RKSVN App


Wil jij als eerste op de hoogte zijn van het nieuws rondom RKSVN? Download dan nu de RKSVN app!


Horner gehaktdag

Geplaatst op: 14-10-2019 - 1206 keer gelezen

Door: Dave Nellen

11.15. Iedereen is ruim op tijd aanwezig op deze mooie zondagochtend. Er gaan tijdens de koffie en thee bij vertreklokaal Sjaen nog even wat verhalen rond van en over Jort H. Iets over een bepaald koningsschap, dat blijkbaar al wijd en zijd bekend is. Ook onder minderjarigen. En dan vertrekt de meute naar Horn. Zou ut twieëdje zich herpakken van de nederlaag van vorige week ? Er lijkt in ieder geval aan vertrouwen en energie geen gebrek te zijn en leiders Leon en Dave besluiten dan ook om het 2e als hongerige wolven los te laten op de tegenstander. Volle bak druk zetten is de boodschap en dat is dan ook precies zoals Neer aan de wedstrijd begint. Horn wordt volledig vastgezet en Neer heeft voortdurend balbezit en als dat niet zo is, duurt dat niet lang. Binnen een paar minuten breekt Brian al door, maar helaas krijgt hij de bal niet langs de keeper. Weer een paar minuten later opnieuw een aanval van Neer, Boy krijgt de bal er niet meteen in, maar gelukkig staat Hubertus op de goeie plek om de bal beheerst in het doel te deponeren. 0-1. Dan blijkt dat Horn toch wel over een goede en vooral snelle rechtsbuiten beschikt. Jules kan hem in het begin een paar keer niet bijhouden en de voorzetten zijn levensgevaarlijk. Gelukkig staan Joost en Ruud goed op te letten en kunnen een aantal voorzetten net op tijd onschadelijk maken. Op één voorzet na dan. Deze komt vrij in de voeten van een Horner aanvaller, maar gelukkig schiet deze over. Nu is de beurt weer aan Neer en Boy wordt diep gestuurd. Alsof hij al jaren in de spits staat, maakt hij deze koelbloedig af. 0-2. Met kunst en vliegwerk houdt Horn verder het doel schoon tot de rust.
Ton krijgt even rust en Roel komt op zijn plek. Neer gaat verder waar het gebleven is, namelijk met aanvallen. Jop laat zich uit voorzorg wisselen en gunt Miel nog wat speelminuten. Tim vervangt de enigszins aangeslagen Hubertus en Jort wil ook nog even van de zon en het Neerse voetbal genieten vanaf de bank en laat Ton weer opdraven. Horn krijgt het verdedigend niet meer gebolwerkt en Neer maakt verder gehakt van hen. Boy zet zijn dagtotaal met nog eens 2 doelpunten op 3, Brian beloont zichzelf ook 2x voor zijn werklust en Ivo zet de keeper aan het grabbelen met een verwoestend rollertje. De teller blijft uiteindelijk dus op 0-7 steken.

Een uitstekend antwoord op de tegenvaller van vorige week, al werd Neer niet veel in de weg gelegd door onze tegenstander uit Horn. Door het verrassende verlies van Bevo 2, staan we weer samen op kop in de 4e klasse.
Volgende week een bekerwedstrijd op het menu. Om 11.45 zijn we in Neer de gastheer voor Hebes 2. Uiteraard is hier weer alle steun welkom.
Tot zondag.