RKSVN App


Wil jij als eerste op de hoogte zijn van het nieuws rondom RKSVN? Download dan nu de RKSVN app!


Indirecte goal of nee toch niet

Geplaatst op: 21-11-2018 - 791 keer gelezen

Het is precies nul graden als we zondagmorgen om kwart voor 10 verzamelen om te vertrekken naar Asenray. Eindelijk zijn de goden ons gunstig gestemd en mogen we een keer uitslapen op zondag, wat achteraf voor sommige ook wel nodig blijkt te zijn…

We hebben vandaag een jarige in ons midden, Nina! Hopelijk brengt dit geluk. We zijn vandaag maar met 13 speelsters; Roos, Jolanda en Renee V. zijn geblesseerd. Brynja en Pien van de MO-19 helpen ons daarom uit, en natuurlijk os mam Rianne van de 30+ (eigenlijk vast teamlid inmiddels, maar toch mega bedankt Rianne!!). Dit wedstrijdverslag is niet helemaal compleet, daar onze notulist Roos de eerste helft vergeten was om notulen te maken… You only had one job Roos, maar volgende keer beter. Toch bedankt voor de notulen van de tweede helft!

De opstelling is als volgt:
Brynja, Rianne, Kim, Pien, Eva, Lana, Renee T, Nina, Demi, Robin en Senna.
Reserve: Sien en Lisanne.

Als om 12.00 stipt het fluitsignaal wordt gegeven, zitten we er direct bovenop maar zijn we de bal ook meteen weer kwijt. Het lijkt wel alsof de avond van tevoren ons nog teveel in zijn macht houdt, want we blijven erg tam onder het balverlies. We laten Asenray te makkelijk naar de goal komen, waardoor we nogal verdedigend aan het voetballen zijn. Het tweede gedeelte van deze eerste helft lijken we toch wat meer te willen vechten voor de bal en komt de teamspirit bovendrijven, maar echt resultaat weten we er nog niet uit te halen.

In de 40e minuut krijgen we een vrije trap vanwege een handsbal van Asenray. Renee T neemt deze en is van plan Senna de bal mee te geven totdat Sepp fluistert vanaf de zijlijn in dat ze de bal rechtstreeks op goal moet schieten . Renee verstaat er niks van dus schreeuwt Eva ‘OP GOAL’, waardoor het verrassingseffect eigenlijk wel weg is maar Asenray lijkt te slapen want ze zijn totaal niet voorbereid op een schot op goal. Met een prachtig schot van Renee T vanaf 20 meter belandt de bal in de kruising en staat het 1-0! Met deze stand gaan we de rust in. Wanneer we in het kleedlokaal de tactieken aan het bespreken zijn, wordt er opeens aangeklopt en staat de scheids van Asenray in het lokaal, met de mededeling dat hij onze goal eigenlijk had moeten afkeuren. Het was namelijk een handsbal die leidde tot deze vrije trap, waardoor het een indirect vrije trap was en die had niet direct door Renee in het doel mogen worden gelegd. Toch heeft de scheids besloten om het ons te gunnen en de goal niet af te keuren, want hij vond het een hele mooie goal… 1-0 voor Neer dus als de tweede helft begint. Asenray heeft bal en schiet over de goal maar als Brynja uitschiet komen ze direct terug en komt de spits van Asenray 1-tegen-1 met Brynja. Helaas zit deze bal erin en staat het dus 1-1. Asenray houdt veel balbezit, Robin en Eva hebben een paar kansen maar steeds net naast of over de goal. Nina wisselt voor Sien, en dan is het Senna die een kans heeft. Ook helaas over de goal. Het spel gaat over en weer en dan is het weer Asenray die gevaarlijk dicht bij ons doel komen. Brynja wordt pijnlijk gevloerd nadat ze een mooie redding maakt en even zijn we allemaal bang dat onze keepster niet meer op staat, maar Brynja zou Brynja niet zijn als ze gewoon zou door voetballen. Pien wisselt voor Lisanne, die weer voor het eerst na een aantal wedstrijden het veld betreedt na een blessure. Het spel wordt feller en feller, want beide ploegen ruiken de kans op de winst. Lana wisselt voor Nina, en Sepp geeft ons mee dat we hier toch écht de drie punten uit moeten gaan slepen, iedereen moet zich nu echt 100% gaan geven. We weten er nog een corner uit te halen maar ook dit weten we niet af te maken zoals gepland. Eindstand is 1-1 als in de negentigste minuut het fluitsignaal gaat. Helaas hebben we er vandaag niet uit weten te halen wat erin zit, maar komend weekend hebben we 2 wedstrijden op de planning staan dus hopelijk kunnen we daar eindelijk laten zien wat we in onze mars hebben. Aanstaande vrijdag om 19.30 zullen we thuis aantreden tegen Montfort.