RKSVN App


Wil jij als eerste op de hoogte zijn van het nieuws rondom RKSVN? Download dan nu de RKSVN app!


Ich bön trotz op ug!

Geplaatst op: 17-03-2015 - 607 keer gelezen

Zaterdag 14 maart, zal voor menige veteraan een dag zijn die hij niet snel zal vergeten. Wat is er dan zo speciaal aan deze dag? Heeft het te maken met het feit dat Ruud niet mee kan spelen, als gevolg van een overbelaste knie die ontstaan is door de pijlsnelle schaarbewegingen tijdens de wedstrijd tegen Eindse Boys? Zou het de pas-sessie zijn van het nieuw tenue, waar oranje blijkbaar meer op rood lijkt, of rood toch weer meer op oranje? De steenkoude wind die ervoor zorgt dat slechts een handjevol veteranen als toeschouwer aanwezig waren? Het geklaag van Rob dat je geen (te grote) voetbalschoenen moet kopen op het internet? Of de reprimande die onze aanvoerder, reserve aanvoerder en bestuurslid krijgen omdat ze te laat bij Mieke arriveren? Nee, geen van allen eerder genoemde feiten zorgen ervoor dat deze dag in ons geheugen gegrift zal blijven staan. Het zijn de nu al legendarische woorden die Bas uitsprak voordat de wedstrijd begon ...... Joogens, ich bön trotz op ug! Horen we dit goed? Vol ongeloof wordt er gereageerd op deze woorden. Daar waar Bas nog eerder dreigde om zelf weer de voetbalschoenen aan te trekken, prijst hij nu het team voor het feit, dat al zijn aanwijzingen goed worden opgepakt en er eindelijk uitkomt wat hij in gedacht had. Misschien heeft het dreigement om zelf de voetbalschoenen aan te trekken, het gehele team wakker geschud. Wie zal het zeggen.

Alvorens we vanuit Neer vertrokken, had John B al geregeld dat Jeffrey de gehele wedstrijd zou keepen. Bij binnenkomst werd er al meteen geroepen "doe keeps de hiële wedstrijd". Met twee ingehuurde spelers, Fer Nijssen en Dave Michels, maakte we de veteranen selectie compleet en konden we richting Panningen vertrekken. Panningen is een geduchte tegenstander en de laatste jaren hadden we weinig wedstrijden tegen Kepel in ons voordeel kunnen beslissen. Een goed team waar we ons mooi mee kunnen meten. De eerste 5 tot 10 minuten zijn duidelijk in het voordeel van Panningen. We worden goed onder druk gezet, hetgeen resulteert in een handvol corners die we tegen krijgen. Niet goed uitverdedigen zorgt ervoor dat de eerste goede kans ook voor Panningen is. Een hard schot komt op de deklat terecht. Daar waar wij nog duidelijk zoekende waren, was het vooral Panningen dat gevaarlijk was. Langzaam maar zeker kwamen we beter in ons spel. Een rush van Joost over links, met een mooi boogballetje over de keeper, belandt uiteindelijk in het zijnet. Een dieptepass van Roger op Dave, zorgde ervoor dat deze vrij voor de keeper kwam te staan. Het is nog steeds niet duidelijk of het de immense druk was die Dave ondervond, omdat hij bij de veteranen mocht meedoen, of dat het een molshoop was waar hij over struikelde, maar zijn knieën waren er in ieder geval niet tegen bestand. De verdediger van Panningen kon de bal alweer oppikken, zonder dat we gevaar konden stichten. Daar waar in de voorbijgaande wedstrijden veel over rechts werd gespeeld, werd dat in deze wedstrijd ook gedaan. Het deed éénieder deugd dat er dit keer niet over werd geklaagd. De eerste de beste goede aanval over links zorgde echter voor het 1e doelpunt. Een voorzet van Herman werd door een speler van Panningen ongelukkig in eigen doel gekopt. Een doelpunt dat voor ons op het juiste moment viel. Het vervolg was een goed combinerend RKSVN, met af aan toe te weinig rust in het spel. Panningen ging steeds meer op zoek naar hun spits en probeerde van daaruit te combineren. Niels had hem goed in de "tes" en met zijn uitschuifbare benen maakte hij alles onschadelijk. Misschien dachten de verdedigers van Panningen onze spits ook in de tes te hebben. Een bal die op het achterhoofd van een Panningen verdediger terecht komt, stelt Rich in staat om met een listig boogballetje buitenkant voet de keeper te verschalken en zo de 0-2 stand tot stand te brengen. Vlak voor rust valt ook nog de 0-3. Rob G krijgt vanuit de rechterkant een zee van tijd om een loepzuivere voorzet te geven die Herman knap binnenkort door voor zijn tegenstander te komen. Een ongekende tussenstand staat op het scorebord en met een goed gevoel gaan we de kleedkamer in.

In de rust horen we wederom dat je geen voetbalschoenen op het internet moet kopen en wordt er door de leiding aan spelers gevraagd of ze de wedstrijd conditioneel kunnen uitvoetballen. Ondanks de overtuigende ruststand wordt er toch drastisch gewisseld. Maar liefst 4 verse krachten komen er in, die ongetwijfeld met smacht hebben gewacht in deze kou.

Het begin van de 2e helft leek veel op het begin van de eerste helft, met één groot verschil dat Panningen nu wel wist te scoren. Een afstandsschot belande in de kruising. Jeffrey was ervan overtuigd dat de bal zou overgaan, maar helaas bleek dit niet het geval. Na de wedstrijd werd er nog volop gespeculeerd wat er zou zijn gebeurd als John Bouten in de goal zou hebben gestaan. Persoonlijk denk ik dat John dan de eerst volgende wedstrijd weer tegen Jeffrey zou hebben gezegd..... "doe keeps de hiële wedstrijd". Niet veel later zorgt een verre ingooi van Joost ervoor dat de bal bij Maurice V terecht komt, die oog heeft voor de vrijstaande Fer. Met de binnenkant voet plaatst Fer de bal als een volleerd spits in het doel. Dit snel antwoord op de tegentreffer van Panningen, zorgt ervoor dat het geloof bij onze tegenstander weg is. Goede kansen volgen er nog, maar helaas zijn we niet in staat om deze af te ronden. Panningen daarentegen zoekt hun diepe spits op het hoofd. Bij een doorkopbal wordt er geen rugdekking gegeven, met als gevolg dat een speler van Panningen Jeffrey kan omspelen zo de eindstand van 2-4 tot stand brengt. Een uitstekende fluitende scheidsrechter vindt het welletjes geweest en bespaart de toeschouwers het verdere kou lijden.

Al met al mogen we zeggen dat het een verdiende overwinning was en dat we in 2015 goed bezig zijn. Fer en Dave hebben overigens ook de gehele 3e helft "uitgevoetbald". Joonges, ich bön trotz op ug.

Opstelling: Jeffrey, Koen, Rob G, Niels, Fer, Roger, Herman, Erik, Dave, Rich, Joost.
Reserves: John T, Gerard, Maurice J, Maurice V.