RKSVN App


Wil jij als eerste op de hoogte zijn van het nieuws rondom RKSVN? Download dan nu de RKSVN app!


Hoe we strijdend ten onder gingen

Geplaatst op: 01-10-2018 - 1280 keer gelezen

Door: Eva Custers

De zon begint pas net op te komen als de dames van RKSVN 1 zich opmaken voor de wedstrijd tegen RKVB VR1.

Een gevreesde tegenstander; vorig jaar grepen ze net naast het kampioenschap. Baexem heeft vorige week, net zoals wij, ook met 11-0 gewonnen. Dat belooft een spannende wedstrijd te worden.

Roos en Lisanne zijn helaas geblesseerd, maar gelukkig hebben we versterking van de meiden van de A: Aniek en Anna. Ook ‘os mam’ Rianne van de VR30+ is er gelukkig bij, dus dat maakt veel goed.

Onder leiding van Renee V. wordt de yell voor deze week weer geroepen voor de teambuilding: ‘Yel yel yel, Baoxem nao de hel’, en dan mogen we het veld betreden. Onze leidster Mieke maakt deze wedstrijd de aantekeningen die later verwerkt worden in dit wedstrijdverslag.

De opstelling is als volgt:
Jolanda, Rianne, Eva, Janine, Sien, Robin, Nina, Lana, Aniek, Demi en Senna.
Reserve: Renee T, Renee V, Kim, Sianne en Anna.

Als de bal wordt afgetrapt door Baexem voelen we direct dat er enorm druk wordt gezet en dat dit nog wel eens een pittige wedstrijd zou kunnen worden. Toch weten we de bal na een minuut weer terug te veroveren en de tijd staat pas op 2 minuten als Nina een kans creëert. Helaas, een te zacht schot belandt bij de keeper van Baexem in de handen. Het tij wordt snel gekeerd en binnen de kortste keren komt Baexem voor onze goal, maar Jolanda weet de bal te redden met een mooie duik. De spits van Baexem loopt door op onze keepster en raakt Jolanda bij haar hoofd.

Even houden de dames van RKSVN hun adem in, want wat moeten we zonder Jolanda?

Gelukkig staat Jolanda zoals altijd weer op met een ‘ach jao, ut geit waal, kom wiejer’, en het spel gaat verder.

Sepp wisselt Lana voor Renee Theelen, die mid-mid gaat voetballen op de plek van Robin en Robin neemt de linkshalf van Baexem over, want die kan nog wel eens gevaarlijk gaan worden.

Waar de kansen eerst over en weer gingen, merken we nu toch dat ons spel een beetje begint in te zakken en dat we met volle focus door moeten gaan, anders geven we het te makkelijk uit handen. Nina wisselt voor Kim, en daarmee wordt het spel omgezet; Kim neemt Eva over als voorstopper en Eva schuift door naar het middenveld.

De vele kansen van Baexem weten we steeds te onderscheppen. Tot de 30e minuut. Een counterbal wordt goed doorgezet door Baexem, alleen Rianne staat nog achterin en wordt uitgetikt door de spitsen van de tegenstander, die de bal feilloos in de goal weten te leggen. 1-0 voor Baexem.

Er wordt afgetrapt en Demi breekt door Baexem heen, maar tikt de bal net iets te veel naar voren waardoor de bal bij de keepster in de handen belandt. Er wordt weer druk gezet vanuit beide kanten, maar Baexem is toch behendiger. In de 40e minuut krijgen we een vrije trap tegen en er wordt nog geprobeerd deze uit te verdedigen bij de goal maar de rechtsbuiten van Baexem heeft een hard schot waarmee ze de bal in de goal laat belanden. 2-0 voor Baexem.

Met deze stand gaan we ook de rust in. In de tweede helft komt Anna erin voor Aniek, en Sianne gaat het veld in voor Janine.

Ín de 54e minuut dreigt het direct gevaarlijk te worden; een miscommunicatie bij de goal na een cornerbal tegen dreigt de goal in te gaan, maar met wat onhandig verdedigend werk en een hard schot van Sien wordt dit toch tegengehouden.

Demi ziet deze bal als een mooie kans en komt weer door de verdediging heen, maar de keepster van de verdediging is net een fractie eerder. Als de bal wordt uitgetrapt is Demi toch weer snel en geeft ze een voorzet op Senna, maar Senna wordt weggeduwd door de linksback van Baexem, dus helaas geen kans.

Langs de kant wordt Lisanne inmiddels ‘mokketig’ van dit spel en merkt Renee V. op dat Eva rent als een sierlijk paard. Mieke noteert dit allemaal bij de wedstrijdaantekeningen, net zoals het feit dat het mooi weer is en dat het daarom heerlijk is om langs te kant te staan.

Op het veld is het echter nog niet gedaan met de strijd. In de 59e minuut heeft Jolanda een prachtige redding maar 20 seconden later zit de bal er alsnog in. 3-0 Baexem. De bal wordt afgetrapt en Sien maakt voor de 2e keer een hands, wat resulteert in een gevaarlijke vrije tap tegen. Het spel wordt gekeerd en Eva waagt een ‘mooi sierlijk schot’ op goal, maar de bal gaat helaas naast. Corner tot gevolg. We komen mooi voor de goal en Baexem krijgt de bal niet goed weggespeeld. Uiteindelijk is het Kim die de bal in de goal probeert te leggen, maar helaas ook net naast.

In de 75e minuut dreigt Senna nog gevaarlijk te worden voor Baexem, maar de keepster van Baexem heeft alles. Een minuut later is er een blessure bij Baexem en hebben we even tijd om te overleggen. Sepp besluit om 1-tegen-1 te gaan spelen. Het spel gaat weer verder en wij zijn er nog niet goed bij met ons hoofd, waardoor Baexem door onze verdediging  breekt en de bal in de goal legt. Maar gelukkig weet onze Joost een 4-0 te voorkomen; hij vlagt buitenspel. Er komt weer snelheid in het spel en iedereen werkt hard. Renee Theelen blijft vechten voor een goal en haalt daar een corner uit, maar de scheids vindt van niet en laat Baexem uittrappen. Het spel draait meteen en we krijgen een corner tegen. Jolanda komt uit maar verliest de bal waardoor Baexem voor een leeg doel staat. Reservekeeper Eva besluit de bal dan maar tegen te houden met haar handen in het kader van liever een penalty dan een bal in de goal.

Helaas werpt ook deze verdedigingspoging geen vruchten af en resulteert het in een 4-0 voor Baexem in de 82e minuut. Als de bal wordt afgetrapt schiet Anna nog op goal, en ook Kim waagt nog een poging, maar tevergeefs.

Sianne’s kopbal leidt tot een bloedneus en in de laatste minuten komt Nina er nog in voor Sianne en dan wordt het fluitsignaal gegeven. Helaas kunnen we voor vandaag geen punten mee naar huis nemen; dit was een zondagmorgen waar we strijdend ten onder gingen. Máár er waren kansen genoeg, dus hopelijk kunnen we het volgende week tegen Herten wel voldoende uitwerken. Nieuwe ronde, nieuwe kansen…