RKSVN App


Wil jij als eerste op de hoogte zijn van het nieuws rondom RKSVN? Download dan nu de RKSVN app!


Hoe krijg je een bal tussen twee palen?

Geplaatst op: 27-03-2019 - 824 keer gelezen

Door: Eva Custers

Om maar direct met de deur in huis te vallen; dit wedstrijdverslag moest en zou beginnen met de mededeling dat de RKSVN Dames 1 vorige week zondag om 10.00 bij trainer Sepp voor de deur stonden om een uur intensief te gaan hardlopen door het dorp onder leiding van de trainer.

Nog voor dag en dauw zijn we in de stromende regen de straat op gegaan en zagen we hoe ons dorp langzaam ontwaakte, en merkten we waarom we ook alweer aan voetbal deden en niet aan hardlopen.

Dit gezegd hebbende, kan er een begin worden gemaakt aan het wedstrijdverslag van afgelopen zondag. De wedstrijd tegen FC Roerdalen staat op het programma, en om stipt 09.15 vertrekken de oranje dames bij Sjaen. Door afmeldingen ivm vakanties zijn we vandaag maar met 10 eigen dames, maar gelukkig helpt os mam Rianne van de 30+ ons uit, en Janou van de MO19.

Bij gebrek aan een eigen keeper mag Eva de goal verdedigen en de opstelling is als volgt:

Eva, Rianne, Sien, Janou, Janine, Nina, Renee T, Lana, Demi, Robin en Roos.

Over de wedstrijd valt eigenlijk niet veel te zeggen. Er is namelijk een groot probleem om de bal tussen die twee doelpalen te krijgen, er zijn zoveel kansen en we spelen voornamelijk op de helft van Melick, maar toch is de winst vandaag niet voor ons weggelegd. Lang blijft het 0-0, totdat net voor de rust de spits van Melick wat onhandig door komt en de bal erin weet te leggen, 1-0.

Robin, Renee T en Demi hebben kansen voorin, en zelfs Janine weet vanuit haar rechtsback positie een paar keer door te breken en zo kansen te creëren. In de tweede helft is Lisanne twee keer gevaarlijk voor de keeper van Melick, maar ook hier wordt geen goal uit gehaald. We mogen hier niet van verliezen, maar als na 90 minuten het fluitsignaal gaat, is dat helaas wel het geval. Komende week flink trainen op dat schieten op goal, want dit was letterlijk een gemiste kans.

Aanstaande vrijdag doen we alvast een warming-up in Düsseldorf met ons teamuitje, en komende zondag mogen we opnieuw een poging wagen tegen FC Roerdalen. Dan wordt het tij hopelijk gekeerd, want dit had niet mogen gebeuren…