RKSVN App


Wil jij als eerste op de hoogte zijn van het nieuws rondom RKSVN? Download dan nu de RKSVN app!


“I have a dream!”

Geplaatst op: 03-11-2014 - 698 keer gelezen

Op de warmste 1 november ooit mochten we vandaag aantreden tegen onze buur kessel. Deze prachtige nazomerse dag stond in het teken van afscheid nemen van een 3-tal veteranen. Alhoewel ik van 1 van de 3 nog steeds niet zeker ben of dat hij nu gestopt is of misschien toch nog een keer de voetbalschoenen wil aantrekken. Jan Luijten, Ger Sillekens en Bas Heijnen speelden tegen kessel hun laatste wedstrijd als actief lid van de veteranen. Het drietal mag terugkijken op een prachtig voetballeven binnen RKSVN en onder begeleiding van de mooie woorden van Maurice werd dit voor de wedstrijd nogmaals benadrukt. Heren namens de veteranen ....... bedankt voor jullie jarenlange inzet!

Met bijna alle leden van de veteranen waren we aanwezig voor deze wedstrijd. Niet in de laatste plaats omdat we toch met zijn allen graag bij de afscheidswedstrijd waren van bovengenoemd 3-tal. Of had het iets te maken met de volle plastic zak die Ruud bij zich vol met overheerlijke hapjes? Of de halve liters die op het menu stonden voor de 3e helft? Wie zal het zeggen?

Als vanouds was het weer lekker druk in het kleedlokaal en hier en daar zag je zelfs dat er mensen naar de kapper waren geweest voor de teamfoto die vanmiddag gemaakt zou worden. Er werd alles uit de kast gehaald. Zelfs de meest gekleurde voetbalschoenen van zoonlief kwamen tevoorschijn om op zijn paasbest op de foto tevoorschijn te komen. Theo die de pannelappen van Francien had meegenomen om als scheenbeschermers te dragen en Rich die een extra fles shampoo van zijn vrouw had meegekregen. Alleen jammer dat zijn voetbalschoenen niet gepoetst waren .... We weten inmiddels wat voor consequenties dit binnen de familie heeft.

Voordat we begonnen kregen we nog een speech van Bas. Bas zijn speeches zijn inmiddels tot ongekend hoog nivo gestegen. Zelfs de pastoor gaat voor de preek van zondag eerst  naar Bas toe om zich te laten helpen. Zonder de wedstrijd van Nunhem te hebben gezien wist Bas toch weer haarfijn uit te leggen waar we op moesten letten. "Als we niet op letten wordt het vandaag een boze droom" zei Bas. Nee geen nachtmerrie of natte droom, een gewone ouderwetse droom. Zo'n droom waar je een boos gevoel aan overhoud. Zo'n "dju wat ben ik boos" droom.

Met deze wijze woorden werden we het veld ingestuurd en werd er geconcentreerd aan de wedstrijd begonnen. Veel familieleden waren op deze wedstrijd afgekomen om getuigen te zijn van een mooi spektakel maar zeker ook om Jan, Bas en Ger aan het werk te zien. Na 1 minuut spelen stond Rob H. al oog in oog met de keeper van Kessel, maar helaas kon hij deze kans niet verzilveren in een doelpunt. In de 7e minuut was het Danny die het 1e doelpunt maakte en de bal laag in de hoek plaatste. Niet veel later deed zich de eerste kans van Kessel voor en het was John B die bekwaam redde en zorgde dat de voorsprong een feit bleef. In de 13e minuut werd Danny onderuit gehaald in de 16 meter,  met een terechte strafschop als gevolg. Iedereen was het er snel over eens dat Jan de penalty moest nemen. Dit buitenkansje liet jan zich niet ontlopen en met een goed geplaatst schot maakte hij zijn 114e doelpunt! Waar iedereen dacht dat we nu wel zouden doordrukken was het Kessel dat beter in de wedstrijd kwam en op dat moment de 2-1 scoorde. Ondanks dat er door Danny en Rich nog een dot van een kans gemist werd, was het baltempo te laag om Kessel onze wil op te leggen. Vlak voor rust kregen Ger en Jan beide hun publiekswissel en onder luid applaus werden beide mannen bedankt voor hun bewezen diensten. Nog voor de rust werd de 3-1 gescoord. Een diepe bal van Roger die over de zijlijn leek te gaan werd door Danny knap binnengehouden. Een strakke voorzet was het gevolg die Ruud bekwaam werd binnengegleden.

In de rust werden de nodige wissels uitgevoerd. Theo vertelde Joost dat hij met een gerust hart kon invallen, want hij had zijn tegenstander in de 1e helft kapot gelopen. De wissel van Theo was n.a.v. een telefoontje van Francien die graag voor het avondeten haar pannelappen terug had.

De 2e helft was nog maar net begonnen toen een speler van Kessel met een mooi strak schot de 3-2 maakte. Zou bas dan toch gelijk krijgen? Wordt het vandaag zo'n boze droom dag? Was het nu deze goal of het geschreeuw van Rich dat ons wakker schudde. Iets zorgde ervoor dat we besefte dat het anders moest. Binnen mum van tijd werd door Rich de 4 en de 5-2 gemaakt. Hier en daar werden er ook nog de nodige kansen gemist. Zou hij al met zijn hoofd bij de strafmaatregelen van zijn niet gepoetste schoenen zijn? Coen ontpopte zich langzaam maar zeker als een ware plaaggeest voor zijn directe tegenstander. Mooi compliment als Rob je vraagt of je zondagmiddag tijd hebt J.  De 6-2 werd gemaakt door Roger die de bal laag in de benedenhoek schoot buiten het bereik van de keeper. De 7-2 kreeg Rich op een presenteerblaadje aangereikt en een hattrick was een feit. Het laatste doelpunt was voor Jos die een steekpasje van Roger verzilverde in de 8-2. Een duidelijke overwinning die verder in de kantine gevierd werd. De hapjes en het bier smaakte opperbest. Met een tegenstander als Kessel, staat gezelligheid garant.

"Ut waas une sjoane daag zoonger boze droom!"

Opstelling: John B, Ger, Rob G, John T, Maurice, Theo, Jos, Jan, Ruud, Danny, Rob H.
Reserves: Roger, Fons, Gerard, Coen, Stefan, Rich, Erik, Joost.