RKSVN App


Wil jij als eerste op de hoogte zijn van het nieuws rondom RKSVN? Download dan nu de RKSVN app!


In gesprek met Judith Philips over dames/meiden voetbal bij RKSVN

Geplaatst op: 24-09-2019 - 2010 keer gelezen

Afgelopen week in De Limburger; ‘Passie lang niet altijd vanzelfsprekend’. Naar aanleiding van dit artikel*, gingen wij in gesprek met Judith Philips-Hillen.

*Om dit artikel te lezen, klik je onderin deze pagina op de afbeeldingen.

Judith, hoe staat het met het dames/meiden voetbal bij RKSVN?
RKSVN beschikt sinds jaren over een bloeiende dames/meiden afdeling. De club heeft de wind in de zeilen. Plezier in het voetbal is de belangrijke factor achter de successen. Door de gemaakte keuzes, gaan kwaliteit en kwantiteit hand in hand. Er is veel aandacht en respect voor het damesvoetbal vanuit het bestuur. Onder het mom ‘’Datgene wat je aandacht geeft, gaat bloeien’’. De groeinde dames/meiden tak is mede ontstaan door de inzet van een ambitieuze en enthousiaste groep commissieleden, trainers en leiders.

Wat wordt er allemaal gedaan om dit nog verder te bevorderen?
Jaarlijks organiseren we o.a. vriendinnentrainingen, specifieke activiteiten voor dames/meiden (waaronder een clinic met Achilles dames), Oranje Leeuwinnenfestival, ontwikkelingsprogramma dames/meiden voetbal KNVB, wedstrijdbezoeken en kijken we bijv. gezamenlijk naar het EK/WK. Voor dit ontwikkelingsprogramma zijn we afgelopen seizoen benaderd door de KNVB, dit aangezien RKSVN (volgens de KNVB) ‘de potentie heeft het voetballandschap voor meiden/dames verder te ontwikkelen in Limburg’.  

De cijfers..
Anno 2019 is 34% van het jeugdleden bestand vrouwelijk & op het totale ledenbestand is dit 1/4 . Zo spelen we in het seizoen 2019/2020 met maarliefst 8 dames/meiden teams; Dames 1 en Dames 30+, MO17, MO15, 2 teams M013, JO9-M en 1 team mini-meiden.

----------------------------------------------------------------------------
Heb jij ook interesse om bij RKSVN te komen voetballen? Meld je aan als lid via ; www.rksvn.nl/lidworden
Bron foto/artikel: https://www.limburger.nl/