RKSVN App


Wil jij als eerste op de hoogte zijn van het nieuws rondom RKSVN? Download dan nu de RKSVN app!


Jarige trainert wordt niet beloond

Geplaatst op: 19-11-2019 - 1302 keer gelezen

Door: Eva Custers

Zondagochtend 10.00 verzamelen bij Sjaen. Dat klinkt ons als muziek in de oren, een uurtje langer slaap is altijd meegenomen op de vroege zondagochtend… Vandaag is een speciale zondagochtend; we spelen tegen de koploper ST RKDSO/ DEV- Arcen/ IVO VR1, én de trainert Sepp is jarig. Over zijn leeftijd blijft hij mysterieus. Senna heeft groots uitgepakt met ballonnen en een taartje, dus dat voorspelt veel goed voor vandaag. We beginnen aan de lange reis naar Arcen.

Onderweg (ter hoogte van café Otje) wordt er nog gauw een tussenstop gemaakt door de trainert; staat het taartje niet toevallig nog op de bumper??

Dit verslag komt uiteraard weer tot stand door onze notulist Laura die elke kans heeft genoteerd. Een bedankje is uiteraard wel eens op zijn plaats!

Eenmaal in Arcen aangekomen beginnen we na een stevige warming-up sterk aan de wedstrijd.

Dat leidt meteen tot een goede schietkans van Marissa. Deze gaat helaas net naast het doel van de tegenstander. De tegenstander krijgt ook een eerste kleine kans, maar dat leidt tot hetzelfde; net naast het doel van Brynja. Roos zet goed door na een lange bal van Janine. Helaas krijgt ze de bal net niet onder controle en rolt die in de handen van de keepster.

Ondertussen blijft het spel op en neer golven. Marissa geeft een goede steekpass aan Senna, die de laatste man en de keepster te slim af is en de bal beheerst binnen tikt. 0-1!

Na de 0-1 wordt de tegenstander sterker. Met een doelsaldo van 25 (en wij 8) kunnen zij het zich niet veroorloven om deze wedstrijd te verliezen en ze zijn dus ook gebrand. Net zoals wij. We moeten en zullen op een voorsprong blijven staan hier in Arcen. We krijgen een corner tegen en Arcen heeft een goede kans. Gelukkig weet Brynja deze uit de linkerhoek te tikken. Lana komt erin voor Nina, die een goede wedstrijd speelt. Met frisse kracht op het middenveld gaan we door. Maar dan breekt de aanvoerster van Arcen door; ze kan vrij doorlopen en schiet goed binnen: 1-1.

Met deze stand gaan we de rust in, waarin er flink wordt door gewisseld: Robin komt erin voor Janine, Demi voor Sianne en Anna voor Roos.

De tegenstander begint iets sterker aan de tweede helft, maar langzaam voetballen we ons wat meer onder de druk uit. De tegenstander krijgt weer een goede kans, maar Brynja maakt dit onschadelijk. Toch zit de 2-1 er snel in; de tegenstander wint veel duels en de rechtsbuiten van Arcen weet het af te maken.

Senna komt oog-in-oog met de keepster van Arcen, maar de aansluiting is net te laat, waardoor er nét geen kans ontstaat. Heel langzaam komen we wat meer aan voetballen toe, maar de kansen die we hebben gaan er helaas niet in. De tegenstander krijgt in de laatste minuut een vrije trap in ons 16-meter gebied en hun verdediger schiet de bal er prachtig in, over Brynja heen. Helaas voor ons, de 3-1…

Voor het eerst gaan we terug naar Neer zonder punten. Arcen was net een maatje te groot voor ons, maar wie weet is het tij wel gekeerd bij de thuiswedstrijd in April…

Volgende week staat de uitwedstrijd tegen Maasbree op het programma.