RKSVN App


Wil jij als eerste op de hoogte zijn van het nieuws rondom RKSVN? Download dan nu de RKSVN app!


Joep de Hond weer op pad

Geplaatst op: 02-12-2019 - 1138 keer gelezen

Door: Joep de Hond (& Eva Custers)

Het is zondagmorgen 9 uur als ik weer uit mijn mand ben opgestaan om de Dames 1 van Neer te supporten. Met maar liefst nul graden op de thermometer is het erg koud… Met flink wat thermokleding en handschoenen vertrek ik met mijn baasje naar het voetbalveld. Op naar de wedstrijd tegen America.

De dames zijn vandaag met 15 speelsters, een prima aantal. America draait onderin mee in de competitie; belangrijk dus dat de drie punten vandaag in Neer blijven.

Mijn vervangend baasje Onno is helaas te laat maar gelukkig heb ik genoeg gezelschap op de bank. Ik kruip op mijn dekentje en dan is het wachten op het fluitsignaal. Er wordt sterk aan de wedstrijd begonnen met 3 goede acties op de rechterkant van Senna. Helaas kan ze de spits Roos nog niet in stelling brengen. Na 20 minuten krijgen de Neerse dames de eerste grote kans; na een goede actie van Roos kan Anna helaas net niet afronden. Daarop volgt een goede zelf gecreëerde schietkans voor Senna. Helaas niet genoeg, maar het levert wel een eerste corner op. Nu een goede kans voor Demi na een voorzet van Senna. De keepster kan er nog net een handje achter krijgen. Ik voel dat die 1-0 eraan zit te komen, dus ik verlaat mijn dekentje om naast trainert Sepp te gaan liggen voor de support. Zoals ze in America zouden zeggen; ’t is een kwestie van geduld… En ja hoor, het heeft gewerkt; de 1-0 wordt erin gelegd door Demi! Na een goede voorzet van Senna komt Demi vrij voor de keepster en schiet ze via de binnenkant van de paal de bal keurig binnen.

Tevreden nestel ik me weer op mijn dekentje. Na de aftrap wordt America langzaam wat sterker en krijgen ze wat kleine kansjes, maar verdedigend staat het bij ons goed. Met Marissa als laatste man, Janou als voorstopper en Anora en Lisanne als backs maakt America niet veel kans.

Na een mooie uittrap van Brynja ontstaat er een mooie kans maar de keepster krijgt haar handen er net achter en een corner is het resultaat.

We gaan met 1-0 de rust in. Tevreden wandel ik richting kantine, waar ook vervangend baasje Onno komt aangewandeld. Die had blijkbaar iets meer moeite met zijn mand verlaten… Niet getreurd, de dames staan op voorsprong. Tjeu en Sepp doen een paar wissels in de rust, en de belangrijkste taak is om te zorgen dat de spits van America geen kans kan creëren. Na de rust vliegen de dames uit de startblokken en krijgen ze direct een schietkans via Senna na een goede actie op rechts van Eva. Vanuit mijn dekentje zie ik na 20 minuten de wedstrijd wat inzakken. Waar ze zo sterk begonnen aan de tweede helft, verliezen de dames nu het overwicht en wordt America sterker. Er ontstaat nog een goede kans voor Lois, maar ze schiet net te gehaast dus geen doelpunt. Gelukkig weten de dames na 90 minuten de 1-0 over de streep te trekken, en blijven de 3 punten in Neer. Tijd om op te gaan warmen in de kantine op deze Super Sunday. Het was me weer een waar genoegen om deze wedstrijd te aanschouwen, ondanks de lage temperatuur. Hopelijk mag ik aankomende woensdag weer mee als de uitwedstrijd tegen Melderslo op het programma staat…