RKSVN App


Wil jij als eerste op de hoogte zijn van het nieuws rondom RKSVN? Download dan nu de RKSVN app!


Honden aan de (zij)lijn

Geplaatst op: 19-04-2014 - 539 keer gelezen

Al jaren hangt er bij de ingang van ons sportpark een bord dat aangeeft dat honden verboden zijn op het sportpark. En net zo lang als dit bord er hangt, wordt de regel overschreden. Hondenliefhebbers laten er graag hun hond uit, omdat de honden hier de ruimte hebben om te rennen, maar helaas blijven er wel eens “sporen” achter, die niet opgeruimd worden. Maar ook eigen leden lappen de regel aan hun laars. En dat komt niet in de laatste plaats omdat onze voorzitter Piet Emonts hierin al jaren het foute voorbeeld geeft.

We hebben naar een oplossing gezocht, en het leek ons een goed idee om het bord “verboden voor honden” te vervangen door een bord met “honden aan de lijn”. Dit betekent dat er wel honden op het sportpark worden toegestaan, mits ze zijn aangelijnd. Mocht de hond onverhoopt iets achter laten, dan hopen wij dat het baasje zo sportief is om het zaakje op te ruimen. Het is immers niet leuk als plots je schoen wegglijdt.

Dat er honden op het sportpark worden toegelaten, wil niet zeggen dat ze overal mogen komen. Wij vragen aan een ieder die zijn trouwe viervoeter meeneemt naar het sportpark dan ook om de honden niet meer mee te nemen in het clubgebouw. Bij alle ingangen van het clubgebouw zijn stickers geplakt, die aangeven dat honden niet zijn toegestaan. Aan de buitenmuur bij de grote ingang naar de kantine zijn 3 ringen bevestigd. Hieraan kan de hond worden vastgemaakt als u zelf naar de kantine gaat.

Zoals jullie op de foto’s kunnen zien is voorzitter Piet Emonts (met Stoffel) de eerste die zich aan de nieuwe afspraak houdt, en zijn de ringen ook al in gebruik (geweest). Hopelijk geldt hier: Goed voorbeeld doet goed volgen.