RKSVN App


Wil jij als eerste op de hoogte zijn van het nieuws rondom RKSVN? Download dan nu de RKSVN app!


Inspiratieloos en kansloos!

Geplaatst op: 15-09-2016 - 665 keer gelezen

Zaterdag 10 september, het weekend na de kermis. Dit geldt voor beide dorpen die vandaag tegen elkaar moeten voetballen. Zowel RKSVN als Meijel hebben de kermis achter de rug en tijdens de wedstrijd wordt wel heel erg pijnlijk duidelijk wie van de beide dorpen het meeste geleden heeft.

Met 13 spelers werd er afgereisd naar Meijel. Vele veteranen die zich hadden afgemeld vanwege vriendenweekend of afmeldingen vanwege blessures. Het was zelfs zo dat we geen keeper tot onze beschikking hadden. Gelukkig was Ruud van Sintfiet bereid om plaats te nemen in de goal. Dit kwam overigens goed uit, er was namelijk geen oranje voetbaltrui meer die hem paste.  

Over de wedstrijd kunnen we heel erg kort en bondig zijn. Het was één kansloze missie. Of te wel mission impossible zoals in de film met Tom Cruise. Grote verschil is echter dat daar wel met spanning naar gekeken kan worden. Als je met 5-2 kansloos verliest dan is in de inspiratie ver te zoeken voor het schrijven van een wedstrijdverslag. Desalniettemin heb ik wel nog zitten te bedenken hoe het nu kan dat je zo slecht voetbalt en kansloos verliest. Ik kan niet anders tot de conclusie komen dat de veteranen van Meijel eerder van de kermis naar huis zijn gegaan dan de veteranen van Neer. Maandag 5 september werd Lil Kleine, de rapper, op de meijelse kermis bekogeld met bier. Na slechts 2 of 3 minuten hield Lil voor het gezien, en na een "houdoe en bedankt voor de 4000 euro", keerde de rapper naar huis. Waarschijnlijk zijn de veteranen van Meijel toen ook huiswaarts gekeerd en hebben de veteranen van Neer zich nog kostelijk vermaakt tot in de late uurtjes.

Bier staat dan toch weer centraal in dit verslag en dat heeft een reden. Waar het van de ene kant waarschijnlijk voor een team de oorzaak is van een wanprestatie, en van de andere kant een excuus is voor een rapper om snel geld te verdienen, zijn er ook mensen die als winnaar uit de bus komen. Het was Fer die met de hoofdprijs na het dobbelen naar huis ging. Een klein vat bier van het merk Heineken. Het zal u niet verbazen dat Fer het alleen mocht opdrinken.

Gelukkig hadden we die dag toch nog een winnaar is ons midden.

Oh ja: Herman en Joost hebben gescoord. En hadden we een debutant in de vorm van Pascal.

Opstelling: Ruud van S, Rob, Fer, Erik, Ruud B., Jos, Fons, Joost, Rick, Herman, Pascal.
Reserves: Thei en Roger.