in de verdediging werd door de spits van BEVO goed opgepakt en kon vrij doorlopen naar Stephan. Gelukkig voor ons werd de bal door de spits te ver voor zich vooruit gespeeld en kon Stephan de bal zonder dat het gevaarlijk werd oppikken. Het was kenmerkend dat er een vrije trap aan te pas moest komen om de 1-1 op het scorebord te krijgen. Een vrije trap van rechts door Herman werd door Niels van dichtbij goed binnen getikt. Het leek erop dat dit doelpunt min of meer de bevrijding was tot beter voetbal. De eerste echte goedlopende aanval over verschillende schijven werd wederom dier Niels keurig afgerond. De 1-2 was een aanval uit het boekje waar mooi combinatievoetbal aan ten grondslag lag. Nog voordat het rust werd moeten we de 1-3 aantekenen. Rich werd op de rand van het 16 meter goed aangespeeld en had oog voor de vrijstaande Ruud (alias Fabricio). Met een prachtige naar binnenkomende actie verschalkte hij zijn directe tegenstander maar ook de keeper. Een bekeken rollertje in de korte hoek zorgde dat we met een mooie voorsprong de thee mochten gaan drinken.

Het moet gezegd worden. Zelden heb ik een speler die met de rust gewisseld wordt met zo'n grote lach zien plaatsnemen op de reservebank. Zichtbaar nagenietend van zijn doelpunt nam Ruud plaats tussen onze vaste veteranensupporters. Heerlijk genieten van het doelpunt en met zijn gedachte al bij de Duitse avond die er over 2 weken is zou hij de 2e helft wel doorkomen. Maar roem is vergankelijk en in dit geval duurde het slechts 10 seconden. Ruud mocht gaan vlaggen en moest weer bij de les zijn.

BEVO zal ongetwijfeld de 2e helft terug het veld in gekomen zijn met het idee om een snelle aansluitingstreffer te maken. Hun sterke laatste man was in de rust gewisseld geworden en dit werkte niet in hun voordeel. In tegenstelling tot de eerste helft werd er in de 2e helft erg goed gevoetbald. Goed verzorgd en attractief voetbal was het resultaat en een mooi dubbele één twee tussen Maurice V en Roger werd door Maurice mooi afgerond. De vrijgespeelde Maurice boogde de bal subtiel in de 16 over de doelman heen. Een mooi schot van Rich hetgeen nog op de paal belandde, alsmede een knal van BEVO op de deklat zorgde voor het nodige spektakel in de 2e helft. "Tobben vanaaf det wae in ut veld stoan, luipt ut un stûk baeter" roept John T. Wellicht niet voor iedereen even bekend, maar het was John de Bever die ooit een keer in een uitzending van Barend en van Dorp, een video van zich zelf meebracht om te laten zien hoe goed hij was. Ik laat het aan de lezer over om zelf de overeenkomsten te zoeken tussen deze 2 situaties. Nu gaat inmiddels al het gerucht dat John deze week uitgenodigd wordt bij Humberto Tan in het programma RTL late night om zijn kunsten te laten zien. Het slotakkoord van deze wedstrijd was voor Joost. Wat Niels kan, kan ik ook, moet zijn motto zijn geweest. Twee mooie aanvallen werden door Joost nog afgerond hetgeen resulteerde in 1-5 en 1-6.

Op het eind van de rit mogen zeggen dat het een zeer verdiende overwinning was, waar het de eerste 15 minuten van de wedstrijd niet naar uitzag. Met een tevreden gevoel werden de frikandel hapjes meester gemaakt en werd iedereen door Ruud voor wijf uitgemaakt die geen bier dronk. Ruud sinds wanneer is Bavaria bier?

Opstelling: Stephan, Niels, Fred, Maurice J., Wim, Herman, Roger, Maurice V, Rich, Ruud, Joost.
Reserve: Fons, Jeffrey, Erik en John T.