RKSVN App


Wil jij als eerste op de hoogte zijn van het nieuws rondom RKSVN? Download dan nu de RKSVN app!


In alles gelijk

Geplaatst op: 02-04-2024 - 490 keer gelezen

Door Dave Nellen

Het is weer schrapen voor onze staf om een elftal op de been te krijgen. Ondanks onze 3 gastspelers gaan we met 1 (halve) wissel richting Egchel. Dokter Tom kon zijn patient niet zo op de operatietafel laten liggen en zal, nadat hij deze gehecht heeft, nakomen.
Leider Fred is nog herstellende en leider Ruud zit weer eens in zijn favoriete bierland. Dus doet leider John de tactische bespreking. Deze is van korte duur, want Thei wil niet meteen starten en dus is het elftal automatisch bepaald:

Achter: Dave, Erik, John, Loek, Ruud B.
Midden: Pim, Ruud E., Thijs
Voor: Fons, Danny, Joost
Vlagger: Thei

Ondanks het zware veld wordt er meteen gestreden voor elke meter. De meeste dreiging gaat in de 1e helft van Egchel uit, maar dit leidt verder niet tot grote kansen. Daarvoor is de eindpass niet goed genoeg. Ook wij leveren de bal te vaak in en dus zijn er weinig spannende momenten voor beide doelen te bespeuren. We loeren een beetje op de counter, maar stranden vaak aan de rand van de 16. Het grootste spektakelstuk van de 1e helft komt van de voet van Ruud E. Hij stoomt op door het midden en besluit van afstand op doel te schieten. Dit doet hij uiterst fraai. Even zo fraai is de redding van de Egchelse doelman, die nog net met zijn vingertoppen de bal tegen de lat kan tikken. Aan de andere kant helpt Egchel zelf nog een kans om zeep als een teruggelegde bal net te veel snelheid heeft voor de ingelopen middenvelder.
Gastspeler Pim moet helaas na 20 minuten het veld verlaten met een blessure. Thei neemt zijn plek in en Peter neemt als vertrouwd de vlag ter hand.

Met de brilstand gaan we rusten. Thei is toch niet fit en geeft zijn plek weer af. Loek gaat naar het middenveld en de nagekomen Tom versterkt de verdediging. De thee heeft ons goed gedaan en we starten de 2e helft goed. Egchel wordt vastgezet op eigen helft en er spelen zich een aantal scrimmages af voor hun doel. De grootste kans is als Danny via een steekpass vrij op de keeper kan doorlopen. Hij meent dat Joost er beter voor staat, maar als hij de bal afspeelt, blijkt dat niet zo te zijn.
Na 20 minuten in de 2e helft kantelt de wedstrijd. We spelen weer wat slordiger en het is nu onze tegenstander die het meeste gevaar sticht. Een bekeken Egchelse vrije trap wordt door de lat tegengehouden. Even later haalt hun snelle middenvelder de achterlijn en legt de bal perfect voor, maar op een paar meter voor de doellijn lukt het de inkomende speler om de bal toch over te schieten (polletje?). Diezelfde middenvelder komt zelf ook nog vrij voor Dave, maar deze kan redding brengen op het vlammende schot.
Vlak daarna fluit de scheids voor het laatst in deze sportieve pot en is de terechte 0-0 eindstand een feit.