RKSVN App


Wil jij als eerste op de hoogte zijn van het nieuws rondom RKSVN? Download dan nu de RKSVN app!


Interview Dennis Boonen in Dagblad de Limburger

Geplaatst op: 22-12-2019 - 1705 keer gelezen

Deze week (vrijdag 20-12) plaatste Dagblad de Limburger een interview met RKSVN 1 speler Dennis Boonen. Onderstaande de tekst van het artikel. 

AAN HET WOORD... 

Na leukemie is Boonen nu op zijn plek bij RKSVN

In de rubriek 'Aan het woord' wordt wekelijks iemand uit de Limburgse sport geportretteerd. Vandaag: amateurvoetballer Dennis Boonen (25) van RKSVN.

DOOR TIM COX

Hij beloofde het ooit aan RKSVN-voorzitter Piet Emonts: „Als ik helemaal fit ben, kom ik in Neer voetballen.” Dennis Boonen hield woord en komt sinds dit seizoen uit voor de oranjehemden. De verdediger had een gouden toekomst voor zich, maar zag dat uitzicht bijna tien jaar geleden als sneeuw voor de zon verdwijnen. Via de jeugd van RKVB en FC Maasgouw, mocht hij aansluiten bij Helmond Sport. Een paar jaar later, toen Boonen bezig was met de voorbereiding voor zijn eerste seizoen in de A-jeugd van Helmond/VVV, ging het mis.

Boonen vertelt. „Ik werd ’s nachts om half twee wakker en had overal pijn. Eerst dacht ik dat het spierpijn was, omdat we net begonnen waren met trainen. Na een week vlakte het weg, maar daarna kwam het weer opzetten.”

Snel volwassen
In het ziekenhuis in Maastricht gingen ze ervan uit dat het een ontsteking was. Veel scans en een hoop onderzoeken later kwamen ze er in Venlo achter dat er veel activiteit was te zien in het beenmerg. Toen kwam het nieuws dat Boonen leukemie had. „Daar denk je niet aan bij een zestienjarige gast die topsport bedrijft. Ik ging niet op stap, rookte en dronk niet, gebruikte geen drugs. En toch gebeurde het bij mij… Ik ben heel erg snel volwassen geworden. Ik heb beslissingen moeten nemen op een leeftijd dat je dat helemaal nog niet wil.”

De ziekte heeft veel impact gehad op het gezinsleven van Boonen. Zijn ouders waren net gescheiden en dus kregen zij er nog een extra klap bovenop. Zijn familie heeft hem veel gesteund. „Petje af voor hen. Ik had acute lymfatische leukemie, dat is de ‘gunstigste’ vorm van de twee. De overlevingskans is groter dan bij de andere vorm, maar het traject is veel langer.” Het hersteltraject dat Boonen in ging, duurde twee jaar. Het eerste jaar was vrij intensief, met veel chemokuren en pillen om het immuunsysteem plat te leggen. „Mijn haren vielen uit en iedereen zag dat ik ziek was. Het tweede jaar was heel frustrerend. Aan de buitenkant was niet te zien dat ik niet honderd procent fit was, maar aan de binnenkant was dat wel zo.”

Boonen deed er alles aan om fit te worden. Dat bleek tijdens de kuren onmogelijk en hij kreeg dan ook te horen dat hij weg moest bij Helmond/VVV. „Dat was minstens net zo’n grote klap als mijn ziekte. Mijn leven bestond uit voetbal en dan krijg je zoiets er nog bovenop. Ik was zo gefocust, ik moest en zou het eerste elftal halen. Trainers waren positief en dan ga je er zelf ook in geloven.”

Fysiek herstel
Bij Veritas kon de voetballer uit Baexem daarna werken aan zijn fysieke herstel. In Neeritter kreeg hij het plezier in voetbal terug, waarna hij bij De Valk en Sportclub Susteren terecht kwam. Inmiddels is Boonen weer helemaal opgeknapt en staat hij weer positief in het leven. Sinds dit seizoen speelt hij bij vijfdeklasser RKSVN, samen met een aantal vrienden. „Het is superleuk met mijn vrienden bij Neer. Het gaat hartstikke goed. Door een paar versterkingen is het team er echt op vooruit gegaan.”

Bron: Dagblad de Limburger. Auteur: Tim Cox.