RKSVN App


Wil jij als eerste op de hoogte zijn van het nieuws rondom RKSVN? Download dan nu de RKSVN app!


Jetzt geht's los

Geplaatst op: 03-11-2015 - 574 keer gelezen

31 oktober 2015 mag rustig nu al, als legendarisch worden omschreven. Zelden heeft een dag zoals deze in het teken gestaan van onze Duitse oosterburen. Mochten er mensen zijn die zaterdag gedacht hebben dat er een invasie van Duitsers aan de Maas logeerde in hun camper, dan kan ik u vertellen dat dit alles behalve waar was. Veel veteranen hadden gehoor gegeven om in vol ornaat naar het Oktoberfest te komen.

Of iedereen het allemaal evengoed begrepen had vraag ik me af. Tijdens het omkleden moesten we lang wachten totdat Bas met de wedstrijdbespreking begon. In geen velden of wegen was hij te bekennen, totdat de deur wagenwijd werd geopend en een ouderwetse creatie van Paulus de boskabouter kwam binnenlopen. Waar Bas dacht dat de Duitse avond in het teken stond van de Mainzelmännchen, werd ook Pierre op het verkeerde been gezet en had zich verkleed als Oehoeboeroe, de wijze uil en grote vriend van Paulus de boskabouter. En Harrie dan? Nou dat ligt toch voor de hand, als er iemand is die altijd positief gestemd is een complimenten uitdeelt, dan is het Harrie. Harrie vertegenwoordigde Pluim als het 3e personage uit de Paulus de boskabouter serie.

Vandaag nemen we afscheid van 3 veteranen die een punt zetten achter hun actieve voetbalcarrière.  De één iets langer gevoetbald als de andere, de andere iets meer gescoord (E.D.) en weer een ander beleefde 2 prachtige wedstrijden, zoals de uitzendkracht van tempo team, 2 prachtige werkdagen had beleefd. Peter Claessen, Marc van Kessel en Coen Luyten werden in het zonnetje gezet en bedankt voor hun actieve inzet bij de veteranen. Onze voorzitter Maurice sprak mooie woorden uit en onder applaus van teamgenoten, tegenstander en toegestroomde toeschouwers, kon Coen zich opmaken om zich nog één keer helemaal te geven en Marc en Peter zouden toekijken. Tegelijkertijd kunnen we Henk Theelen van harte welkom heten bij de veteranen.

Dan de wedstrijdbespreking ........ Alle Duitse beroemde voetballers werden uit de la getrokken, van Horst Hrubesch (Das Ungeheuer) tot Gerd Müller (Der Bomber), van Lothar Matthäus tot Sepp Maier. Onze Naerse jongens moesten de rol gaan vervullen van Duitse voetbalhelden. "En in de goal Sepp Maier", een wc die doorspoelt, introduceert Stefan al jeukend aan zijn "aier". Zelden een zo goed voorbereide wedstrijdbespreking van een coach gehad, waar op het eind van de rit iedereen mekaar aankeek er geen barst van begreep.

Met een zo goed als fitte selectie konden we vandaag onze borst natmaken tegen een zeer gelouterde tegenstander SV Egchel genaamd. Ik kan me niet herinneren dat wij als RKSVN zijnde het ooit gemakkelijk hebben gehad tegen de oranjehemden uit Egchel. Zo later ook zou blijken, zou het ook vandaag wederom erg lastig worden.

Met een Duitse aanvoerdersband gaf Erik leiding aan het elftal en kon er begonnen worden aan de wedstrijd. Het was RKSVN dat het betere van het spel had, maar dit niet in kansen kon uitdrukken. Een enkel afstandsschot was het gevolg, waar de goede keeper van Egchel geen enkele moeite mee had.
Er werd zeker niet slecht gevoetbald maar veel verder dan de 16 meter kwam het vaak niet. De eerste echte kans was ook meteen bijna raak. Een kopbal van Jos werd door een speler van Egchel van de doellijn gehaald, zonder dat hij er zelf erg in had. Enkele steekballen op Joost kwamen goed door, maar het vervolg strandde we in de 16 zonder gevaar te stichten. Met een ruststand van 0-0 werd de kleedkamer opgezocht.

De 2e helft begonnen we met 4 wissels die hopelijk het tij konden keren. Daar waar Egchel er in de eerste helft nog af en toe kon uitkomen, kwamen ze er in de 2e helft totaal niet meer aan te pas. Met man en macht werd er verdedigd, en het aantal overtredingen nam toe. Pascal ontging niks en gaf uitstekend leiding. Net zoals de eerste helft waren er in de 2e helft ook nauwelijks kansen. Het was Rob die zich zelf goed vrijspeelde in de 16 meter en oog in oog kwam te staan met de keeper. Deze verdedigde uitstekend zijn doel door snel uit te komen maakte hij het stifje van Rob onschadelijk. Het leek op een bloedeloze 0-0 uit te draaien. Stond deze dag vandaag niet in het teken van Oktoberfest, een echte Duitse avond? En wat is er zo typisch Duits? Juist! Scoren in de laatste minuut van de wedstrijd en zodoende de wedstrijd winnen. Een corner van Fons werd uiteindelijk door de keeper van Egchel in het doel gewerkt. Maurice claimde nog de goal na de wedstrijd, maar kan me niet meer herinneren na 3 Brötchen Bratwurst en 15 Heffer pull's of dit serieus was.

Het was een genot om te zien hoe de geruite overhemden en korte lederhosen als gegoten om de strak afgetrainde lichamen van de veteranen zaten. Een ongekend mooi feest volgde op de Duitse overwinning en onze tegenstander vierde dit alles mooi mee. Ik mag hopen dat iemand de buikglijders van koen heeft gefilmd ....... Geweldig. Heren van de organisatie ....... Ut waas Aaf!

Opstelling: Stefan, Erik, Niels, Koen, Henk, Roger, Jos, John, Maurice V, Rich en Joost.
Wissels: Herman, Gerard, Rob, Fons, Maurice J.
Grensrechter: Wim