RKSVN App


Wil jij als eerste op de hoogte zijn van het nieuws rondom RKSVN? Download dan nu de RKSVN app!


JO 16-1 pakt unieke dubbel!!

Geplaatst op: 08-06-2023 - 749 keer gelezen

Twee weken geleden werd door de JO16 met een klinkende 4-1 zege op Ulestraten het kampioenschap al veilig gesteld. Na het uitgebreid vieren en de huldiging op de RKSVN-dag stond er voor de mannen nog een toetje op het programma: de bekerfinale van de districtsbeker voor JO16 teams B-categorie. Afgelopen zaterdag reisden we daarvoor naar Uden om het in de finale op te nemen tegen Passart-VKC JO16-1 uit Heerlen.

Als we verzamelen op de parkeerplaats voor vertrek is het penaltytoernooi al in volle gang.  We zijn al wat gewend wat reisafstanden betreft dus het uurtje naar Uden is geen enkel probleem. Het complex van UDI ’19 blijkt bij aankomst net iets groter dan in Neer. Er spelen 21 seniorenteams en 53 jeugdteams op 10 wedstrijdvelden en er zijn ook nog 3 trainingsvelden. Het is al druk. De hele dag worden finales gespeeld in allerlei leeftijdscategorieën.

Wij mogen aan het begin van de middag op het hoofdveld aan de bak. Onder leiding van een KNVB scheidsrechter met KNVB assistenten komen beide teams het veld op. Of het door de spanning, omgeving, warmte of wat dan ook komt, het niveau van het spel is niet al te best maar dat geldt ook voor de tegenstander. Beide teams spelen gezapig en slordig. We weten wel enkele goede kansen te creëren waarvan we er voor de rust twee benutten. Onze tegenstander komt niet verder dan een schot van afstand dat royaal over gaat. Met een verdiende 2-0 gaan we rusten. In de tweede helft maken we snel de 3-0 en lijkt de wedstrijd gespeeld. Echter een spaarzame vrije trap van Passart wordt van de zijkant voor de goal geslingerd en bij de tweede paal binnen getikt. Wordt het toch nog spannend? Zover laten we het gelukkig niet komen. Snel wordt de marge weer naar 3 vergroot, maar ook dat duurt niet lang. Opnieuw niet goed reageren op een voorzet geeft Passart weer hoop: 4-2. Nog 20 minuten. Het verzet ebt langzaam weg en we krijgen steeds meer de overhand. Het spel verschuift naar het Heerlense doel. We creëren verschillende goede kansen waarvan er uiteindelijk 3 benut worden. Een verdiende 7-2 overwinning is een feit. Naast het kampioenschap gaat ook de districtsbeker mee naar Neer.

Meteen na afloop vindt met een podiumceremonie de prijsuitreiking van onze finale plaats. De medailles worden uitgereikt door een official met een echte KNVB stropdas. En zoals dat hoort mag de aanvoerder als laatste de beker in ontvangst nemen. Na de foto’s en filmpjes gaan we weer terug naar huis. Aangekomen in Neer worden we nog het podium opgeroepen in de tent van het penaltytoernooi.

Een kampioenschap komt (gelukkig) wel vaker voor. Een bekerfinale winnen is een Neers team voor zover bekend nog niet eerder gelukt. Deze twee felbegeerde prijzen in één seizoen winnen mag dan ook gerust uniek genoemd worden. Proficiat mannen!!

Timo Boom, Ivo Bruls, Koen Derikx, Dani Geenen, Ryan Gereats, Yannick Hebben, Juul Joosten, Fedde Lemmen, Guz van Melick, Giel Noblesse, Tren van Pol, Ivar Stemkens, Jordy Zentjes.
Bart Zentjes, Martin Lemmen, Anthony van Tankeren, Jos Stemkens