RKSVN App


Wil jij als eerste op de hoogte zijn van het nieuws rondom RKSVN? Download dan nu de RKSVN app!


Jaarsamenvatting: RKSVN 2 eindigt op derde plaats

Geplaatst op: 11-05-2016 - 774 keer gelezen

Na een enerverend seizoen is de competitie voor RKSVN 2 nu geëindigd. RKSVN eindigt op de derde plaats, achter HEBES 2 en Rood Wit 3. Op zondag 1 mei werd in een goede wedstrijd nog met 0-3 gewonnen van Haelen 3. De laatste wedstrijd van het seizoen (tegen Leeuwen 3) werd echter niet gespeeld, vanwege personele problemen bij Leeuwen. Omdat RKSVN 2 (door de winst van nummer 2 Rood Wit op Horn) zeker op de derde plek zou eindigen, is besloten dit duel niet meer in te halen.

Tegen Haelen 3 scoorde Roel Derks twee doelpunten; de tweede na een prachtige voorzet van Tim Verheijden. Daan Metsemakers scoorde ook, op aangeven van onze Good Old Nikki Staaks. In deze wedstrijd werd door RKSVN 2 aardig gevoetbald. Haelen 3 was al zo goed als gedegradeerd, maar met name de meespelende Haelense A-junioren maakte het doelman Pim Franssen toch nog een paar keer lastig. Pim hield de 0. En gelukkig hadden we zelf in de persoon van Gerald Scheres, Emiel Beurskens en Brian Peeters ook enkele sterke A-spelers ter beschikking om Haelen te bestrijden.

Met zijn twee doelpunten haalde Roel in de interne topscoorderslijst de geschorste Erwin Suntjens in. In competitieverband heeft Roel er dit jaar 8 gemaakt en Erwin 7. Tellen we ook beker- en vriendschappelijke wedstrijden mee dan staan de twee gelijk met ieder 12 doelpunten. Ivo Martens en Jack Geenen wisten als verdedigers ieder een knappe 5 doelpunten te maken. Vleugelspeler Tim Verheijden maakte er ook 5 en ‘stand-in’ Daan Metsemakers in totaal 7. Daan scoorde die 7 doelpunten in slechts 320 minuten en had daarmee gemiddeld slechts 46 minuten nodig voor één doelpunt. Rick Luijten was met één doelpunt in 2.215 minuten veel minder productief, maar dat doelpunt (het enige in de thuiswedstrijd tegen Kessel) was toen wel cruciaal om koploper te blijven.

Koploper, dat was RKSVN een hele poos. In de eerste 8 wedstrijden werden maar liefst 22 punten gepakt. Jammer was dat een 2-0 voorsprong thuis tegen de grote concurrent, HEBES 2, toch nog uit handen werd gegeven: 2-2. Maar tegen een andere titelkandidaat, Rood Wit 3, werd thuis fantastisch gespeeld en mede door een hattrick van Erwin en meerdere assists van Hubertus Dorssers met 4-1 gewonnen! Cruciaal was ook de 0-1 in blessuretijd, uit bij MBC, feilloos vanaf 11 meter benut door Yorrick Nijssen. Dat soort gelukjes had RKSVN 2 wel vaker. Tot vlak voor de winterstop. Toen werd uit met 2-0 bij Horn verloren. Was het onderschatting of onverschilligheid? Misschien speelde ook mee dat in die fase aanvoerder Stefan Nijssen en aanvaller Sep Wassenberg doorschoven naar RKSVN 1.

Na de winterstop werd het allemaal een stuk minder. We wonnen, ondanks matig spel, van Haelen en Egchel. Maar we verloren van Kessel 3 met 1-0, terwijl er kansen genoeg waren om die wedstrijd te winnen en het spel juist in die wedstrijd weer erg goed oogde. Kansen missen: dat was dit jaar een rode draad. Ze gingen net iets te vaak over, naast of tegen de paal. Tegen laagvliegers MBC en RKAVC werden zo vervolgens onnodige punten verspeeld (2-2 en 1-1), waarmee de monsteroverwinning op RKAVC van twee weken eerder (10-0) ineens niets meer waard was. Ook de wedstrijd tegen Rood Wit bleven we steken op 0-0. En toen de wedstrijd tegen HEBES eindelijk aangebroken was, hadden we nog maar een kleine kans op het kampioenschap. HEBES won die wedstrijd verdiend met 2-0 en toonde aan de terechte kampioen te zijn. Sep Vestjens en Geert Jeurninck deden met de A1 nog een gooi naar het kampioenschap, maar ook dat lukte helaas net niet (4-3 verlies uit bij Vesta A1).

De meeste minuten werden dit jaar gemaakt door Rick (2.215), gevolgd door Jack (2.185) en Pim (2.050). Rick wist tijdens het teamuitje ook de bowlingprijs op zijn naam te schrijven en nu we het er toch over hebben: wij roepen bij dezen Rick’s doelpunt tegen Kessel uit tot ‘doelpunt van het jaar’! Je zou bijna denken aan vriendjespolitiek, voor de oppositie vast aanleiding voor wat kritische vragen… Wij hebben Hubertus alvast ingehuurd om die vragen vakkundig weg te lachen. (zie foto RKSVN-dag)


Hubertus lacht de mogelijke kritiek alvast weg.

Echter: doelman en nieuwe aanvoerder Pim had zeker de meeste minuten gemaakt, als hij niet enkele keren bij het 1ste had moeten meedoen. Dank aan Vital Heijnen van de A voor het uithelpen, en aan Jack voor het zijn van reserve-aanvoerder in die wedstrijden! Ook dank aan de andere spelers van de A en het 3de die ons af en toe uithielpen en aan Bas Derikx voor de goede trainingen. Tot slot danken we Erwin Suntjens voor zijn jarenlange inzet voor RKSVN (2). Hij verhuist naar het zuiden en zal RKSVN verlaten. Voor de rest hopen we dat iedereen zoveel mogelijk actief blijft en dat we, met wellicht enkele versterkingen vanuit de jeugd, volgend jaar weer volop mee gaan strijden om de titel!

Iedereen een fijne zomer gewenst en tot op de afsluitende feestavond!

Kevin & Rens